Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieluszkom papapapa

Odzwyczajam od pieluchy i prosze o poradę

Polecane posty

Gość pieluszkom papapapa

Chcę odzwyczaić dziecko od pieluszki. Dziś pierwszy dzień. Poszly 4 pary majteczek i rajstop, ale bylo bardzo dobrze. Więcej na nocnik w majtki tylko male wypadki. Spacer bez pieluchy i jazda w samochodzie też bez pieluszki, a podczas tej jazdy drzemka no i majtki byly suche. I teraz nie wiem czy zakładać pieluchę na noc czy tylko dac folię pod przescieradło i przygotowac posciel na zmianę zeby w nocy nie szukać i kilka par spodni od piżamki?

Gość blondynaAAAa
w nocsobie narazie odpuść dziecko by płakało , że mokro niewyspane itp, ale w dzień jak najbardziej 0 pieluch powodzenia ;)

podobno jak juz sie mowi pieluszkom papa to definitywnie Dziecko sie szybciej oduczy jak juz bedzie calkiem bez pampersa Wiadomo wygodniej na noc zalozyc ale wtedy moze to trwac jeszcze dluuugo ze bedziesz na noc zakladac

Gość pieluszkom papapapa
No to nie wiem czy zakładać czy nie. No bo dziecko przed snem wypija 270 ml mleka i bez tego nie da się. Będzie tak długo płakała az jej zrobię jej me-ko. Trochę się boję że mimo, ze wstanę ze dwa razy w nocy i wysadzę na nocnik to i tak to mleko nie utrzyma się w pęcherzu. Z drugiej strony to sama bym zgłupiała jakby mi co chwile wkładali pieluchę i mówili że teraz mogę sikać, a za chwilę zdejmowali i mówili ze teraz już nie można.

Gość tuuba
a ile ma Twój maluch ? ja tez zamierzam ...mja a22 ms

Gość bbbbjbhb
Bo ja wiem... U nas było tak że córka w dzień nie potrzebowała pieluchy, w nocy sikała w jednorazową a po dwóch czy trzech tygodniach zaczęła się budzić z suchą i nie miała wypadków ze zsikaniem się. Wtedy odrzuciłyśmy też te pieluchy zakładane na noc.

Gość tuuba
moja ma 22 ms

Gość ja swojemu zakładam pieluchy
A w zasadzie pieluchomajtki. w ciągu dnia po 2 dniach załapał i zero wpadek. W nocy mu się zdarzy raz,dwa razy w miesiącu. Wolę założyć niż prać. Nie miało to absolutnie nic wspólnego z dzienną nauką. W nocy mały czasem się budzi że chce siku,ale na ogół wytrzymuje do rana.

Gość bbbbjbhb
Może to jest tak że gdy dziecko zaczyna się kontrolować, to kontroluje się bez względu na to co ma na sobie, czy same majtki, czy taką bądź inną pieluchę.

Gość cycyrydza
Ja na noc zakładałam w dzień niema problemu natomiast w nocy tak twardo śpi że się nie dało go dobudzić na siku a całej nocy nie prześpi nie sikając ma 2 lata

Gość Mamikk
Zaloz pieluche jak dziecko usnie. Ja tak robilam .

Gość pieluszkom papapapa
Piluchomajtki od pół roku stosujemy ale dziecku w nich nie jest wilgotno wiec traktuje je jak pieluchę. Dopiero zwykle bawełniane majtki jak się zmocza to powodują zdziwienie i krzyk mama sisiuuuu, ała pupa. Córka ma 25 miesięcy. Do tej pory sadzałam ją na nocnik po wstaniu z łóżka i kilka razy w ciagu dnia ale zakładałam pieluchomajtki, a dziś nie założyłam i dopiero dziś zaczęła wołać ze chce siku jak pierwsze majtki przemokły.

Gość kropkawkropkę
Ja mam syna 22m i on prawie nic nie mówi :( więc jak mam go nauczyć wołać sii?? jak narobi w pieluchę to pokazuje ale jeszcze nie sadzam na nocnik, chciałabym zacząć na dniach. Nocnik mamy od dawna kilka miesięcy temu siadał kilka razy ale szybko mu się odechciało siedzieć więc przestałam no ale chyba już pora znowu zacząć tak na całego, jak pokazuje i proponuje nocnik to jest na nie więc nie naciskam ale chciałabym zacząć sadzać normalnie jak wy.

Gość pieluszkom papapapa
up

Gość tofiofio
Ja też odzwyczajam właśnie dziecko od pieluchy - tyle że ja mam dużo starsze dziecko - chłopiec - ma 3 lata. I dopiero teraz udało mi się odzwyczaić praktycznie w parę dni.Jednak na noc zakładam pieluchę, mały po wstaniu rano ma ją pełną, a nie wyobrażam sobie sprzątać kilka razy w nocy po brzegi zalanego łóżka. Z nocną rezygnacją z pieluch poczekam jeszcze jakiś czas, aż mały wzorowo opanuje załatwianie się bez pieluchy w dzień.

Gość mamuśka 3 chłopców
nie martw się mój nie umiał mówić a nauczył się sikać w kilka dni do tego miał w tedy 1,5 roku a jak chciał sikać to dmuchał, dzieciak jak będzie chciał to znajdzie sposób żeby zawołać

Gość kasia.,.,...,
Moja córka ma 2 lata i 7 miesięcy, mówi wszystko, śpiewa, liczy, zna wszystkie książki które jej czytam na pamięć, kupę woła od kiedy skończyła 11 miesięcy a nie chce się oduczyć sikać na nocnik :( Już nawet myślę, że ma coś z pęcherzem bo chwilę bez pieluchy i mam wszystko osikane a ona wtedy woła "mamusiu, zrobiłam siku, daj nocnik" Nadzieją jest dla mnie to, że teraz jak będzie coraz cieplej to nauczyć się na dworzu jak będzie biegać w samych majtkach.

Gość kasia.,.,...,
Nie chce się nauczyć******

Gość kasia.,.,...,
Nauczy się *** Piszę z telefonu, sorry za literówki :)