Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stiw Dżobs

Dlaczego Polacy (prawicowcy) boją się feministek, gejów, aborcji itp ?

Polecane posty

Feminizm powstał w celu zaciągnięcia kobiet do pracy i opodatkowania. Wcześniej rząd mógł pobierać pieniądze tylko od mężczyzn bo tylko oni pracowali, teraz może zdzierać forse od kobiet. :) A co do feministek do zachodzie to w samych Stanach Zjednoczonych połowa ludności ma choroby weneryczne i spora część społeczeństwa jedzie na antydepresantach. W moim miasteczku gdzie ludzie chodzą do kościoła i wspierają się na wzajem wszystkie kobiety są szczęśliwe, nie zależnie od wieku. Kościół jest jedyna organizacja która chroni i pomaga kobietom bezinteresownie.

aa "tymon84 Feminizm powstał w celu zaciągnięcia kobiet do pracy i opodatkowania. Wcześniej rząd mógł pobierać pieniądze tylko od mężczyzn bo tylko oni pracowali, teraz może zdzierać forse od kobiet" x to jest niepprawda - feminizm to ideologia, przynaleznosc nie ejst obowiazkowa - ja np. nie przynaleze;-) a poza tym zgodnie z ta ideologia kobiety moga pracowac ale nie musza, no chyba ze wybiora sobie za mezow takich panow ktorzy nie sa w stanie na rodziny zarabiac ;-) x A co do feministek do zachodzie to w samych Stanach Zjednoczonych połowa ludności ma choroby weneryczne i spora część społeczeństwa jedzie na antydepresantach" x rzeczywscie w linii protej to wina feministek;-) x

Gość njun niezalogg
a czy to jest wina feministek, ze w Azji pracują kilkuletnie dzieci? komuś tu sie pomieszały procesy polityczno-ekonomiczne z ideologią równouprawnienia.

tymon84 ROR przeczytaj sobie ta książke: x nie przyjmuje rekomendacji co do doboru literatury od osob ktorych nie znam - as easy as it is;-) xx njun niezalogg a czy to jest wina feministek, ze w Azji pracują kilkuletnie dzieci? komuś tu sie pomieszały procesy polityczno-ekonomiczne z ideologią równouprawnienia." x ;-) alez "wszystko to wina feministek";-) ;-) ;-) a najbardziej ich wina jest to ze: a) ktos nie ma tyle pieniedzy ile by chcial b) ktos nie moze sobie znalezc urodziwej partnerki c) wlasna zona nie chce z nim wpsolzyc d) oraz to ze na swiecie jest bieda i tzresienia ziemi;-) to tez przez feministki;-)

Gość njun niezalogg
i cyklistów;)

tymon84 Feminizm to kult śmierci. xx alez oczywiscie;-) a karsnoludki nie istnieja;-)

ROR jesteś prostym człowiekiem wiec tego nie zrozumiesz. Łatwo dajesz się zauroczyć i ogłupić.

Gość njun niezalogg
tymon, a Ty kim jesteś? nowe pokolenie reakcji patriarchalnej? sam jestes ograniczony, skoro ogolnoświatowe procesy ekonomiczne czytasz jako dzialanie feministek. Do twojej wiadomości, to kobiety MUSIAŁY ruszyć do pracy po II wojnie światowej, kiedy brak męzczyzn i spadek realnej płacy dał sie rodzinom we znaki.

Feministka jeśli twierdzi ze jest wolna kłamie. Nadal jest zależna od mężczyzn bo to mężczyźni trzymają cywilizacje i wykonują najcięższe prace intelektualne i fizyczne.

Gość njun niezalogg
Ależ oczywiście, w ogóle ne znam wolnych ludzi. Znasz kogoś kto jest wolny?

Kobiety to zwierzątka które myślą że zdobywając dyplomy staną się mężczyznami.

Gość njun niezalogg
dobra tymon, masz swój świat, powodzenia:)

Każdy kto podpisuje się pod feministyczna (nazistowska ideologia, pod porządkowanie się kobiecej naturze) jest kultysta śmierci.

Każdy kto pod podporządkowuje się kobiecie jest kultysta śmierci. Feminizm to nazistowska ideologia pod inna nazwa.

tymon84 ROR jesteś prostym człowiekiem wiec tego nie zrozumiesz. Łatwo dajesz się zauroczyć i ogłupić. xxx ot i powiedzial co wiedzial;-) xx tymon84 Feministka jeśli twierdzi ze jest wolna kłamie. Nadal jest zależna od mężczyzn bo to mężczyźni trzymają cywilizacje i wykonują najcięższe prace intelektualne i fizyczne." xx jasne;-) a swistak siedzi i zawija;-) xx tymon84 Kobiety to zwierzątka które myślą że zdobywając dyplomy staną się mężczyznami. x dokladnie jestsemy zwierzatakami i na sniadanie skubiemy trawke;-) widze ze ktos mial tutaj pecha w milosci i sobie odbija;-) ;-) ;-) xx Każdy kto podpisuje się pod feministyczna (nazistowska ideologia, pod porządkowanie się kobiecej naturze) jest kultysta śmierci.' xxx wezmy pierwsze z brzegu - krasnoludki;-) xx tymon84 Każdy kto pod podporządkowuje się kobiecie jest kultysta śmierci. Feminizm to nazistowska ideologia pod inna nazwa. xx ktos dostal kosza (albo koszem) od jakiejs feministki to teraz siedzi i dokazuje - przezywanie pozyej 5-roku zycia jest oznaka mialkosci i strachu kolego;-)

Gość njun niezalogg
tymon ma problem i chyba powinniśmy go z tym problemem zostawic zwracanie na niego uwagi przez te tfu! kobiety tylko potęguje jego ból egzystencjalny;)

jak tymonowi kobiety dopeikly to niech moze pobrobuje z mezczyznami, hm?;-)

ale on nie pisze o kobietach tylko o "antykobietach" czyli feministkach.

Gość njun niezalogg
pisze o kobietach, ze sa zwierzatkami. a ruch feministyczny jest tak szeroki ze nawet tam kobiety zajdziesz;) nie mowiac o feministach.

!offerma ale on nie pisze o kobietach tylko o "antykobietach" czyli feministkach. xx wypowiedzial sie "znaFca" tematu;-) co to kobiety z bliska pewnie nawet nie widzial ;-) zaraz przejdzie do aborcji;-)

"zascianek to zamkniecie na nowosc a bez tego nie ma postepu," Nie, zascianek to jest metafora i oznacza zamkniecie na zle rzeczy, co przez ideologow lewicy i tzw. postepu nazywane jest pejoratywnie. Nie mowiac juz o tym, ze postep to pojecie, ktore moze byc roznie rozumiane. Dla nas to co proponuje lewica nie jest postepem, tylko cofaniem sie, a my chcemy isc do przodu, a nie do tylu. To co proponuje lewica, to juz wszystko bylo i my tego za postep nie uwazamy, wiec tak, w tym rozumieniu zascianek jest przeciwko tak rozumianemu "postepowi" i uwazamy, ze to jest dobre:) " nie chodzi o to zeby wszystko co nowe uwazac za swoje ale zeby dac temu sznase, zastanowic sie dlaczego ktos gdzies mysli i robi inaczej, a nie z gory skreslac to na zasadzie nowe=gorsze." Ja nie skreslam niczego dlatego, ze jest nowe, ale nie biore tego za lepsze jedynie dlatego, ze jest nowe i zagraniczne. " Poza tym nie wiem o jakiej ty zagranicy piszesz - nigdzie nie podawalismy swojego miejsca zamieszkania." Ja podawalem. Mieszkam w Polsce, a tzw. zagranica w rozumieniu "postepowcow" to sa zazwyczaj kraje zachodnie, glownie zachodnioeuropejskie. "Nie zakladaj z gory ze kazdy jest w takiej samej sytuacji czyli np. mieszka w PL, ma obydwojga rodzicow Polakow i w radomiu przezyl cale swoje zycie i to jes dla niego "normalnosc" - z normalnoscia czy racja jest tak ze kazdy ma swoja " Nie zakladam, ze kazdy, ale ja mieszkam w Polsce, wiec rozmawiam w tym konktekscie i to jest dla mnie normalnosc. "musi - bo bedzie sie stykal z rzezcami o ktorych wczesniej nie slyszal i ktore beda inne i nowe, zasciankowcy ze strachu beda to odrzucaca (czasem niepotrzebnie i agresywnie;/)" No wlasnie my uwazamy, ze nie musi, a rzeczy ktore nam nie odpowiadaja po prostu trzeba marginalizowac. W kazdym spoleczenstwie sa mniejszosci, ale to nie oznacza, ze wiekszosc musi dostosowac sie do ich systemu wartosci. Zasciankowcy nie odrzucaja ich ze strachu, tylko dlatego, ze sie z nimi nie zgadzaja i im sie nie podobaja. Co Ty ciagle z tym strachem:) Agresje moze budzic co najwyzej wciskanie czegos na sile, ale nie jest to zwiazane ze strachem:) "co do pochodzenia to ani to powod do wstydu ani dumy" Ja uwazam, ze jak najbardziej do dumy. To sie nazywa duma narodowa:) Jestem dumny z tego, ze jestem Polakiem:) "czlowiek nie ma na to wplywu" Nie szkodzi. "tutaj sie nie wypowiem b o nie interesuje za bardzo sie zyciem politycznym - akurat w PL, jak juz gdzies pisalam to juz tv sniadaniowa reprezentuje w pl wyzszy poziom" No to inny przyklad: Obama.

Btw, ROR kiedys rozmawialem z Toba pod nickiem "tymonn", ale to byl inny tymonn niz tymon84;)

Gość krótka i smutna historia :(
kobieta to stworzenie boże , które powinno pozostać na dworze .] jednak ze względu na kształt dooopy ...zabrał je chłop do chałupy

"zgadzam sie i nie neguje tego faktu, dlatego nikt nie ejst w stanie reprezentowac w pelni danej grupy spoelcznej ani kobiet, ani emzczyzn, ani gejow, anie ludzi niepelnosprawnych itd. - bo zawzse znajdzie sie jakis odlam tej grupy ktory nie zgodzi sie z samozwanczym "liderem"" No coz, mimo wszystko zazwyczaj sie to usrednia i bierze pod uwage sprawy tej "wiekszej" grupy, czyli statystycznej osoby. Przynajmniej tak powinno byc. Wiec jesli problemem statystycznej Polki sa miejsca w przedszkolach, to jesli organizacja femisnityczna robi tzw. Manife gdzie glownymi haslami jest walka z mistrzostwami Euro 2012 i KK, to nic dziwnego, ze przyszlo 900 osob, z czego polowa to faceci, czy tam jacys tranwestyci. Tzw. zwykla kobieta trzyma sie od takich przedsiewziec z daleka, wlasnie dlatego, ze w tych haslach nie odnajduje swoich problemow i nie uwaza tych kobiet za swoje reprezentantki. "a jedna jaskolka wiosny nie czyni w Pl znam sporo kobiet wyksztalcony w wieku 30-40 lat i nie wszystkie lubia akurat srode ale rzeczywiscie pewne idealy i zalozenia maja z nia zbiezne" Osobiscie nie znam zadnej kobiety, ktora by podzielala "idealy" Srody. "moim zdaniem kobieta wraz z wyzszym stopniem niezaleznosci finansowej ma inne potrzeby" To iluzja. Pieniadze nie wplywaja na system wartosci. Jesli tak jest, to znaczy, ze tego systemu wartosci po prostu nigdy nie bylo i nie ma. Nie zauwazylem jakichs wielkich roznic w potrzebach kobiety niezaleznej finansowo i zaleznej finansowo od meza. W ostatecznym rozrachunku cele sa bardzo podobne, zblizone. " ale niezaleznosc finansowa pozwala jej tez wybrac inny styl zycia " No wiadomo, moze sobie pozwolic na wieksza konsumpcje, ale bledem myslowym jest twierdzenie, ze kobieta niezalezna finansowo ma z zalozenia inny system wartosci niz kobieta zalezna finansowo i zapewne podziela Twoje poglady;) - "co do przedszkola niekoniecznie - sporo decyduje sie np. na opiekunki itp.," Ja stac, to sie decyduje;) "ale zmierzam do tego ze jest tez grupa kobiet ktora ma inne potrzeby niz kuchenno-domowowo-opiekuncze" Oczywiscie, nikt przeciez tego nie neguje. Z tym ze to nie oznacza, ze ta grupa kobiet jest z zalozenia lepsza niz ta kuchenno-domowo-opiekuncza:) Ps. w warunkach polskich ta druga grupa pracuje takze zawodowo, a kwestie kuchenn-opiekuncze wykonuje po pracy;) Skutki rownouprawnienia;)

Kobieta nie posiada tej samej świadomości co mężczyzna i nigdy nie będzie mężczyzna. Nie potrafi nic zaplanować ani przewidzieć bo kobieta jest natura. Mężczyzna jest Bogiem.

"byc przejazdem w jakims miejscu a funkcjonowac w zupelnie innym swiecie (w tym mowic w lokalnym jezyku) to zupelnie dwie rozne rzeczy" Mieszkalem przez kilka wakacji w UK po 2-3 miesiace;) Wiec mozna powiedziec, ze w jakims malym sensie zylem tam przez jakis czas;) Mialem ubezpieczenie, placilem podatki, robilem zakupy, chodzilem do kina itp;) I jezdzilem po lewej stronie hehe;)🖐️ "zauwazylam, ze bardzo czesto na tym forum pojawiaja sie wypowiedzi rasistowkie - czyli wyzywanie i wysmiewanie ludzi z powodu innej rasy, nazywajmy rzeczy wprost. Ja zawzse podaje tutaj przyklad ludzi nietrzymajacych danej diety, ludzi otylych (no moze z wylaczeniem tych genetycznie chorych) - nie popieram, i gdyby to ode mnie zalezalo to bym ich w silowniach pozamykala, ale ze nie zalezy to akceptuje ze i tacy w spoleczenstwie sa nie wywoluja we mnie uczucia agresji dlatego tylko ze sa inni" W kazdym spoleczenstwie tak jest. I to takze w tych spoleczesntwach europejskich, ktore uwazaja sie za "postepowe" jak Holandia np;) Ludzie po prostu lecza w ten sposob wlasne frustracje. "No ludzie mojego pokroju uwazaja, ze normalnosc nie jest wzgledna. xx tutaj dochodzimy do tego o czym wczesniej byla mowa - otoz ludzie twojego pokroju, zgodnie z tym co wczesniej napisales, to ludzie zasciankaowi, wiec mnie to nie zaskakuje." Tak, tylko po prostu roznimy sie w definicji zascianka. Dla Ciebie jest to pojecie pejoratywne, a dla mnie nie. I traktuje to bardziej jako przenosnie. "Ze nie maja otwartosci na to co nowe, bo czuja ze ich "normalnosc" moze byc przez to zagrozona, tak mysle. " Wyjasnialem to wyzej. I nie tyle zagrozona, jesli chcesz mnie zrozumiec, to raczej nie skupiaj sie na kwestii jakiegos strachu, bo to nie na tym raczej polega. Strach moze dotyczyc jakiegos niewielkiego odsetka ludzi. Ludzie z ktorymi rozmawiam i ktorzy maja poglady podobne do moich - potrafia to uzasadnic i sa to konkretne za i przeciw, a nie na zasadznie : nie bo nie, bo sie czegos boje. Ty traktujesz "zascianek" jako jakichs ciemnych matolow, a konserwatysta moze byc jak najbardziej swiatlym czlowiekiem. Dla zascianka to postepowcy sa zacofani:) "Ludzie ktorzy dobrzez sie czuja we wlasnym ciele zwykle nie napawa strachem co z wlasnym cialem robia inni. as easy as it is" Oczywiscie, ale nie sadze, aby kogokolwiek napawalo to strachem, wierz mi;) Strach to jest blad myslowy, ktorym sie poslugujesz. Niezgoda na cos, nie musi wynikac ze strachu. Wg mnie poslugujesz sie tym argumentem z wygody. Osoby, ktore mowia, ze sie z czyms nie zgadzaja, bardzo czesto wyraznie mowia dlaczego sie nie zgadzaja. "to jest typowe uproszczanie swiata " Oczywiscie. Pewne rzeczy sa zwyczajnie proste i nie potrzeba ich komplikowac:) - "a potrzeba ta wynika ze strachu, tak uwazam." Nie, ze zdrowego rozsadku:) Oraz wyznawanego systemu wartosci. "bo zobacz kobiety w tajlandii w ogole nie obchodzili co na temat ich szyjek mysla jakies tam ludzie w malym kraju za lasami, za gorami" A nas nie obchodza kobiety z Tajlandii:) Mysle, ze jak kazdy bedzie sie trzymal wlasnego podworka, to bedzie sie nam wszystkim latwiej zylo:)

"Nie, zascianek to jest metafora i oznacza zamkniecie na zle rzeczy, co przez ideologow lewicy i tzw. postepu nazywane jest pejoratywnie. xx w ogole nie pojmuje swiata w kategoriach przynaleznosci typu "to co proponuje lewica" - wiec nie wiem o czym mowisz - choc domyslam sie ze moiwsz o jakichs inicjatywach lewicowych gdzies w PL, tak? nawet jelsi moje poglady sa zbiezne gdziestam to prosze o nieotuzsamianie mnie z jakims szerszym ruchem. zascianek dla mnie jest pejoratywny bo jest zmaknieciem - a nowe rzeczy i tak nadchodza, chowani glowy w piach nic wiec nie da;/ xx ale nie biore tego za lepsze jedynie dlatego, ze jest nowe i zagraniczne." x nie rozumiem dlaczego nowe zestawiasz z zagranicznym? x Ja podawalem. Mieszkam w Polsce, a tzw. zagranica w rozumieniu "postepowcow" to sa zazwyczaj kraje zachodnie, glownie zachodnioeuropejskie." x znowu - popleniasz blad bo utozsamiasz mnie z ajkims nurtem - o kt poczynaniach ja nawet nie wiem, wiec powtorze dla mnie zagranica jako taka nie istnieje x Nie zakladam, ze kazdy, ale ja mieszkam w Polsce, wiec rozmawiam w tym konktekscie i to jest dla mnie normalnosc." xx ja nie sprowadzam tej dyskusji do Polski bo uwazam ze nie ma to sensu i tyle. x No wlasnie my uwazamy, ze nie musi, a rzeczy ktore nam nie odpowiadaja po prostu trzeba marginalizowac. W kazdym spoleczenstwie sa mniejszosci, ale to nie oznacza, ze wiekszosc musi dostosowac sie do ich systemu wartosci. x czasem mniejszosci staja sie wiekszosciami;-) ja pisalam o czyms innym - ze musisz akceptowac nowe jako nowe, bo ono bedzie nadchodzilo tak czy siak - nie napsialam ze musisz saie pod tym podpisywac, udawanie ze wszystko jets tak samo jest zabawne;-) x Zasciankowcy nie odrzucaja ich ze strachu, tylko dlatego, ze sie z nimi nie zgadzaja i im sie nie podobaja. Co Ty ciagle z tym strachem Agresje moze budzic co najwyzej wciskanie czegos na sile, ale nie jest to zwiazane ze strachem x czlowiek ktory nerwowo odrzuca - czyli to co widac na forum przewiska i ponizanie - bo sie krtos z czyms nie zgadza to jest starch i agresja, o to mi chodzilo xx Ja uwazam, ze jak najbardziej do dumy. To sie nazywa duma narodowa Jestem dumny z tego, ze jestem Polakiem "czlowiek nie ma na to wplywu" Nie szkodzi." xx jak czlowiek nie ma byc z czego dumnym - bo nic nie osiagnal to jest dumny z czegos przypadkowego bo np. urodzil sie w miejscu A i czuje w zwaizku z tym wyzszosc wobec tych kt urodzili sie w miejscu B, a byciem dumnym z czegos na co sie niema wplywu - np. jestem dumna ze mam ziolne oczy - jest dziecinne, tak uwazam;-) x Maciek B. Btw, ROR kiedys rozmawialem z Toba pod nickiem "tymonn", ale to byl inny tymonn niz tymon84 xx nie przywiazuje sie do nickow;-) ale zawzse uzywam jednego;-)