Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cfytvubhinjmk

Problem ze sprzedającym na allegro

Polecane posty

Gość cfytvubhinjmk

kupiłam od niego futerał na telefon. zakup miał miejsce prawie dwa tygodnie temu. pisałam do gościa dwa razy, jak na razie zero odzewu. co mogę zrobić, żeby dostał nauczkę? futerał kosztował grosze, ale liczą się zasady. czy napisanie do administracji coś da?

Gość gthtrhth
napisz do administracji i opisz im sytuacje, zablokuja mu konto

Gość hgjhfkhfj
bez jaj, nikt nie zablokuje mu konta:D nie słuchaj tych bzdur, możesz co najwyżej zalozyc spor, ktory i tak nic nie da i negatyw tyle w temacie

Gość cfytvubhinjmk
czyli, że mogę wystawić aukcję za kilkanaście złotych i tym sposobem wzbogacać się na naiwniakach? przecież taka mała kwota nie jest traktowana jako kradzież... nie ma żadnych szans na odzyskanie kasy albo otrzymanie towaru?

Gość hgjhfkhfj
nie, tylko dobra wola sprzedawcy, niestety:(

Gość cfytvubhinjmk
i nic mi się nie wyświetla

Gość cfytvubhinjmk
jaka dobra wola? raczej zasrany obowiązek. dostał kasę za towar, ma go wysłać. gdzie tu mowa o dobrej woli?

Gość nie słuchaj bzduuur
napisz do allegro, załóż spór - po zakończeniu sporu allegro da Ci prawnika!!!

Gość sdfdsfds
hgjhfkhfj to osoba która sprzedała ci futerał :classic_cool: nie czytaj tych bzdur tylko załóż spór i czekaj na dalszy rozwój sytuacji

Gość cfytvubhinjmk
aż strach robić zakupy w necie. to była jeszcze mała kwota, więc się za bardzo nie wkurzyłam, ale co by było gdybym kupiła droższy towar? może i udałoby mi się odzyskać kasę, ale ile przy tym pieprzenia...

Gość TRALALALAL
nie możesz wystawiać przedmiotów za parę złotych i ich nie sprzedawać, to jest oszustwo artykuł 286 paragraf 1 kodeksu karnego, tutaj nie ma kwoty minimalnej w rozgraniczeniu pomiędzy wykroczeniem a przestępstwem tak jak np w przypadku kradzieży czy uszkodzenia, że minimalnym pułapem za uznanie czynu za przestępstwo jest wartość strat powyżej 250zł, każde oszustwo jest przestępstwem, możesz zgłosić sprawę na policję, inna sprawa, że prokuratura może umorzyć, ale przyjąć na protokół ustnego zawiadomienia o przestępstwie muszą.

Gość zalezy za jaka kasę
ja zakldalam spor i gowno z tego wyszlo(koszt zakupu 120zł), kazali mi dogadać się ze sprzedającym wiec o jakim prawniku tu piszecie, jestem od 8 lat na allegro i miałam kilka sytuacji nic tego nie wyszlo, ale tu same madrale siedza:D

Gość TRALALALAL
allegro każe składać zawiadomienie na policji lub do prokuratury, mają na to nawet specjalny szablon, a policja musi się taką sprawą zająć, a w gruncie rzeczy przestępstwa internetowe tj allegro mają największa wykrywalność, wiem co mowie

Gość cfytvubhinjmk
poczekam jeszcze dwa dni. zakładam spór i robię dym.

Gość uoijk
ja kupilam przedmiot na tablica.pl i to co tam sie dzieje to dopiero jazda :D 90% wystawianych rzeczy "za darmo" to oszusci