Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stiw Dżobs

Dlaczego Polacy (prawicowcy) boją się feministek, gejów, aborcji itp ?

Polecane posty

"chyba jednak kogoś obchodzi skoro założył taki temat." xxxx ktos zadal konkretne pytanie na kt ty nie potrafisz odpowiedziec - ale postanowiles zasmiecac topik piszac nam o tym kogo i dlaczego nie lubisz - who cares?;-)

ROR_ Zacznijmy od tego, że nie mamy wolnego rynku. Ja nie jestem bizmesmenem, nie lubię tego, nie umiem za bardzo gadać z ludźmi, nie jestem jakoś super przeciębiorczy. Ale robię tzw fuchy, bo dziś aby prawadzić firmę, to trzeba mieć pewne zdolności, trzeba się przeciskać łokciami. wiedziieć komu dać, wiedzieć jak przetarg wygrać itp. Pracowałem w różnych firmach i wiem jak to wygląda. trzeba mieć do tego talent, ja nie mam, ale to jest socjalizm, za PRLu też były prywatne firmy i też trzebabyło umieć być przeciębiorcą, a na wolnym rynku to każdy może być przeciębiorcą, bo w sumie nie ma nic do stracenia, zwykła praca jak każda inna. Dziś ten co ma firmę, to ma całą armię urzędników nad sobą, jeden błąd w obliczeniach podatków i już po nim, bankrutuje i zostaje z ogromnymi długami. Firma musi mieć obrót, bo każddego miesiąc trzeba zapłacić haracz państwu, najmniejszy to jest ok 1200 zł, tyle haraczu najmniej popbiera pańśtwo, plus podatki dochodowe, zusy itp. Jak masz kiepski miesiąc i nie wyrobisz z kasą, bo zamówień mało, to idziesz z torbami, bo w socjalizmie trzeba haracz placić i urzędników słuchać. Pierdolę taki interes.

"a co to ma do rzeczy? uważać to sobie można nawet że ziemia jest płaskim dyskiem opartym na grzbietach krokodyli. tylko że w świetle obecnej wiedzy o świcie ktoś tak uważający się tylko ośmiesza." xxxx a to jest juz twoja subiektywna opinia - ktora mi wisi, jest mi obojetne czy moje wypowiedzi doprowadzaja cie do smiechu, placzu czy wytrysku;-) xxx moim zdaniem plod nie ejst czlowiekem. amen;-)

"to za co wsadzamy do wiezien jest wynikiem umowy spoleczenej" x z pewnością ale czy do tej "umowy społecznej" nie należy przypadkiem ochrona życia ludzkiego? czy brak poszanowania dla tego życia nie jest czasami tym czym różnimy się od barbarzyńskiego prymitywu? dlaczego niby nie można być rasistą i uważać że czarni to "podludzie" a można być aborcjonistą i uważać że płody to "przedludzie"?

dziwna jest ta niespójność argumentu - w momencie kiedy w grę wchodzi życie lub zdrowie kobiety, płód jest uszkodzony lub jest wynikiem gwałtu - to już taki pół-człowiek, kobieta ważniejsza. Jej zdrowie psychiczne w razie wpadki w każdym innym wypadku każdy ma w dupie, płód to człowiek. Definicja zależy od okoliczności, super.

beznikozja- Jeśli na rynku każdy będzie mógł zarabiać pieniądze, to tym samym pracowników będzie deficyt i tym samym zarobki pójdą w górę, chyba logiczne jak diabli. Po co pracować w fabryce wódki, jak samemu można robić wódkę i ją sprzedawać, chyba że właściciel zaproponuje dobre wynagrodzenie, bo będzie mu brakować pracowników. Jak ci się wydaje, czemu Inżynier u prywaciarza dobrze zarabia a robotnik u tego samego prywaciarza mało zarabia?

a ja nie nie nienie- Ale PIS i Kaczyńśki to przecież skraja lewica, podobnie jak PO.

Jasne, olać koszty utrzymania firmy i produkcji :D Lepiej płacić dawać wszystko pracownikom i świecić oczami dostawcom.

Gość shock news
Apropo... kolejne stany USA będą legalizować homomałzenstwa. W czwartek Minnesota i Delaware. Niemal na pewno przeglosują ustawy bo zwolenników jest więcej niz przeciwnikow 🖐️

Gość shock news
Nauka jak dupa..kazdy ma swoją. Zalezy ile dasz w łape naukowcom, biologom, specjalistom etc... Ja zapłace kilku i wydadzą oswiadczenie poparte ''jakimis'' badaniami ze koza jest mądrzejsza od człowieka i co ? KOZA NA PREZYDENTA

Z tego co wiem to nauka ustala proces rozwoju płodu, to czy to już człowiek w sensie filozoficznym to zabawa...filozofów.

"z pewnością ale czy do tej "umowy społecznej" nie należy przypadkiem ochrona życia ludzkiego?" xxxx to co do niej nalezy - o tym decyduje juz dane spoleczesntwo, tak samo jak ono wypracowuje jakas definicje np. zycia ludzkiego - i nie pyta czy sie z nia zgadzasz czy nie - tylko masz sie stosowac. Zakaz aborcji jest wlasnie takim przykladem, w PL aborcji wykonac nie mozna (bez wzgledu na to jak sie definiuje to zagadnienie) - jelsi wykonasz - spotka cie kara. ogolnie mowiac. xxx czy brak poszanowania dla tego życia nie jest czasami tym czym różnimy się od barbarzyńskiego prymitywu? xxxx moiwsz "my" - ale ja naprawde watpie zebys np. ty i np. ja mieli cokowliek wspolnego ze soba, musialbys zdefiniowac kogo dokladnie masz na mysli pod slowem 'my' xxx dlaczego niby nie można być rasistą i uważać że czarni to "podludzie" a można być aborcjonistą i uważać że płody to "przedludzie"? xxx to co mozna okresla prawo , bazujace na umowie spolecznej

[zgłoś do usunięcia]Moorland dziwna jest ta niespójność argumentu - w momencie kiedy w grę wchodzi życie lub zdrowie kobiety, płód jest uszkodzony lub jest wynikiem gwałtu - to już taki pół-człowiek, kobieta ważniejsza. Jej zdrowie psychiczne w razie wpadki w każdym innym wypadku każdy ma w dupie, płód to człowiek. Definicja zależy od okoliczności, super" xxxx zgadzam sie;-) kiedys slsyzalam jakas katolicka wypowiedz (z jakigos kolka roznacowego czy innego porogramu;-) gddzie opiwdalai sobie ze jesli nastolatka (14 lat) przejdzie cala ciaze, porod, a na koncu odda dziecko to bedzie jej po tym lepiej niz spustoszenie ktore by w jej psychice wywolal zabieg aborcji, osobiscie uwazam to za okrucientswo ;/ ale na szczescie to mowili jacys ludzie ktorzy nie maja relanej wladzy;-)

Gość beznikozja
gak, to co opisales we wpisie dot. produkcji wodki jest przykladem na lepsza dystrybucje dobr. ale to tylko jedna strona. zawsze bada dwie zstony, ktore bede przeiagac line itd. co do placenia haraczu panstwu, wiadomo, kadzy wolalby nie placic. ale wtedy panstwo nie mialoby pieniedzy, zeby np. budowac drogi, mosty, biblioteki, szkoly. oczywiscie masz prawo twierdzic, ze czlaowiek nie potrzebuje drog, mosttow, bibliotek i szkol, jednakze w praktyce dizsiejszego swiata te wynalazki istnieja, wiec musza istniec instytucje panstwowe, ktore je utrzymuja. czy sie to komu podoba czy nie, taki po prostu jest obraz rzeczy i nie da sie tego cofnac. wiec teoretyzowanie, jak to swietnie byloby zyc w anarhii i kazdy dba o siebie jest byc moze przyjemnym zajeciem, ale w praktyce na neiwiele sie zda.

"musialbys zdefiniowac kogo dokladnie masz na mysli pod slowem 'my'" x miałem oczywiście na myśli naszą cywilizację, myślałem że to zrozumiałe dla każdego. x "to co mozna okresla prawo" x no i właśnie określa że aborcję można przeprowadzać tylko w 3 przypadkach określonych w ustawie.

" Jak ci się wydaje, czemu Inżynier u prywaciarza dobrze zarabia a robotnik u tego samego prywaciarza mało zarabia?" xxx a kto to jest prywaciarz?;-) ;-) ale piszesz jakies oczywistosci na temat rynku i podniecasz sie nimi jak 8-latka u I komunii;-)

Wczesne poronienie to poronienie - płód ląduje z innymi odpadkami, ale już usunięcie tego samego płodu który był niezdolny do przeżycia poza matką to morderstwo...no chyba, że z gwałtu. Zajebista logika.

Gość ot prosta prawda
Polacy boją sie frminizmu, bo feminizm to fanatyzm.

"na taki fanatyzm chyba rady nie ma. bo "ja uważam" i już. i próżno fanatyczce tłumaczyć że w procesie zapłodnienia, " xxxx masz racje - "prozno" ;-) pogodz sie z tym, ze kazdy ma prawo do wlanej opinii, nawet jelsi ty sie z nia nie zgadasz;-) xxx

"ale na szczescie to mowili jacys ludzie ktorzy nie maja relanej wladzy" x ale ci co realną władzę mają uchwalili że aborcja ma być zabroniona poza trzema enumeratywnie wymienionymi przypadkami.

Wniosek z tej rozmowy taki, że kiedy kobieta w Polsce usuwa ciąże bo chce - morderczyni! Gdybym ja usunęła - spoko, jeszcze pielęgniarka zadzwoni czy dobrze się czuję po zabiegu.

"a kto to jest prywaciarz?" x to znaczy prywatny przedsiębiorca, co ty taka jesteś "ciężko kumająca"? (kumająca znaczy "pojmująca, rozumiejąca")

Gość beznikozja
offerma, biologia wyraznie mowi, czym sie rozni plod od czlowieka. w przeciwnym razie nie istnialoby nawet slowo "plod". poza tym mowi rowniez, w czym plod i czlowiek sa podobne, np. wlasnie w tym, ze maja ten sam material genetyczny. ale fakt istnienia podobienstw nie wyklucza faktu istnienia roznic.

"G.A.K ROR-Ok, to jest twoje zdanie. Moim zdaniem murzyn nie jest człowiekiem," xxx jest mi obojetne co myslisz - swiat jest pelny rasistow oraz innych glupkow;-) xxx jak zabiję murzyna to idę siedzieć jak za człowieka, jak ty zabijesz dziecko, to nie ponosisz kary zabójstwa. xxxx pojdziesz do wiezenie - o tym decyduje prawo, za dokonanie aborcji w PL tez- ale czy my rozmawiamy o pogladzie na dana sprawe czy o tym co prawo i jak definiuje, hm?:-) W pL nie wolno robic aborcji, ale w wiekszosci innych krajow juz tak - o co ci chodzi? xxx Możesz sądzić o dziecku co chcesz, ale prawo powinno skazywać kobiety za aborcję tak samo jak dzieciobójczynię, bo czym się różni ta z Sosnowca, od matek co dokonały aborcji na swoich dzieciach?" xxxx to jest twoja opinia na temat co prawo "powinno" ja np. uwazam ze prawo powinno ludziom o niskim poziomie IQ uniemozliwiac korzystanie z netu;-) - mnie naprawde nie interesuje twoja personalna opinia;-)

"Wniosek z tej rozmowy taki, że kiedy kobieta w Polsce usuwa ciąże bo chce - morderczyni! " x nie, to ty, ponieważ nie potrafiłaś znaleźć argumentów dla obrony legalności aborcji próbowałaś uciszyć mnie argumentami "prawnymi" podczas gdy nasza dyskusja nie ma charakteru prawniczego. zapomniało ci się tylko że to jest argument przeciw samej tobie bo w polsce aborcja jest zabroniona. to takie typowy próby "chwytania się brzytwy" przez aborcjonistów jak ich przycisnąć do muru.

Gość Jeśli kobiety chcą aborcji to
ROR "Jeśli kobiety chcą aborcji to ok ale tylko za zgodą obojga rodziców dziecka: matki i ojca. (wyjątkiem byłby gwałt)" xxxx to automatycznie narzucalby obowiazek na facetow do utrzymywania kontaktow z kazda kobieta z ktora spali przez nastepne kilka miesiecy - celem upewnienia sie ze nie jest w ciazy xxxxx No to już zależy od osób. Ale tak czy siak ojciec dziecka ma takie samo prawo jak matka do decydowaniu o życiu wspólnego dziecka.

"miałem oczywiście na myśli naszą cywilizację, myślałem że to zrozumiałe dla każdego. xxxxx ale dlaczego zkaladasz ze nalezymy do tej samej?;-) prosilam zebys skonkretyzowal;-) czym innym jest cywilizacja papua NG, a czym innym cywilizacja ludow afrykanskich (osobiscie dodam ze nie bardzo mnie europejska interesuje;-) xxx no i właśnie określa że aborcję można przeprowadzać tylko w 3 przypadkach określonych w ustawie. xxxx tak - zapomniales dodac ze tak to wyglada na terenie PL, a jak wiemy prawo polskie jest ograniczone w swoim zakresie egzekucji;-)

beznikozja- drogi się buduje z podatków na paliwie, kupujesz paliwo to płacisz podatek. Szkoły powinne być tylko i wyłącznie prywatne, bo wtedy poziom nauczania był by wysoki, wiadomo że jak rodzice płacą za naukę to wymagają dobrej szkoły, była by konkurencja wśród szkół, do tego dziecko musiało by się uczyć, bo rodzicie nie walili by ciężkiej kasy w szkołę, gdzie dziecko ją olewa. Biblioteki to tak samo były by prywatne, coś na zasadzie wyporzyczalni maszyn albo płyt DVD. Kiedyś były wyporzyczalnie kaset VHS, płaciło się 1-2 zł za dwa dni oglądania, klientów nie brakowało, interes się kręcił, wiec czemu biblioteka nie może na tej zadadzie dzialać? Podatki pownnie być ryczałtowe, aby utrzymać sądy, rząd, wojsko i policję, myślę że 150 zł podatku na miesiąc to w pełni wystarczą, plus podatek w paliwie za drogi. Towary i praca była by bez podatku. Ludzie mieli by dużo wiecej poieniędzy, więcej by wydawali a tym samym gospodarka by się napędzała, mieli by też na służbę zdrowia, która była by prywatna a tym samym na wsyokim poziomie i tania, bo była by ogromna konkurencja.

Offerma - jesteś taki inteligentny to chociaż zwróć uwagę na to na czyje komentarze odpowiadasz. To ROR mówiła o prawie, nie ja. Ja zwróciłam uwagę, że nauka definiuje rozwój płodu, a nie jego człowieczeństwo co w swoim stylu przemilczałeś. Więc jak masz czytać na wyrywki to nie czytaj wcale.

"i co realną władzę mają uchwalili że aborcja ma być zabroniona poza trzema enumeratywnie wymienionymi przypadkami." xxx tak, na terenie PL;-) ale czy my tutaj rozmawiamy o pewnej kwestii czy o ustawodawstwie polskim, hm?;-)