Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naturalkaaaaaaaaaa

Sa tu mamy ktore rodzily naturalnie po cesarce?

Polecane posty

Gość naturalkaaaaaaaaaa

Jak wspominacie swoj porod? Czy rzeczywiscie musi on dluzej trwac niz porody naturane u osob, ktore nie mialy wczesniej cesarki (tak slyszalam)? Bolala Was blizna podczas skurczow, parcia? Jak ogolne wrazenia? Mialam cesarke i nie chce kolejnej jesli nie bedzie koniecznosci, okres dochodzenia do siebie wspominam bardzo zle i chce sprobowac rodzic naturalnie i wiedziec jednoczesnie na co sie nastawic. Jesli macie jakies rady, inne spostrzezenia, to chetnie poczytam :)

Gość naturalkaaaaaaaaaa
Helo, nie ma żadnej? :(

tez jestem ciekwa bo mialam cc ale jak bym miala drugie to mysle ze chciala bym naturalnie :)

Gość mkhdh
Ja pierwsze dziecko urodziłam przez cc, drugie, 3 lata później, przez sn. Co do Twoich pytań: - pierwsze słyszę, ze poród sn po cc trwa dłużej. Wg mnie to głupota. Ja przy pierwszym dziecku miałam 7 godzin skurczów i dopiero potem cc, przy drugim od pierwszego skurczu do urodzenia dziecka minęło niecałe 3 godziny. - podczas skurczów blizna nie bolała mnie jakoś specjalnie, nawet o niej nie myślałam, bo same skurcze były wystarczająco bolesne ;) - ogólne wrażenia? Marne ;) Mi się cc bardziej podobało. Owszem zobaczenie dziecka od razu po narodzinach, poczucie tego śliskiego ciałka na brzuchu jest magiczne i wiele wynagradza. Ale dochodzenie do siebie po sn wspominam bardzo źle, po cc doszłam do siebie o wiele szybciej i łatwiej. Po sn miałam bardzo dużo szwów i to jest naprawdę koszmar. Blizna po cc jest łatwiejsza do pielęgnacji. Nie żebym Ci odradzała sn. Żaden poród nie jest przyjemnością, czy cc czy sn to nie ma większego znaczenia.