Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stiw Dżobs

Dlaczego Polacy (prawicowcy) boją się feministek, gejów, aborcji itp ?

Polecane posty

We Francji mozna bodajze jechac po 2 kieliszkach wina, w Anglii tez chyba mozna miec cos wypite, ale dokladnie nie pamietam. Co do broni, to jak juz napisalem, ktos kto chce ja zdobyc - zdobedzie ja. Natomiast przecietny Kowalski jest bezbronny.

beznikozja- A czemu dzieciak myśliwego nie ukradnie tacie sztucera? Ty wiesz o czym piszesz? Wiesz jakie są zasady przechowywania broni palnej w pl? Wiesz co to jest szafa pancerna? Strzelalaś kiedyś z pistoletu czy tylko na filmie widziałaś? Ja widze jak dzieci strzelają na strzelnicach, uwierz mi że oni na pewno dorośli do broni palnej, mimo że są dziećmi, dorośli bo tata ich nauczył strzelać i zasad bezpieczeństwa. W USA każdy dziecko chodzi z tatą postrzelać, jakoś nie słychać aby dzieci rodzicom kradli pistolety i w szkole się strzelali.

"panstwo jest silne i represyjne w stosunku do szarego obywatela." x dodatkowo zupełnie bezradne wobec przestępców co pokazały śmieszne wyroki i uniewinnienia w sprawie mafii pruszkowskiej.

"tak samo jak ty nie wiesz ile procent domostw w kanadzie ma bron, a jednak piszesz o tym i podajesz bledne informacje, ktore ja potem musze prostowac." x ale więcej niż w polsce?

beznikozja- Skoro nie wiesz jak w polsce można mieć broń i na jakich zasadach, to skąd wiesz że w polsce broń jest zakazana? Broń w polsce nie jest zakazana, bo cp czy FACa kupisz na dowód. Nie masz pojęcia a się wypowiadasz, jakoś nie widzę abyś się przeraziła tym, że w polsce ludzie mają legalną broń..

"tak samo jak ty nie wiesz ile procent domostw w kanadzie ma bron, a jednak piszesz o tym i podajesz bledne informacje, ktore ja potem musze prostowac." x ale więcej niż w polsce?

Gość beznikozja
"beznikozja- Ale czemu społeczeńśtwo oceniasz po przez swój pryzmat? To że ty jesteś głupia, to nie znaczy że inni. Kiedyś każdy 20 latek miał broń palną, dostawał kałacha i uczył się obsługi i skutecznego zabijania, zarówno z kałacha jak i z innej broni palnej. Gdy go wyszkolono, to wypuszczano go do cywila, jakoś nie słyszałem aby rezerwiści masowo zabijali ludzi, mimo że byli szkoleni do zabijania ludzi. Wiec rozumiem że ty jesteś jeszcze głupitka, łatwo cie zbajerować, pewnie łatwo cię przelecieć, potem się wściekasz, nerwy ci puszczają i robisz rzeczy psychiczne. Ale uwierz mi że większość ludzi jest normalna, posiada samochody, broń zarówno palna jak i białą i jakoś normalnie żyją ale to cię pewnie szokuje, że można normalnie żyć z bronią palną i samochodem..." II ja nie oceniam spoleczenstwa w ogole, ani nie przez swoj pryzmat. zacytuj mi choc jedno zdanie, gdzie ocenialam spoleczenstwo :o jak na razie od oceniania to jestes ty i oceniles mnie juz kilka razy, tak rozumiem dla sportu, bo dla ciebie wydawanie blednych osadow jest czyms normalnym i wytrenowanym. za kazdym razem, kiedy krytykowalam ogolna dostapnosc do broni wspominalam wyraznie, ze najgorsze ejst to, ze dorywaja sie do niej psychopaci, a nie ze reszta spoleczenstwa, w tym mysliwi i rezerwisci sa psychopatami. to, ze wiekszosc ludzi jest normalna i bezpieczna dla otoczenia jest oczywiste, ale jak ukrocic swawole tych, ktorzy nie sa? jakby owi psychopaci nie mieli tej broni, to chociaz o pare ofiar by bylo mniej. wiem, ze to jest dziecinne myslenie zyczeniowe, ale jak to na forum - kazdy sobie gdyba o tym co lubi ;)

Przecież podałem ci ilość broni w Kanadzie, przelicz przez liczbę mieszkańców w %. Z maty jestem kiepski, wiec ja ci tego nie policzę. Ale skoro Kanada jest na 10 miejscu świata w posiadaniu broni palnej, to znaczy że jest jej tam mnóstwo.

"ja nie oceniam spoleczenstwa w ogole, ani nie przez swoj pryzmat. zacytuj mi choc jedno zdanie, gdzie ocenialam spoleczenstwo" x no np ta cala rozmowa ze mną o tym czy społeczeństwo jest "dorosłe" czy nie jest dorosłe. wprawdzie nie potrafiłaś mi przedstawić żadnych cech "dorosłości społeczeństwa" ale oceny dokonywałaś jak najbardziej. nie dociera do ciebie nawet to co sama piszesz?

Gość beznikozja
GAK, gdzie ja napisalam, ze w polsce bron jest zakazana, i gdzie ja napisalam COKOLWIEK o broni w polsce? anie jednego slowa na ten temat nie napisalam. co mi znowu insunuujesz? 😠 nie wiem nic o broni w polsce i nic mnie to nie obchodzi, bo nawet nie mieszkam w polsce. ja pisze o zupelnie innych rzeczach - pisze o praktycznych sprawach, zajsciach, ktore maja miejsce, gdy bron wpadnie w rece tych, ktorych nie powinna. tylko to, a ty mi tu jakies wywody wsptawiasz, ze ja oceniam spoleczenstwo, wypowiadam sie na temat mysliwstwa w polsce, czy nie wiadomo co. jezeli dzieci sa nauczone do odpowiedzialnego poslugiwania sie bronia, to jest to inna kategoria ludzi, niz ci o ktorych ja pisze. a w usa nie KAZDE dziecko chodzi z tata postrzelac.

beznikozja- Napisałaś że społeczeństwo nie dorosło do broni, dla mnie to ocena społeczeństwa. Psychopaci są wszędzie, chyba mi nie powiesz że w Szwajcarii nie ma psychopatów. W Polsce też są, psychopaci wbrew pozorą, są podobno bardzo inteligentni, wiec oni na pewno zdobędą broń palną, nawet legalną, bo to nie jest nic trudnego. Problem będzie polegać na tym, że psychopaci tą broń będą mieć a ty nie. Wiec ja wolę mieć broń palną, aby móc się bronić przed psychopatą, po prostu będziemy równi, gdy psychopata będzie miał broń a ja nie, to już po mnie... Czemu uważasz że psychopata to jakiś imbecyl, co nie umie zdobyć broni palnej? Broń palną w pl może mieć każdy, więc wytłumacz mi o co ci chodzi?

Gość baranekk...
w Niemczech np. rowerzysta może mieć podwójna dawkę tego co autofahrer, czyli 1.6 promila !!! schock ? - zwyczajne prawo niemieckie , za które w Polsce skazano by rowerzystę na ileś tam tys. zł

Gość beznikozja
!offerma "ja nie oceniam spoleczenstwa w ogole, ani nie przez swoj pryzmat. zacytuj mi choc jedno zdanie, gdzie ocenialam spoleczenstwo" x no np ta cala rozmowa ze mną o tym czy społeczeństwo jest "dorosłe" czy nie jest dorosłe. wprawdzie nie potrafiłaś mi przedstawić żadnych cech "dorosłości społeczeństwa" ale oceny dokonywałaś jak najbardziej. nie dociera do ciebie nawet to co sama piszesz? II ofermo, ten komentarz byl do jakiejs wypowiedzi gaka, nie do twojej. tak czy owak, ja spoleczenstwa nie oceniam, przynajmniej nie na lamach tego topiku. nie odczuwam po prostu takiej potrzeby. jesli ty ja odczuwasz, to sam sie z tym dylematem mecz ;)

"tak czy owak, ja spoleczenstwa nie oceniam, przynajmniej nie na lamach tego topiku." x myślisz że jak swoje kłamstwa będziesz powtarzać po kilka razy to ci ktoś w nie uwierzy? skoro pisałaś że niektóre społeczeństwa "nie dojrzały" a inne "dojrzały" do różnych rzeczy to znaczy że je oceniasz. mniej hipokryzji panienko.

Gość beznikozja
ofermo, ja nie prowadzilam zadnej rozmowy na temat doroslowsic spoleczenstwa. ja TYLKO odpowiedzialam jednym zdaniem na twoje pytanie retoryczne, ze niby skad wiadomo, kiedy spoleczenstwo doroslo, a kiedy jeszcze nie. i moja odpowiedzia bylo, ze jak cos jest dorosle, dojrzale to czegos, to to po prostu widac i nie budzi to wiecej watpliwosci. zadnego spoleczenstwa nie ocenialam, bo ja sie po prostu nie zajmuje takimi sprawami.

Gość beznikozja
oferomo, zacytuj mi gdzie ja napislam, ze jakies spolczenstwo do czegos dojrzalo a jakies nie. bo ja tego nie pisalam, moze ci sie pomylilo z jakas inna osoba.

baranekk...- Bo o to chodzi, aby wyciągnąć kasę od rowerzystów. To tak jak z tymi radarami, to też chodzi jedynie o kasę a nie o bezpieczeństwo. Naukowcy udowodnili że pijany rowerzysta jest takim samym zagrożeniem jak pijany pieszy. Statystyki to potwierdzają, wypadkowość pijanych rowerzystów jest znikoma, a poszkodowani rowerzystów brak, prócz samych pijanych rowerzystów... ale policja ma wykrywalność przestępców, sąd ich ostro każe, kasa płynie do państwa, interes się kręci.

"i moja odpowiedzia bylo, ze jak cos jest dorosle, dojrzale to czegos, to to po prostu widac i nie budzi to wiecej watpliwosci." x to jest właśnie ta ocena. stwierdzenie że jedno "jest dojrzałe" a inne "nie jest dojrzałe".

ależ proszę bardzo: "uzyj wlasnych obserwacji i analizy, ofermo, to zoczysz roznice miedzy spoleczenstwem szwajcarii i pl." x czyż nie jest to ocena tych "społeczeństw"?

Gość beznikozja
to bylo tylko ogolnie stwierdzenie. ocena byloby, gdybym np. napisala ze spoleczenstwo koziej wolki nie doroslo do miana ludzi z klasa, gdyz zbyt czesto przechadzaja sie po ulicach w niemodnym ubraniu. ^ taki cos, to jest ocenianie. to co ja napisalam, w kwestii dojrzalych spoleczenstw, to bylo ogolne stwierdzenie.

Gość beznikozja
!offerma ależ proszę bardzo: "uzyj wlasnych obserwacji i analizy, ofermo, to zoczysz roznice miedzy spoleczenstwem szwajcarii i pl." x czyż nie jest to ocena tych "społeczeństw"? II nie to nie jest ocena. to jest zacheta dla CIEBIE, zebys przeanalizowal. nawet nie ocenil, ale przeanalizowal :)

Gość beznikozja
aha :D widzisz ofermo, stac cie tylko na osmieszanie i ponizanie, takze juz nie bede z toba rozmawiac, bo moje slowa staja sie perlami rzucanymi przed wieprze :) nie rozumiesz i nie zrozumiesz. ale na szczescie do poslugiwania sie rozumem nie ma odgornego przymusu, takze ujdzie ci to na sucho i pozostaniesz na wolnosci. papa 🖐️

bardzo mnie cieszy twoje pożegnanie. naprawdę użeranie się z osobami będącymi na bakier z rozumem których jedynym sposobem na dyskusję jest ciągłe powtarzanie niedorzeczności nie jest dla mnie przyjemne.

Gość beznikozja
bardzo ciezko rozmaiwa sie z ozobami, ktore nie znaja definicji slow, ktorymi sie posluguja, myla opinie z faktami, rzucaja niczym nie poparte slowa na wiatr, insunuuja innym cos co nie mialo miejsca, a jako ostatniej brzytwy lapia sie inwektyw. II mozna sie z kims nie zgadzac, ale nadal rozmawiac konstruktywnie, jednak w w/w warunkach po prostu sie nie da 🖐️

Gość beznikozja
np. oferma nie zna definicji slowa rozum, njun wyciaga slowa z kontekstu w lekkim podnieceniu :D no faktycznie, o kulwa :D

zawsze sie da rozmawiac kwestia chęci no inie ma przymusu, ale foszek i gderanie jakim to sie jest perlistym wśród wieprzy to słabe wyjście.

szkoda że dopiero na koniec złożyłaś samokrytykę bo brak znajomości używanych słów był w całej tej rozmowie u ciebie nagminny. posługiwanie się tezami których nie byłaś w stanie dowieść i oczekiwanie że inni "uznają je za oczywiste" również.

Gość beznikozja
oczywiscie ze sie da, to wlasnie napisalam, tyle ze jest ciezko ;) o widze, ze sie komus perly wyciagniete s konteksstu spodobaly i teraz bedzie ciagnac :D dowiedzialam sie nawet, ze nierozumiem slow ani tez ktorych uzywam. szkoda, ze mi jeszcze nie wyszczegolniono ktorych, no no ;)

Gość beznikozja
ja tu dowodzilam jakis tez? ani jednej! chlopcze zakoncz! jedynie przytaczalam swoje luzne obserwacje, albo oczywiste fakty. tezy nie bylo ni jednej :classic_cool:

np nie rozumiesz słowa OKSYMORON. nie potrafisz też udowodnić tezy o "dorosłości społeczeństw" i chcesz żeby "uznać ją za oczywistą" choć niczego "oczywistego" w niej nie ma.