Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kambel

oczekiwanie na ciaze

Polecane posty

Hej postanowiłam z moim partnerem ze już czas na dzidzie. W zeszłym mies. Odstawiłam tabletki (microganon) . Kochamy się praktycznie codziennie aby zwiększyć szansę więc raczej nie ominiemy dni plodnych. Teraz czekam czy przyjdzie @ czy nie. Zaczęłam też mierzyć temp i od kilku dni mam 38.8 \9 . Nie wiem czy to coś może oznaczać. Chciałabym się też zapytać czy powinnam zacząć brać jakieś witaminki? Była by to moja pierwsza ciąża więc jeszcze wielu pewnie rzeczy nie wiem. Pzdr

Gość pralinka z lidla
kwas foliowy najlepiej brać chociaż miesiąc przed staraniami, temp trzeba mierzyć codziennie o stałej porze przed wstaniem z łózka dopiero wtedy coś widać, no i najlepiej przed ciążą porobić podstawowe badania, odwiedzić ginekologa zrobić cytologię i jeśli są problemy z uzębieniem to poleczyć wszystkie ubytki i do dzieła.

W tym rzecz ze mieszkam w uk. I niestety oprócz zwykłego lekarza i pielęgniarek nie ma gina. Cytologi nie można zrobić na żądanie ,z poprzednia było ok wszystko.

Kambel wejdz na nasze glowne forum w oczekiwaniu na ciaze forum kafeteria tam jest nas duzo wiedz kazda cos doradzi

Gość Kakalalala
Co ty pleciesz ???Uk to nie afryka.Tez jest ginekolog :)Badania krwi tez mozna zrobic.Jak jest potrzeba to zrobia ci zadarmo.A jak chcesz poprostu to trzeba zaplacic.Wszystko jest tylko jezyk trzeba znac haha.Kwas foliowy mozesz w supermarkecie kupic :)

W miejscu którym mieszkam jest tylko zwykła przychodnia. Wszystkie badania robi pielęgniarka a cytologie robią raz na 3 lata. Mieszkam tu od dawna i wiem co tu jest a czego nie ma a nie będę jechać specjalnie do większego miasta tylko na konsultacje przy której dostanę te same informacje co na miejscu. To by była tylko strata czasu i pieniedzy wydanych na podróż