Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekolo

jak usmażyć naleśniki!!!

Polecane posty

Gość lekolo

SMAZE NALESNIKI JUZ CHYBA 10 RAZ W CIAGU MIESIACA WEDLUG ROZNYCH PRZEPISOW I ZAWSZE SA ONE NIEROWNOMIERNE,W NIEKTORYCH MIEJSCACH BARDZIEJ PODRUMIENIONE I PRZEDEWSZYSTKIM sztywne!!!! JAK USMAZYC NALESNIKI TAKIE JAK WSZYSCY GŁADKIE PUSZYSTE I MIESIUTKIE ZEBY MOZNA BYLO JE ZROLOWAC A NIE ŁAMLIWE?? PLISS

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja daję szklankę mleka
i szklankę mocno gazowanej wody mineralnej, są delikatniejsze, mniej tłuste i puszyste

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ertrewt
a ja mysle ze wlsnie powinny byc grube wtedy sa puszyste i omletowate.zalezy tez jaka masz patelnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Trurururu.
Od cukru robią się sztywne. szklanka mąki.pół szklanki wody gazowanej.pół szklanki mleka.szczypta soli. kilka łyżek oleju.a patelnie smaruj umoczonym w tluszczu ręcznikiem papierowym.Nalewaj na środek patelni i rozlewaj na boki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lekolo
dzięki:) a jak je rozprowadzic? wleje na srodek i kiedy rozprowadzam bo bokach one juz sie zaginaja rozwarstwiaja :( dale na gorocy olej.tego oleju ma byc duzo cczy tylko tak pomazane?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie wiem czy
Naleśniki robię tak miksuję jajka (ze 3) z mlekiem tak na oko 2 szklanki dodaję cukier waniliowy( nie koniecznie) dodaję mąkę cały czas miksując . Mąki dodaję na oko do uzyskania konsystencji śmietany , jak sypnie mi się za dużo mąki dodaję po troszku wody gazowanej i miksuję. Czy ciasto jest odpowiednio gęste najlepiej sprawdzić na patelni, powinno dość szybko dać się rozprowadzić na cienki placek. Oleju daję tylko pod pierwsze rozlanie ciasta. Zawsze tak robię i wychodzą miękkie i pyszne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pennyyyy
podstawą jest dobra, równa patelnia naleśnikowa. ja mam taką, że wyleję na nią ciasto i nie trzeba nawet przy tym stać, samo się ładnie ścina. x x mój przepis: 1,5 szkl mąki 1,5 szkl mleka 1 jako 1 łyżka oleju to razem zmiksować, na końcu zalać 0,5 szkl wrzątku i znowu miksować. cukier lub sól dodać wg uznania. zostawić na 20-30 min, by mąka się napiła. na tej patelni w ogóle nie stosuję oleju, przed pierwszym naleśnikiem tylko lekko smaruję patelnię pędzelkiem zamoczonym w oleju, potem ta ilość która jest w cieście wystarczy, nic się nie przypala.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość józiekq
NIE DAWAJ CUKRU A JESLI JUZ ŁYŻECZKE BIAŁEGO LUB WANILIOWEGO TYL;KO!! NA PATELNI MALO OLEJU!!! NAJLEPIEJ OZSMAROWAC RECZNICZKIEM KUCHENNYM!! WODA GAZOWANA LUB SMIETANA I dobra patelnia!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×