Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stiw Dżobs

Dlaczego Polacy (prawicowcy) boją się feministek, gejów, aborcji itp ?

Polecane posty

beznikozja- Twoim zdaniem w centrum Warszawy nie mieszkają myśliwi? Twoim zdaniem myśliwy to tylko ludzie co mieszkają pod lasem? Widze że twoja wiedza w tym temacie jest typowo "kobieca". Czyli nie masz wiedzy, ale musisz pierdolić trzy po trzy, jak to kobiety :D Tu masz tabelkę, Kanada na 10 miejscy, Polska na 11 miejscu od końca. Więc gdzie jest bezpieczniej w Kanadzie czy w Polsce? http://www.wykop.pl/ramka/1442171/bron-palna-na-swiecie-duzo-liczb-polske-znajdziecie-na-11-miejscu-od-konca/

Gość huhdina
GAK ma z jednym racje: Szwajcaria. Tam faktycznie większość ludzi ma broń...ale nie dlatego że chcą :D Szwajcaria to kraj wieczyście neutralny, regularnego wojska nie posiada ALE ludzie od dziesięcioleci przechodzą obowiązkową sluzbe wojskową na wypadek samoobrony, tj ataku obcego panstwa, tak na wszelki wypadek. Bron dostają wlascie Ci ludzie do domu jako czesc wyposazenia do samoobrony. W Kandzie co druga dorosła osoba ma broń ale tam trzeba mieć już pozwolenie jak w Polsce. Z drugiej strony jest Ameryka Południowa gdzie bez problemu można kupić karabin i co , jest bezpiecznie ? Strzelają do siebie na srodku ulicy, strach się pokazać w niektorych dzielnicach w Sao Paulo czy Bueneos Aires :O

beznikozja- Ale jaki problem w tym, aby głupek dostał pozwolenie na broń, uważasz że każdy żołnierz czy policjant jest mądry ? Wiesz że w Polsce mamy 100 tys myśliwych i każdy może mysliwym zostać i dostać pozwolenie na broń, nie ważne czy madry myśliwy czy 'głupek", pozowlenie na broń snajperską dostaje, bo myśliwi polują z sztucerów, to taki rodzaj snajpierskiej broni, człowieka z tego idzie zabić nawet z 1200 metrów. A jeśli chcesz broń krórtką, to wystarczy ci się zapisać do klubu sportowego, jak jesteś w klubie sportowym, to muszą ci dać pozwolenie na broń, broń którą możesz trzymać sobie w domu. Nie ważne czy jesteś głupek czy mądry, tam nie sprawdzają inteligencji ani wykształcenia..

Gość huhdina
Szwajcaria ma tez najnizszą liczbe przestępstw z uzyciem broni na świecie. Mniej niz 1 na 100tys, wiec cos w tym jest ale najpierw społeczenstwo musi do tego dorosnąc. Amerykanie mają z tym problem a co dopiero Polacy? Bysmy sie pozabijali bo kura weszła na naszą działke :D

huhdina- Jedź do nowego Jorku, tam jest zakaz całkowity posiadania broni, a największa przestępczość w USA. Tam zobaczysz co to strzelaniny w biały dzień, jak kilka małp zacznie walić z pistoletów.

huhdina- ty jesteś Polką, uważasz że jesteś na tyle idiotką, że nie możesz nosić broni palnej? Uważasz siebie i swoich rodziców za kompetnych imbecylów, którzy nie powinni mieć broni palnej tak samo jak upośledzeni umyslowo? Wikszość moich znajomych ma broń palną, znam mnóstwo ludzi w środowisku myśliwych , strzelców sportowych, rekonstruktorów itp, którzy mają broń palną, jakoś nikt z nich nie strzela do ludzi. Ale skoro twierdzisz że ty jako polka i twoii rodzice są zbyt upośledzeni, zbyt prymitywnymi półgłówkami aby dać im broń palną, to nic ci nie poradzę. Cale szczęście że tych polaków których ja znam, to są naprawdę normalni ludzie, którym bez problemu można dać nawet czołg i głupot nie narobią jak ty i twoja upośledzona rodzina, której nawet broni nie można dać. Pewnie siedzą w zakładzie psychaitrycznym...

Argen- Zabić można z wszystkiego, na naszym rynku jest masa broni na dowód odobisty, od łuków bloczkowych po wiatrowki FAC czy czarnoprochowce. Dostępne drogą internetową.

Argen- Już nie , nie ma kasy ani strzelnic. Kiedyś były, każdy uczeń strzelał na ocenę z KBKSu

Gość do jjjw
Nie uczą. Niczego nie uczą tylko podstaw udzielania pierwszej pomocy. G.A.K - ot i kulturalny '' prawdziwy Polak '', który wyzywa innych od upośledzonych :classic_cool:

do jjjw_ Nie jestem Polakiem, jestem Niemcem.

Gość beznikozja
GAK, nie napisalam, ze w miastach nie mieszkaja mysliwi, tylko ze nie kazdy obywatel kanady, a szczgolnie 100% populacji miejskiej, sa mysliwymi. czy ty musisz wszystko uogolniac i wprowadzac jakies insynuacje, ktore potem musze prostowac? co do broni, pozwolen itp. to mozna bez konca teoretyzowac z kazdej strony. jakkoliwek, tak gdzie sa naduzycia powinno wprowadzic sie ograniczenia. a w kanadzie ... tylko kilkanascie % domostw posiada bron, z czego tylko ok. 3% to pistolety reczne, a bron automatyczna jest prawie calkowicie zakazana. w kanadzie ok 150 morderst rocznie (bronia palna), w usa z 10 tysiecy. w kanadzie ok 40 tysiecy ludzi w pierdlu, w stanach 2 miliony.

"Mniej niz 1 na 100tys, wiec cos w tym jest ale najpierw społeczenstwo musi do tego dorosnąc." x a co to znaczy że "społeczeństwo musi dorosnąć"? bardzo mnie zawsze fascynowały te lewackie brednie. po czym się poznaje że społeczeństwo "dorosło" i czym się różni do takiego społeczeństwa które "nie dorosło"? istnieją jakieś atrybuty "dorosłości społeczeństwa"? mutację społeczeństwo przechodzi czy może piersi mu rosną? bo ja, żeby daleko nie szukać, jestem całkiem dorosły i nie widzę powodu żeby jakiś biurokrata decydował za mnie czy mogę posiadać broń czy nie. o innych sprawach nie ma co w ogóle wspominać.

Argen-Propaganda lewicowa i dlatego zlikwidowali, bo Owsiak wymyślił sobie że trzeba uczyć pierwszej pomocy a nie strzelać. Nigdy nie widziałem aby ktokolwiek z młodych udzielał pierwszej pomocy, jak w zeszłym roku jedna dziewczyna się topiła, to do wody wskoczył taki dziadek i ja, młodzi się gapili jak na film, a kurs pierwszej pomocy mieli. Ale co zrobić, lewica rządzi. Jak chcesz postrzelać z palnej, to idź na strzelnicę, tam chłopaki pewnie dają postrzelać, czy to z czarnoprochowca czy z współczesnej.

"Z drugiej strony jest Ameryka Południowa gdzie bez problemu można kupić karabin i co , jest bezpiecznie ?" x ale ale. w ameryce południowej broń jest zakazana. w najniebezpieczniejszym mieście świata, ciudad juarez, nie ma legalnego dostępu do broni. a jednak bandyci i gangi są znakomicie wyposażeni w broń. jak to ma się do tego zakazu?

"Nie jestem Polakiem, jestem Niemcem" x a konkretenie to bardzo chce być. bo z niego taki niemiec jak ze mnie irlandczyk, byłem tam trochę i mówię po angielsku :D

Gość beznikozja
pewnie, ze nie byloby nic zlego, gdyby zwykli ludzie sobie mieli bron, i byli w tym nieszkodliwi dla sasiada. problem jest w tym, ze do tej ogolnie dostepnej broni dorywaja sie psychopaci i robia maskry w miejscach publicznych, albo zalatwiaja jakies osobiste porachunki. typu sasiad na mnie brzydko spojrzal to mu kulka. albo innego rodzaju mentale, co np. wpadna w depresje i odstrzela cala swoja rodzine, w wierze, ze teraz wszyscy bede mieli lepiej, bo pojda do nieba :o

beznikozja- A wiesz co to jest czarnoprochowiec? wiesz co to jest karabinek FAC?Wiesz na jakich zasadach kupisz je w Polsce? Masz wiedzę w tym temacie? Bo wydaje mi się że nie wiesz o czym piszesz.

Gość zabwne too
Fajny temat :D najpierw geje, potem feministki, potem aborcja, potem płody a teraz broń :D :classic_cool: rozrywka na całą noc :classic_cool:

"problem jest w tym, ze do tej ogolnie dostepnej broni dorywaja sie psychopaci" x a jak jest zabroniona to się nie dorywają, tak? skąd powiedz mi w takim razie sytuacja w ciudad juarez gdzie broń jest zakazana a każdy przestępca ją jednak ma w dowolnym wyborze?

beznikozja- A jeśli sąsiad mnie wkurzy, to czy nie mogę go zatłuc siekierą albo zadźgać nożem? Ewentualenie gruba żyłka i z tyłu za kark. Czy aby kogos zabić, to bez broni palnej się nie da? Nie mogę go zabić z łuku, który w polce można kupić w internecie, albo nie mogę go zabić z wiatrówki? Koniecznie jest mi potrzebna broń palna aby kogoś zabić? A jak by tak sąsiada autem na drodze rozjechać, to twoim zdaniem dało by się czy nie bez broni palnej?

"bo jedno piwko to nic, nie nie czuje i moge jechac." x bo to prawda. w większości państw limit promili jest wyższy niż w polsce a mniej wypadków jest dlatego że przez całe niemcy mogę rżnąć autostradą a w polsce krętymi dróżkami z masą rowerzystów na nich. x ale nasze państwo zamiast się wziąć za drogi to się bierze za stawianie fotoradarów.

Gość cgmkfmfmh;
Jesli ktoś chce kogoś zaciukać to wcale nie potrzebuje pistoletu, wystarczą nożyczki, nawet dziecko moze komuś wydłubać oko kijem czy ołowkiem i doprowadzic do krwotoku

Gość beznikozja
"po czym się poznaje że społeczeństwo "dorosło"" II tego nie trzeba "poznawac", to staje sie oczywiste. a jak oczywiste nie jest, to znaczy, ze jeszcze nei doroslo ;)

"tego nie trzeba "poznawac", to staje sie oczywiste" x a kiedy sie staje "oczywiste"?

Gość beznikozja
owszem, mozna kogos zaciukac czymkolwiek, ale skoro te inne sposoby juz istnieja. ale taki dzieciak, co to gwizdnie mamie pistolet z torebki, i wezmie go do szkoly, zeby sobie postrzelac, nie zaciukalby tych osob w zaden inny sposob, bo najpewniej nie mialby ani odwagi, ani sprytu, ani sily.

bo twierdzicie że w szwajcarii to "społeczeństwo dojrzało" a w polsce nie. co w tym "oczywistego"?

Gość beznikozja
uzyj wlasnych obserwacji i analizy, ofermo, to zoczysz roznice miedzy spoleczenstwem szwajcarii i pl.

beznikozja- Ale czemu społeczeńśtwo oceniasz po przez swój pryzmat? To że ty jesteś głupia, to nie znaczy że inni. Kiedyś każdy 20 latek miał broń palną, dostawał kałacha i uczył się obsługi i skutecznego zabijania, zarówno z kałacha jak i z innej broni palnej. Gdy go wyszkolono, to wypuszczano go do cywila, jakoś nie słyszałem aby rezerwiści masowo zabijali ludzi, mimo że byli szkoleni do zabijania ludzi. Wiec rozumiem że ty jesteś jeszcze głupitka, łatwo cie zbajerować, pewnie łatwo cię przelecieć, potem się wściekasz, nerwy ci puszczają i robisz rzeczy psychiczne. Ale uwierz mi że większość ludzi jest normalna, posiada samochody, broń zarówno palna jak i białą i jakoś normalnie żyją ale to cię pewnie szokuje, że można normalnie żyć z bronią palną i samochodem...

"ale taki dzieciak, co to gwizdnie mamie pistolet z torebki," x ale facet idący sobie spokojnie ulicą nie zostałby zatłuczony na śmierć przez zwyrodnialców gdyby miał broń.

Gość beznikozja
G.A.K beznikozja- A wiesz co to jest czarnoprochowiec? wiesz co to jest karabinek FAC?Wiesz na jakich zasadach kupisz je w Polsce? Masz wiedzę w tym temacie? Bo wydaje mi się że nie wiesz o czym piszesz. II ja nie pisze o czarnoprochowcach, karabinkach i zasadach kupowania broni w polsce, wlasnie dlatego, ze o nich nie wiem. tak samo jak ty nie wiesz ile procent domostw w kanadzie ma bron, a jednak piszesz o tym i podajesz bledne informacje, ktore ja potem musze prostowac.