Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stiw Dżobs

Dlaczego Polacy (prawicowcy) boją się feministek, gejów, aborcji itp ?

Polecane posty

aaa: "Maciek B. Nie musialas czegos napisac, zebym to wiedzial, albo przynajmniej to przypuszczal. Przypisuje Ci takie rzeczy, jakie sama piszesz, niczego samodzielnie nie wymyslam " x wymyslasz;-) i sie jeszcze wypierasz;-) ale to czeste dla twoich braci w wierze, tak zauwazylam;-) x "No coz, dla mnie darcie Biblii, czyli cos zbudowanego na negatywnych emocjach, majace w zalozeniu zrobic komus przykrosc czy obrazic jego uczucia religijne - wynika wprost z nienawisci" x i znowu ten egocentryzm - ze wszystko musi sie krecic wokol was - wierzacych zascinkowcow;-) xx Tak samo jak prawdziwy ateista nie ma potrzeby darcia Biblii, bo dla niego to jest niz nie znaczaca ksiazka, zeby sobie tym zawracac glowe i robic jakies publiczne pokazy "darcia" Sorry, ale to smieszne Takie rzeczy moga robic jedynie osoby, ktore maja bardzo duzy problem same ze soba." xx ja z kolei uwazam ze blokowanie ulic celem sypania kwiatkow to zachowanie agreswyne majace na celu narzucic swoj punkt widzenia i uwiezic ludzi inaczj myslacych w domach poprzez uniemozliwienie im transportu;-) xx "co filozofia pt jak kali ukrasc to dobrze a jak kalemu ukrasc to zle," Ale ze co? Ja potepiam wszystkie formy nienawisci." xx tu nie chodzi o nienawisc - tylko ze jedna grupe stawiasz w pozycji uprzywilejowanej i zkladasz ze wszyskie inne grupy robia cos majac ja na uwadze - np. ze chca zrobic jej na zlosc;-) xx a znam i protestantow , i Zydow, i ateistwo, kilku muzulmanow i jakos nie palamy do siebie nienawiscia. Z gory zakladasz, ze miedzy osoba wierzaca a niewierzaca musi istniec jakas nienawisc." xx pisz w swoim imieniu, ok? mozesz napisac co najwyzej ze tobie sie wydaje ze ja cos tam zakladam a le czy zkladam tego nie wiesz w istocie;-) xx "Mi to nie przeszkadza, utozsamiam sie z pewna zbiorowoscia/spolecznoscia i nie ukrywam tego." xx ja z kolei wypowiadam sie tylko we wlasnym imieniu, nie potzrebuje sie zadna zbiorowscia podpierac wiec nie stosuj swojej mierki wobec mnie;/ xx "Jedno nie wyklucza drugiego. Mozna wyrazac wlasne przekonania w taki sposob, ze obraza sie cudze uczucia religijne." x nie , tak sie nie da - zawsze znajdzie sie ktos kto powie ze go cos obraza;-) co do reszty - jestem przeciwna wiecom wiec to byl tylko przyklad, xx "No jasne To w koncu zmartwienie tych "ateistow", ze tak bardzo zajmuje ich Bog, ktorego wg nich nie ma " xx ludzie nie popierajacy sekciarstwa nie zawsze sa ateistami;-) zcasem w cos wierza np. w zdrowy rozsadek;-) xx "A dlaczego mieliby tego nie robic? To tacy sami ludzie jak ateisci. Wy tez mozecie sie organizowac i dyktowac swoje ustawy. Tak jest stworzony swiat." xx dlaczego mowisz do mnie w liczbie mnogiej? czy znowu masz jakies rozdwojenie jazni?;-) czy dalej z kims (kim?) "wlaczysz"?;-) xx " Agresja wystepuje zazwyczaj u antyreligijnych fanatykow, bo nienawisc determinuje ich dzialalnosc." xx jaaaaasne;-) patrz w PL prawdziwy spokoj plynie z ust katolikow zwlaszcza pod klinikami ginekologiczno-aborcyjnymi;-) xx "Nie bardzo wiem o kim mowisz, ale jesli ktos zabija dzieci, to musi liczyc sie z tym, ze znajdzie sie grupa osob, ktorym sie to nie bedzie podobac. " xx nie zrozumiles - mowa byla nie o zabijaniu dzieci , ale o usuwaniu plodow. xx "Oko jest czescia mojego ciala i moim ogranizmem, ale dziecko jest oddzielnym, rozwijajacym sie czlowiekiem z wlasnym DNA To nie jest Twoja wlasnosci, ani Twoja lalka Barbie" xx dziecko tak - plod nie - as easy as it is ;-) i to jest wlasnie agresja - narzucanie swoich przekonan ;-) a to nie ty mowiles ze mozemy sie "pieknie roznic", hm?;-) ;-) xx zeby osoby takie jak Ty nie mogly sobie tego dowolnie relatywizowac" x alez nadal moga ;-) prawo jest na szczescie rozne;-) a Polki mja pelne prawo do dokonywania aborcji - niestety nie wswoim kraju, ale to sie mam nadzieje niedlugo zmiei. amen;-)

"nie prosilam tutaj o twoje obserwacje" No coz, ja nie pisze tu o co mnie prosza, tylko to co ja uwazam:) "- mam swoje i one sie roznia o czym pisalam juz wczesniej," Czyli nasze obserwacje w tym zakresie roznia sie. Ale to zalezy w jakim srodowisku kto przestaje;) "obracamy sie wsrod roznych ludzi i tyle" Tak, z pewnoscia obracamy sie wsrod innych ludzi. Ja nie znam nikogo, kto by Srode uwazal za normalna kobiete;) "- rzucanie haslami typu mniejsosc/wiekszosc jest tutaj puste." Nie, dlaczego? "nie kazdy czlowiek dazy do zalozenia rodziny - a w przypadku kobiet potrzebna jest do tego niezaleznosc finansowa, nie zrozumiales mojej wypowiedzi, a to czym jest rodzina zalezy od systemu wartosci danej osoby (offtopik)" Oczywiscie, ze nie kazdy czlowiek dazy do zalozenia rodziny, ale wiekszosc ludzi do tego dazy. I akurat w przypadku zalozenia rodziny nie jest potrzebna niezaleznosc finansowa kobiety, tylko faceta:) A to czym jest rodzina nie zalezy od systemu wartosci, tylko jest to po prostu kobieta, mezczyzna i dzieci:) "z moich obserwacji wynika zupelnie co innego, tak wiec sie nie zgadzam - im wyzszy status majatkowy tym bardziej styl zycia nietradycyjny" A z moich obserwacji wynika co innego - im wyzszy status materialny - tym wiecej dzieci, czyli ok 3:) "twoje obserwacje to zaden dowod, masz pewnie zanjomych do siebie podobnych - wiec bedziesz widzial co innego niz ja" No z pewnoscia;) "Mysle, ze to duza przesada. To zazwyczaj osoby, ktore odstepuja od tej normy sa przewrazliwione na tym punkcie. Nie chcesz miec rodziny, to nie masz." xx nie , to nie jest przesada - patzrmy rynek pracy i kob ieta lat 25-35 - z gory zaklada sie ze bedzie miala dziecko, przyjmuje sie ze wszyscy maja takie same, dominujace wartosci;/" No coz, bo przecietna kobieta w wieku 25-35, jesli nie ma, to planuje dziecko;) Wyjatki od reguly pracodawcy nie interesuja:) "pisz we walznym imieniu - a nie co ja sobie wyobrazam bo tego nie wiesz" No coz, wiem:) " - poza tym nie ma potrzeby , moge sama to wyrazic, co nie? niczego nie upraszczam - ale kobieta malozarabiajaca jest ograniczona i czesto wspolzalezna finansowo, a wiec w pelni nie stanowi sama o sobie;/" No to jest logiczne. Ale co ma piernik do wiatraka? "Tak, tylko ze akurat przedszkole jest zdecydowaniem lepszym rozwiazaniem niz opiekunka akurat I jak juz wspomnielismy, nie splycajmy problemu jedynie do tzw. kobiet dobrze zarabiajacych, bo tych jest tak naprawde nie az tak wiele. " xx to znowu kwestia ludzi z kt przystajesz a co do przedszkola to byl przyklad - nie zawzse jest ono lepsza opcja (ale to offtopik znowu)" Dokladnie:) "rowniouprawnienie powoduje ze liczy sie to co w glowie an ie miedzy nogami jesli mowa np. o rynku pracy - a jak ktos nie umie sobie zycia zorganizowac np. finansowego i polaczyc z innymi sferarmi to ponosi konsekwencje swoich wyborow i tylko sobie moze za to podziekowac, tak uwazam " Uwazam tak samo, tylko w praktyce wyglada to troche inaczej;)

"w ogole nie pojmuje swiata w kategoriach przynaleznosci typu "to co proponuje lewica" - wiec nie wiem o czym mowisz " A ja pojmuje." xx i dlatego masz problem ze zrozumieniem moich slow " Ja doskonale rozumiem Twoje slowa:) "uwazaj gdy mowisz o "calym swiecie" - bo pewnie masz na mysli swoj wlasny krag kulturowo-cywilizacyjny a reszte znasz z zachodnich mediow " Nie, wiem co mowie:) "przypisujesz mi jakas przynaleznosc - to jeszecze nie grzech (tylko nieprawda)" Moim zdaniem prawda. " - ale jak juz fikcje bierzesz za zreczywistosc to cos nie halo - to tak jak ja bym zlaozyla ze mieszkasz w siedlcach i potem pmowila do ciebie "wy - meiszkancy siedlec" Jesli masz takie podstawy, to masz do tego prawo. Ja Ciebie oceniam na podstawie tego co piszesz. Nic wiecej, nic mniej:) ""Moja ocena bedzie zalezala wylacznie ode mnie i od tego jak bede interpretowal Twoje wypowiedzi. Kazdy ma prawo do ocen, nie tylko Ty " x ja nie oceniam - oceniac mnie mozesz , oczywiscie. " Oceniasz w prawie kazdy swoim poscie:) "ale jest roznica jesli ja cie ocenie jako mieszkanaca siedlec (bo tak mi bedzie pasowac) a roznica w tym ze uwierze ze moja ocena jest trafna i zaczne cie traktowac jako mieszkanca siedlec , as easy as it is " Ja ocen dokonuje dla siebie, a nie dla kogos.

aaa "Dla mnie natomiast zascianek nie jest pejoratywny, nie oznacza ..." x powatrzasz sie, dla ciebie zascianek oznacza jedno - dla mnie drugie, temat zamkniety" Tak, dla Ciebie zascianek oznacza jedno, a dla mnie drugie:)

"nie wiesz co poczulam bo nie ejstes mna - jelsi juz masz potrezbe pisania o uczciach proponowalabym zebys pisal o swoich a nie o moich, tak bedzie fair " Nie musze byc Toba, zeby byc przekonany o czyms i wyrazac wlasne opinie. "i powtorze jest roznica w ocenie - a w wierze w wlasne konfabulacje" Oczywiscie, ale w tym przypadku nie ma takiej roznicy:) "(przypisujesz mi np. ze jestem ateitska - bo tak ci sie pasuje)," Nie, twierdze, ze jestes ateistka, poniewaz uwazam, ze jestes ateistka:) " na tej samej zasadzie moge napisac ze ty jestes swietnym badz beznadziejnym kochankiem " Oczywiscie, mozesz napisac wszystko. "- to nic ze nie poruszyles sprawy seksu w swoich postach ale "tak mi wygladzasz" , moge rozniewa zaklasyfikowac cie jako geja i pisac do cibie "wy , geje'" Oczywiscie. " - pomimo ze zazanaczylam ze wypowiadam sie tylko we wlasnym imieniu - ty nadal sie zwracasz do mnie w formie "wy" i piszesz mi o jakichs dzialan grup spelocznych z ktorymi ja sie nie identyfikuje i kazesz mi sie z tego tluamczyc " Nie musisz udawac, ze nie identyfikujesz sie z jakas grupa, poniewaz to co piszesz z automatu kwalifikuje Cie do danej grupy. Zwyczajna prosta analiza slowa pisanego:) "wymyslasz sobie fikcyjnego "wroga" - no coz brzmi znajomo" Nie wymyslam sobie fikcyjnego wroga, wrog nie jest fikcyjny i nie trzeba go sobie wymyslac:)

"I na ile sie da bedziemy te zamiany opozniac, badz marginalizowac, albo powodowac, ze nie dojda one do skutku." xx a czyli wyszlo na to co ja mowilam opoznianie zmian potwierdza tylko, ze nie one i tak musza nadejsc" No nie, bo jesli bedziemy je opozniac, badz marginalizowac, albo powodowac, ze nie dojda one do skutku, to nie nadejda:)

"Ja tez nie sprowadzam jedynie do Polski, ale mieszkam w Polsce i pisze o tym co jest u mnie. Nie mozna jednoczesnie rozmawiac o sytuacji we wszystkich krajach swiata, bo te kraje sa rozne" xx dlatego ja rozmawiam o problemie bez przepisywania lokalizacji A ja rozmawiam o "problemie" z przypisywaniem lokalizacji, poniewaz mieszkam w Polsce. "- w tym kontekscie rzucanie "zagranica", ruchami spoelcznymi we wschodniej europie czy nzawami partii z ajkiegos kraju wydaje mi sie dziecinne " A mi nie:) Po prostu rozmawiam o konkretach i nazywam rzeczy po imieniu:) "ty jestes tolerancyjny?hahahhaah zwlaszcza w posznowaniu czyjejs odmiennosci - co nie? " Tak, zwlaszcza w poszanowaniu czyjejs odmiennosci:) "np. w przypadku aborcji - " Nie o taka "odmiennosc" chodzi;) Nie moze byc poszanowania dla mordercow. "ty probujesz narzucac swoje przekonania, co jest domena wiekszosci zasciankowcow " Tak, uwazam, ze zabijanie ludzi jest zlem i my zascianek zawsze bedziemy uwazac, ze zabijanie ludzi jest zlem:)

"" Mnie interesuje wylacznie krag tzw. cywlizacji zachodnie. Poza Europa, to mysle ze dobrze odnalazlbym sie w USA i Australii." xxx znam te dwa karje bardzo dobrze i nie musze gdybac - sprawdzam wszystko emiprycznie konserwatysci i zasciankowcy nigdzie sie nie odnajduja dobrze, a emigracja wich przypadku wyglada jak mentalny gwalt taka prawda, wiec nie wiem na czym opierasz swoje zalozenia,hm? musialbys zaakceptowac wiele nowego - te kraje nie maja wiele wspolnego obyczajowo z europa" W USA konserwatysci i zasciankowcy maja sie bardzo dobrze:) "Moim zdaniem moje oceny sa w tym przypadku trafne." xx a moim zdaniem ty jestes gejem i jest to trafna ocena to mniej wiecej taki styl romowy " Ok, masz prawo do wlasnych ocen:) Co nie zmienia faktu, ze nadal uwazam moje oceny za trafne i na potrzeby tej rozmowy moge byc gejem:) "czy ty nie masz wlasnego zdania , hm?" Mam wlasne zdanie. "czy po prostu to co ja uwazam jest az tak bardzo dlaciebie fascynujace ze wolisz fantazjowac na temat tego co sie dzieje w mojej glowie, hm?" To co sie dzieje w Twojej glowie niestety nie jest dla mnie az tak fascynujace:) "Podobnie nie wierz z czym sie utozsamiam bo o tym nie pisalam " Nie musialas o czyms pisac, zebym to wiedzial:) "- mozesz tylko zgadywac, podobnie jak ja moge zgadywac w jakiej pozycji najczesciej zasypiasz., as easy as it is " Moge o czyms wiedziec na podstawie wlasnej inteligencji i doswiadczenia, a w najgorszym razie - byc przeswiadczonym:) As easy as it is;) ""wg Ciebie ciemni, brzydcy, biedni, "spod Radomia" (Twoje slowa), kury domowe, ludzie zacofani, niewysztalceni itp. " xx i kolejna konfabulacja - nigdzie tak nie napisalam - to sa jedynie twoje fantazje i twoje slowa na temat moich wyimaginowanych wyobrazen" To sa moje wnioski na podstawie tego co napisalas. "ad trojki dzieci i stanowiska zarzadczego nie wystepuje w przyrodzie " A to ciekawe, bo znam takie przypadki. No ale jak juz ustalilismy - obracamy sie w innych srodowiskach;) ""gadajacym glowom" w TV, ze jest jakis "postep" i musi sie otworzyc na jakies "nowe"Zascianek mysli samodzielnie i wie swoje" x znowu mierzysz mnie swoja miarka - i to jets blad - bo w mojej tv niekt taki bzdurami sie nie zajmuje " Oczywiscie, ze zajmuje:) ""Tak, to jest moja opinia. Uwazam, ze temat, ktory nie jest zlozony, nie musi byc komplikowany, tylko rozumiany wprost. " xx a ja ze ludzie ktorzy nie rozumieja zlozonosci musza sobie upraszczac " A ja, ze jesli temat nie jest zlozony, to nie musi byc komplikowany, tylko rozumiany wprost:)

""Natomiast co najmniej dziwne jest obnoszenie sie z czym, czego podobno wg danej osoby nie ma. Czyli np. Boga dla ateisty." xxx wychodzi twoj zascianek" Dziekuje za komplement;) " - widzisz swiat dwutorowo - nie wierzy w jezusa ktos - znaczy sie ze jest ateista moze wierzyc w miloin innych rzeczy i z tego powodu bedzie twoje obnoszenie sie z religia bedzie mu przeszkadzac w tym samym wymiarze " Ale mi nie przeszkadza, ze ktos obnosi sie z "ateizmem", tylko ze jest to dla mnie dziwne, ze zajmuje sie czyms, co wg niego nie istnieje;) To tak jakbym ja obnosil sie z tym, ze nie wierze w krasnale:) "" No coz, katolicyzm jest religia misyjna i katolikiem czy w ogole chrzescijaninem jest sie zawsze, bo to jest pewien system wartosci. " xx a co to kogo obchodzi - jakie sa wewenetrzne zaloezenia czegos do zcegos nie nalezy, hm?" A co to mnie obchodzi?;) Ja pisze o sobie:) ""Natomiast nie bardzo rozumiem (serio chcialbym to zrozumiec), jaki jest sens opowiadania o swojej "orientacji". " xx nie wiem dlaczego do mnie kierujesz to pytanie " To bylo pytanie w dyskusji z Toba, wiec skierowalem je do Ciebie. ""Jakis obled Kiedys bylem na imprezie,.." xx to moze zmien znajomych na mniej zasciankowych, hm? " Nie, zascianek jest cool:)

aaa: "Maciek B. Nie musialas czegos napisac, zebym to wiedzial, albo przynajmniej to przypuszczal. Przypisuje Ci takie rzeczy, jakie sama piszesz, niczego samodzielnie nie wymyslam " x wymyslasz i sie jeszcze wypierasz ale to czeste dla twoich braci w wierze, tak zauwazylam " Zdecydowanie przesadzasz:) "i znowu ten egocentryzm - ze wszystko musi sie krecic wokol was - wierzacych zascinkowcow " Nie, dlaczego? "ja z kolei uwazam ze blokowanie ulic celem sypania kwiatkow to zachowanie agreswyne majace na celu narzucic swoj punkt widzenia i uwiezic ludzi inaczj myslacych w domach poprzez uniemozliwienie im transportu " Ok, Twoje prawo i Twoj problem:) "tu nie chodzi o nienawisc - tylko ze jedna grupe stawiasz w pozycji uprzywilejowanej i zkladasz ze wszyskie inne grupy robia cos majac ja na uwadze - np. ze chca zrobic jej na zlosc " A co w tym dziwnego skoro jest nas wiekszosc? I tak, jesli mowimy o darcie Biblii to chodzi o nienawisc w klasycznym wydaniu:) ""a znam i protestantow , i Zydow, i ateistwo, kilku muzulmanow i jakos nie palamy do siebie nienawiscia. Z gory zakladasz, ze miedzy osoba wierzaca a niewierzaca musi istniec jakas nienawisc." xx pisz w swoim imieniu, ok? mozesz napisac co najwyzej ze tobie sie wydaje ze ja cos tam zakladam a le czy zkladam tego nie wiesz w istocie " Nie, moge napisac, ze wiem co zakladasz:) "Jedno nie wyklucza drugiego. Mozna wyrazac wlasne przekonania w taki sposob, ze obraza sie cudze uczucia religijne." x nie , tak sie nie da - zawsze znajdzie sie ktos kto powie ze go cos obraza co do reszty - jestem przeciwna wiecom wiec to byl tylko przyklad," Oczywiscie, ze sie da. Mozna wyrazac swoje przekonania obrazajac cudze uczucia (w tym religijne) i mozna wyrazac swoje przekonania nie obrazajac cudzych uczuc. ""No jasne To w koncu zmartwienie tych "ateistow", ze tak bardzo zajmuje ich Bog, ktorego wg nich nie ma " xx ludzie nie popierajacy sekciarstwa nie zawsze sa ateistami zcasem w cos wierza np. w zdrowy rozsadek " Zazwyczaj sa antyreligijnymi fanatykami, o ktorych pisalem;) ""A dlaczego mieliby tego nie robic? To tacy sami ludzie jak ateisci. Wy tez mozecie sie organizowac i dyktowac swoje ustawy. Tak jest stworzony swiat." xx dlaczego mowisz do mnie w liczbie mnogiej? czy znowu masz jakies rozdwojenie jazni? czy dalej z kims (kim?) "wlaczysz"? " Po prostu Cie zaszufladkowalem;) Przykro mi:) "jaaaaasne patrz w PL prawdziwy spokoj plynie z ust katolikow zwlaszcza pod klinikami ginekologiczno-aborcyjnymi " W Polsce nie ma legalnych klinik ginekologiczno-aborcyjnych:) ""Nie bardzo wiem o kim mowisz, ale jesli ktos zabija dzieci, to musi liczyc sie z tym, ze znajdzie sie grupa osob, ktorym sie to nie bedzie podobac. " xx nie zrozumiles - mowa byla nie o zabijaniu dzieci , ale o usuwaniu plodow." Plod to dziecko:) ""Oko jest czescia mojego ciala i moim ogranizmem, ale dziecko jest oddzielnym, rozwijajacym sie czlowiekiem z wlasnym DNA To nie jest Twoja wlasnosci, ani Twoja lalka Barbie" xx dziecko tak - plod nie - as easy as it is " Plod to dziecko:) "i to jest wlasnie agresja - narzucanie swoich przekonan a to nie ty mowiles ze mozemy sie "pieknie roznic", hm? " To nie sa moje przekonania, tylko fakty. Tak samo jak to, ze Ty jestes czlowiekiem, a nie smerfem nie jest moim przekonaniem, tylko faktem:) "alez nadal moga prawo jest na szczescie rozne a Polki mja pelne prawo do dokonywania aborcji" Oczywiscie, jesli kobieta bedzie chciala zabic swoje dziecko, to zrobi to:) " - niestety nie wswoim kraju, ale to sie mam nadzieje niedlugo zmiei. amen " W najblizszym czasie to nie nastapi:) Amen;)

aaa: "Maciek B. "nie prosilam tutaj o twoje obserwacje" No coz, ja nie pisze tu o co mnie prosza, tylko to co ja uwazam" x dlatego robisz offtopik - jak ja ci napisze ze lubie kolor zielon y, a ty mi ze nie i wolisz niebieski to ma sie to jak kij do miotly, o to mi chodzilo;-) x Czyli nasze obserwacje w tym zakresie roznia sie. Ale to zalezy w jakim srodowisku kto przestaje" x zgadzam sie i o tym wpsomnialam x "obracamy sie wsrod roznych ludzi i tyle" Tak, z pewnoscia obracamy sie wsrod innych ludzi. Ja nie znam nikogo, kto by Srode uwazal za normalna kobiete " x powatrzasz jak zdarta plyta;-) x "- rzucanie haslami typu mniejsosc/wiekszosc jest tutaj puste." Nie, dlaczego? ' x dlatego ze zadne z nas nie ma dostepu do fachowej wiedzy - i to co widzi za oknem nie musi byc ani mniejszoscia ani wiekszaoscia, as easy as it is;-) x Oczywiscie, ze nie kazdy czlowiek dazy do zalozenia rodziny, ale wiekszosc ludzi do tego dazy. I akurat w przypadku zalozenia rodziny nie jest potrzebna niezaleznosc finansowa kobiety, tylko faceta " x pisalam o przypadku nie-zakladanai rodziny i do tego jest potrzebna niezaleznosc finan., z reszta do zakladania tez. nie jestem tradycjonalistka wiec nie zgadzam sie z tym, ze chodzi o niezaleznosc finan. faceta - uwazam ze najlpeiej jak obydwie strony sa niezaelzne x A to czym jest rodzina nie zalezy od systemu wartosci, tylko jest to po prostu kobieta, mezczyzna i dzieci " x po co mi piszesz swoja definicje, hm? mnie naprawde nie interesuje czym jest wedlug Ciebie akurat. Podtrzymuje, ze zalezy od indywidualnego systemu wartosci - niekoniecznie takiego jak podales Ty. x A z moich obserwacji wynika co innego - im wyzszy status materialny - tym wiecej dzieci, czyli ok 3" x nic nowego - obracamy sie w innym towarzystwie, przyznaje ze nie znam za duzo ludzi ktorzy uwazaja sei za zasciankowych - tak jak Ty zdefiniowales siebie x "No coz, bo przecietna kobieta w wieku 25-35, jesli nie ma, to planuje dziecko Wyjatki od reguly pracodawcy nie interesuja " x nie interesuje mnie "przecietna kobieta;, juz o tym pisalam, wyznaje zasade ze z nurtem plyna glownie smieci;-) a tarkatowanie ze wszyscy maja takie same wartosci prowadzi do nieporozumien i napiec spoelcznych x "pisz we walznym imieniu - a nie co ja sobie wyobrazam bo tego nie wiesz" No coz, wiem " x nie , nie wiesz - czego wlasnie dajesz dowod ;-) x "Uwazam tak samo, tylko w praktyce wyglada to troche inaczej pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego" x to ze ktos ma problem z praktyka to wina jego wlasnego nieudacznictwa najczesciej, as easy as it is

aaa: "Ja doskonale rozumiem Twoje slowa " x byc moze wiec udajesz , ze nie rozumiesz;-) x Nie, wiem co mowie x osoba ktora nie zyla nigdy poza swoim kregiem cywilizacyjnym wie tyle o swiecie co slepy o kolorach , tak uwazam;-) x "przypisujesz mi jakas przynaleznosc - to jeszecze nie grzech (tylko nieprawda)" Moim zdaniem prawda." x a moim zdaniem ( i moja prawda) jestes gejem i krasnalem w jednym;-) od teraz bede cie tytulowac gejem-krasnalem, ok?;-) x " Jesli masz takie podstawy, to masz do tego prawo. Ja Ciebie oceniam na podstawie tego co piszesz. Nic wiecej, nic mniej" x nie - ty zmyslasz pewne rzeczy - to jest roznica. Nawet jesli mam podtsawy myslece ze mieszkasz w siedlach - a ty nie mieszkasz - to to nie ejst prawo, tylko zle odgadnieta zagadka;-) x Oceniasz w prawie kazdy swoim poscie" x nie, nie oceniam - ale byc moze czujesz sie oceniany , tego juz nie wiem i niespecjalnie mnie to interesuje;-) masz prawo do swobodenej interpretacji a nawet przewrazliwienia;-) x Tak, dla Ciebie zascianek oznacza jedno, a dla mnie drugie " x to jest moim zdaniem przyklad tego o czym sam wczesniej pisales - zafiksowaniu na pewnym punkcie - juz kolejny post ciagniesz temat zascianku, pomimo ze kwestia dawno ustalona - ty uwazasz sie za osbe zasciankowa, i nie ma co tutaj dywagowac - kazdy zinterpretuje jak bedzie mu pasowalo, as easy as it is;-)

aaa: "Ja doskonale rozumiem Twoje slowa " x byc moze wiec udajesz , ze nie rozumiesz;-) x Nie, wiem co mowie x osoba ktora nie zyla nigdy poza swoim kregiem cywilizacyjnym wie tyle o swiecie co slepy o kolorach , tak uwazam;-) x "przypisujesz mi jakas przynaleznosc - to jeszecze nie grzech (tylko nieprawda)" Moim zdaniem prawda." x a moim zdaniem ( i moja prawda) jestes gejem i krasnalem w jednym;-) od teraz bede cie tytulowac gejem-krasnalem, ok?;-) x " Jesli masz takie podstawy, to masz do tego prawo. Ja Ciebie oceniam na podstawie tego co piszesz. Nic wiecej, nic mniej" x nie - ty zmyslasz pewne rzeczy - to jest roznica. Nawet jesli mam podtsawy myslece ze mieszkasz w siedlach - a ty nie mieszkasz - to to nie ejst prawo, tylko zle odgadnieta zagadka;-) x Oceniasz w prawie kazdy swoim poscie" x nie, nie oceniam - ale byc moze czujesz sie oceniany , tego juz nie wiem i niespecjalnie mnie to interesuje;-) masz prawo do swobodenej interpretacji a nawet przewrazliwienia;-) x Tak, dla Ciebie zascianek oznacza jedno, a dla mnie drugie " x to jest moim zdaniem przyklad tego o czym sam wczesniej pisales - zafiksowaniu na pewnym punkcie - juz kolejny post ciagniesz temat zascianku, pomimo ze kwestia dawno ustalona - ty uwazasz sie za osbe zasciankowa, i nie ma co tutaj dywagowac - kazdy zinterpretuje jak bedzie mu pasowalo, as easy as it is;-)

aaa: "Maciek B. Nie musze byc Toba, zeby byc przekonany o czyms i wyrazac wlasne opinie." x czyli kolejny raz przyznajesz mi racje;-) nie piszesz o tym co ja poczulam - tylko o twoich fantazjach i przypuszczeniach na temat moich uczuc, co nie?;-) x "i powtorze jest roznica w ocenie - a w wierze w wlasne konfabulacje" Oczywiscie, ale w tym przypadku nie ma takiej roznicy " x wprost przeciwnie - to jest dokladnie ten przypadek;-) x "(przypisujesz mi np. ze jestem ateitska - bo tak ci sie pasuje)," Nie, twierdze, ze jestes ateistka, poniewaz uwazam, ze jestes ateistka " x a ja twierdze ze jestes krypto-gejem oraz satanista, twierdze tez ze podnicaja cie kozy;-) patrz punkt powyzej - roznice miedzy rzeczywistoscia a konfabulacja i przypisywaniem komus swojej wymyslonej rzeczywistoci (co chyba nazywa sie schizofrenia) x "Oczywiscie, mozesz napisac wszystko." x tyle, ze nie potrzebuje - w przeciweienstwie do ciebie;-) x "Nie musisz udawac, ze nie identyfikujesz sie z jakas grupa, poniewaz to co piszesz z automatu kwalifikuje Cie do danej grupy." x zasciankowcy zawsze daza do uproszczen;-) i dalej konfabulujesz piszac ze ja cos udaje - ja udaje w atkim samym stopniu jak ty udajesz ze kreci cie jezus;-) x "Nie wymyslam sobie fikcyjnego wroga, wrog nie jest fikcyjny i nie trzeba go sobie wymyslac " x a czyli masz wroga?;-) hahahahahahahah ;-) ;-) ;-) ;-) wspolczuje - ale brzmi znajomo;-) xx "No nie, bo jesli bedziemy je opozniac, badz marginalizowac, albo powodowac, ze nie dojda one do skutku, to nie nadejda " xx metoda na strusia na ogole nie dziala - choc nie watpie ze pomaga sie uporac z wlasna niepewnoscia oraz strachem;-)

Gość es easy as it is
to jest jakieść hasło opcji lewackiej , czy co ? szczerbaty , ror i jeszcze ktoś notorycziue coś takiego używają na końcu wypowiedzi wywołujecie się , czy to taki okrzyk lewactwa po angielsku ?

aaa: "datego ja rozmawiam o problemie bez przepisywania lokalizacji A ja rozmawiam o "problemie" z przypisywaniem lokalizacji, poniewaz mieszkam w Polsce." x ale mnie to naprawde nie obchodzi gdzie ty mieszkasz;-) ale to by wyjasnialo dlaczego niewiele rozumiesz;-) x "A mi nie Po prostu rozmawiam o konkretach i nazywam rzeczy po imieniu " x tyle ze twoje konkrety mnie nie interesuja ;-) wiec nie wiem czemu o tym nawijasz akurat do mnie?;-) x "ty jestes tolerancyjny?hahahhaah zwlaszcza w posznowaniu czyjejs odmiennosci - co nie? " Tak, zwlaszcza w poszanowaniu czyjejs odmiennosci " x probujesz narzucac swoje zdanie innym - moze nie ty bezposrednio - ale symapatyzujesz z taka grupa spoelczna, dodam wysoko-agresywna a przez to i zabawna bo zjada swoj ogon;-) x np. w przypadku aborcji - " Nie o taka "odmiennosc" chodzi Nie moze byc poszanowania dla mordercow." xx co wlasnie udowniles;-) xx Tak, uwazam, ze zabijanie ludzi jest zlem i my zascianek zawsze bedziemy uwazac, ze zabijanie ludzi jest zlem " x ale niewazne co zascianek sobie uwaza ;-) chodzi o to ze jest agreswyny w narzucaniu swojego zdania - a przez to zabawny;-) xx "W USA konserwatysci i zasciankowcy maja sie bardzo dobrze" x przecytales w amreykanskiej gazecie, hm?;-) a tak powaznie - to ja odnioslam sie do czegos innego - napisalbys ze odnalzlbys sie w USA a moim zdaniem nie - bo enie jestes amerykanskim konserwatysta, tylko polskim zasciankiem + wiele, innych powodow - jak nieumiejetnosc adaptacji , as easy as it is;-) x "Ok, masz prawo do wlasnych ocen Co nie zmienia faktu, ze nadal uwazam moje oceny za trafne i na potrzeby tej rozmowy moge byc gejem " x a ja ateista, ferministka, nalezec do kola gospodyn wiejskim i byc dziewica po aborcji;-) to nie jest rozmowa tylko luzne pogaduszki - romowa ma miejsce wtedy gdy ludzie nie infantylizuja i nie konfabuluja, przyjmuja bez zapzreczania fakty;-) x "czy ty nie masz wlasnego zdania , hm?" Mam wlasne zdanie." x to pisz we walsnym imieniu - ok? staraj sie skupiac na sobie nie na mnie, moich uczuciach i wyobrazeniach bo ja sie nie skupiam na twoich - nie ma potrzeby zebys pisal o tym co ja czuje, a ja o tym co ty czujesz - bo kazde z nas moze sobie napisac we alsnym imieniu co czuje x "czy po prostu to co ja uwazam jest az tak bardzo dlaciebie fascynujace ze wolisz fantazjowac na temat tego co sie dzieje w mojej glowie, hm?" To co sie dzieje w Twojej glowie niestety nie jest dla mnie az tak fascynujace" x widac pzremawia przez ciebie podswiadomosc;-) takie "opinie" zawsze czyta sie odwrotnie;-) x "Podobnie nie wierz z czym sie utozsamiam bo o tym nie pisalam " Nie musialas o czyms pisac, zebym to wiedzial " x nie wiesz nadal. ale widac lubisz zgadywac - a potem wyniki swojej zgadywanki bierzez za pewnik i dalej komfabulujesz - czutasz moze taka gazete "fakty i mity", hm?;-) x "Moge o czyms wiedziec na podstawie wlasnej inteligencji i doswiadczenia, a w najgorszym razie - byc przeswiadczonym As easy as it is" x zgadywac to mozesz fakty - a co ktos mysli i co siedzi mu w glowie - tego nigdy sie nie dowiesz, as easy as it is (fajnie ze podlapales powiedzonko - przynajmniej jakas nauka dla ciebie plynie;-) x "i kolejna konfabulacja - nigdzie tak nie napisalam - to sa jedynie twoje fantazje i twoje slowa na temat moich wyimaginowanych wyobrazen" To sa moje wnioski na podstawie tego co napisalas." x moim zdaniem to parafrazowanie moich slow - gdy wlasnych brakuje...;/ x "A to ciekawe, bo znam takie przypadki. No ale jak juz ustalilismy - obracamy sie w innych srodowiskach " x dokladnie;-) x "bo w mojej tv niekt taki bzdurami sie nie zajmuje " Oczywiscie, ze zajmuje " x oczywscie daleje brniesz w konfabulacje - bo nie wiesz jaka tv ogladam;-) x "A ja, ze jesli temat nie jest zlozony, to nie musi byc komplikowany, tylko rozumiany wprost " x czyli upraszaczasz gdy nie mozesz pojac zlozonosci;-)

aaa: "wychodzi twoj zascianek" Dziekuje za komplement" x prosze bardzo ;-) x " Ale mi nie przeszkadza, ze ktos obnosi sie z "ateizmem", tylko ze jest to dla mnie dziwne, ze zajmuje sie czyms, co wg niego nie istnieje " x nie , nie zajmuje - broni sie przed agreswynym atakiem;-) panowie w cazrnych kiecach nachodza wieczorowa pora ludzi w domach;-) x "A co to mnie obchodzi? Ja pisze o sobie " x ale nie ty jestes przedmiotem tej pogawedki, as easy as it is;-) x To bylo pytanie w dyskusji z Toba, wiec skierowalem je do Ciebie." x nadal nie rozumiem po co zaczynasz jakis inny watek (kt mnie osobiscie nudzi;-) x ""Nie, zascianek jest cool " x wlasnie widzimy jaki cool;-) idziesz na impreze z zasciankowcami a potem im anonimowo d...e na forum obrabiasz;-) no coz taki system etyczny;-)

aaa: "wymyslasz i sie jeszcze wypierasz ale to czeste dla twoich braci w wierze, tak zauwazylam " Zdecydowanie przesadzasz " x piszezs jezykiem przekupki bazarowej - jak ja mowie ze cos jest czarne - to ty ze nie bo jest biale;-) x "i znowu ten egocentryzm - ze wszystko musi sie krecic wokol was - wierzacych zascinkowcow " Nie, dlaczego?" x juz ci tlumaczylam - w przeciwniestwie do ciebie nie mam tyle czasu ze by sie powtarzac;/ przeanalizuj soebie moje poprzednie posty x "Ok, Twoje prawo i Twoj problem " x nie przesadzaj ze problem;-) napiasalam to zeby podac przyklad;-) to nie ejst opis mojej rzeczywistosci ;-) podalam bo reprezentujesz myslevnie 'jak kalemu ukrasc to zle, a jak kali ukrasc to dobrze";-) x "A co w tym dziwnego skoro jest nas wiekszosc?" x na swiecie jest was zasciankowcow zdecydowanie mniejszosc;-) na szczsescie;-) x I tak, jesli mowimy o darcie Biblii to chodzi o nienawisc w klasycznym wydaniu " x nie , nie chodzi - ale jak ktos jest zafiksowany to widzi w dzialaniu wszystkich wokol (poza wlasnym) morze nienawisci;-) xx Nie, moge napisac, ze wiem co zakladasz " x nie , nie moesz - nawet jelsi moje zlaozenie cie az tak bardzo kreca;-) x "Oczywiscie, ze sie da. Mozna wyrazac swoje przekonania obrazajac cudze uczucia (w tym religijne) i mozna wyrazac swoje przekonania nie obrazajac cudzych uczuc." x patzr twoi "koledzy" pod klinikami aborcyjnymi ;-) ;-) ;-) tolerancyjni - pod warunkiem - ze ktos sie zgadza z nimi w 100% ;-) x "Zazwyczaj sa antyreligijnymi fanatykami, o ktorych pisalem " x ja widze fanatykow w tych ktorzey zieja nienawiscia gdy ktos ma inne przekonania i roszcza sobie prawo do nieswoich macic;-) as easy as it is;-) x "dlaczego mowisz do mnie w liczbie mnogiej? czy znowu masz jakies rozdwojenie jazni? czy dalej z kims (kim?) "wlaczysz"? " Po prostu Cie zaszufladkowalem Przykro mi " x typowe dla zasciankowcow;-) zawzse boja sie tegp co im sie w 'szufladkach" nie miesci;-) poza tym masz problem ogolny - w jednym poscie sie zgadzasz na cos (ze mowie we wlasnym imieniu) a w innym masz nawot (choroby psychicznej?) i piszesz do jednej osoby w liczbie mnogiej bo ci sie w waskiech ramkach swiatopogladowych inaczej nie miesci;-) xx "W Polsce nie ma legalnych klinik ginekologiczno-aborcyjnych" x sa - i sa w nich zabiegi finansowane przez NFZ - przypadek kobiet z ciaza z gwaltu - znam besposrednio jeden, ale zmylasz na tym forum nie po raz pierwszy;-) x "Plod to dziecko " x to twoja definicja - mi ona jest obojetna, kieruja sie wlasna - tracis zczas parafrazuja moje slowa, as easy as it is;-) xx ""Oko jest czescia mojego ciala i moim ogranizmem, ale dziecko jest oddzielnym, rozwijajacym sie czlowiekiem z wlasnym DNA To nie jest Twoja wlasnosci, ani Twoja lalka Barbie" xx "To nie sa moje przekonania, tylko fakty. Tak samo jak to, ze Ty jestes czlowiekiem, a nie smerfem nie jest moim przekonaniem, tylko faktem " x oraz to ze plod miesci sie w macicy ktora nelzy do osoby ktora to soba zrobi z tym co jej sie zywnie spodoba;-) x "Oczywiscie, jesli kobieta bedzie chciala zabic swoje dziecko, to zrobi to" x nie mowilam o zabojstwie a o aborcji, ajko zascianek rozumiem twa potrzebe upraszczania a czasem jak widac myslenia tez faktow;-) x " - niestety nie wswoim kraju, ale to sie mam nadzieje niedlugo zmiei. amen " W najblizszym czasie to nie nastapi Amen" x pozyjemy - zobaczymy;-) trzymam kciuki w kazdym razie;-)

aa: [zgłoś do usunięcia]Do tej powyżej To cos wyzej dostalo ataku wscieklizny czy co? kto te jej wypociny bedzie czytal? " x jak widac nie tylko ktos to czyta ale i odpowiada ;-) as easy as it is;-)

aaa: "es easy as it is to jest jakieść hasło opcji lewackiej , czy co ? szczerbaty , ror i jeszcze ktoś notorycziue coś takiego używają na końcu wypowiedzi " xx nauczyli sie od ROR;-) i oto chodzi ;-) xx wywołujecie się , czy to taki okrzyk lewactwa po angielsku ? xx "as easy as it is" to nie po angielsku tylko po hebrajsku;-) alleluja;-)

aaa: "Maciek B. "nie prosilam tutaj o twoje obserwacje" No coz, ja nie pisze tu o co mnie prosza, tylko to co ja uwazam" x dlatego robisz offtopik - jak ja ci napisze ze lubie kolor zielon y, a ty mi ze nie i wolisz niebieski to ma sie to jak kij do miotly, o to mi chodzilo " Moje obserwacje dotycza Ciebie na podstawie tego co piszesz w tym temacie i na tej podstawie wyciagam wnioski na Twoj temat, wiec nie jest to offtopic:) ""obracamy sie wsrod roznych ludzi i tyle" Tak, z pewnoscia obracamy sie wsrod innych ludzi. Ja nie znam nikogo, kto by Srode uwazal za normalna kobiete " x powatrzasz jak zdarta plyta " Czasami trzeba, jesli ktos nie rozumie, albo udaje, ze nie rozumie;) x ""- rzucanie haslami typu mniejsosc/wiekszosc jest tutaj puste." Nie, dlaczego? ' x dlatego ze zadne z nas nie ma dostepu do fachowej wiedzy - i to co widzi za oknem nie musi byc ani mniejszoscia ani wiekszaoscia, as easy as it is " Pewne zjawiska mozna usrednic i mozna mowic o trendach, regule, a o pewnych jako wyjatku od reguly. I jak najbardziej mozna mowic wiekszosc - mniejszosc. Nie ulega zadnej watpliwosci, ze wiekszosc kobiet (jak i facetow) posiada rodziny:) x "Oczywiscie, ze nie kazdy czlowiek dazy do zalozenia rodziny, ale wiekszosc ludzi do tego dazy. I akurat w przypadku zalozenia rodziny nie jest potrzebna niezaleznosc finansowa kobiety, tylko faceta " x pisalam o przypadku nie-zakladanai rodziny i do tego jest potrzebna niezaleznosc finan., Ja uwazam, ze niezaleznosc finansowa jest potrzebna przede wszystkim do zalozenia rodziny, w przeciwnym razie moze powstac rodzina bez srodkow do zycia. Do niezakladania rodziny niezaleznosc finansowa nie jest potrzebna - teoretycznie taka kobieta moze byc na utrzymaniu rodzicow;) x "A to czym jest rodzina nie zalezy od systemu wartosci, tylko jest to po prostu kobieta, mezczyzna i dzieci " x po co mi piszesz swoja definicje, hm? To nie sa moje definicje, tylko jest to uniwersalna definicja rodziny:) "mnie naprawde nie interesuje czym jest wedlug Ciebie akurat." A mnie nie interesuje co Ciebie interesuje, to jest dyskusja, wiec jesli Ciebie nie interesuje co pisze Twoj interlokutor, to chyba nie rozumiesz na czym polega dyskusja i wymiana pogladow:) A taka definicja rodziny jest m.in. zapisana w polskiej konstytucji, wiec jak widzisz nie jest to wylacznie moja definicja:) Poza tym nie moze byc innej definicji, bo tylko ze zwiazku kobiety i mezczyzny moga byc dzieci, czyli pelna rodzina:) As easy as it is:) "Podtrzymuje, ze zalezy od indywidualnego systemu wartosci - niekoniecznie takiego jak podales Ty." Podtrzymuje, ze nie zalezy to od indywidualnego systemu wartosci, tylko jest to definicja uniwersalna. x "A z moich obserwacji wynika co innego - im wyzszy status materialny - tym wiecej dzieci, czyli ok 3" x nic nowego - obracamy sie w innym towarzystwie, przyznaje ze nie znam za duzo ludzi ktorzy uwazaja sei za zasciankowych - tak jak Ty zdefiniowales siebie" Nic nie szkodzi, moze jeszcze poznasz, wystarczy byc otwartym na swiat i nie zamykac sie na ludzi:) x ""No coz, bo przecietna kobieta w wieku 25-35, jesli nie ma, to planuje dziecko Wyjatki od reguly pracodawcy nie interesuja " x nie interesuje mnie "przecietna kobieta;, juz o tym pisalam, Ale mnie interesuje, bo zeby zobrazowac jakies zagadnienie trzeba pewne rzeczy usrednic. Za skupiam sie na regule, a Ty wylacznie na wyjatkach od reguly, ale na wyjatkach od reguly nie zbudujesz trendu:) x ""pisz we walznym imieniu - a nie co ja sobie wyobrazam bo tego nie wiesz" No coz, wiem " x nie , nie wiesz - czego wlasnie dajesz dowod " Wiem, czego dalem dowod wiele razy podczas tej rozmowy:)

x "osoba ktora nie zyla nigdy poza swoim kregiem cywilizacyjnym wie tyle o swiecie co slepy o kolorach , tak uwazam " No coz, dla mnie "swiat" to moj krag cywilizacyjny. Nie musze miec odwiedzonych osobiscie wszystkich krajow swiata, zeby miec wiedze o swiecie, bo tego rodzaju wiedza nie jest mi potrzebna. Poza tym w erze globalizacji nie jest to konieczne. Wiedza o swiecie jest ogolnodostepna:) " Jesli masz takie podstawy, to masz do tego prawo. Ja Ciebie oceniam na podstawie tego co piszesz. Nic wiecej, nic mniej" x nie - ty zmyslasz pewne rzeczy - to jest roznica. Nie, ja Ciebie oceniam na podstawie tego co piszesz. Nic wiecej, nic mniej. "Nawet jesli mam podtsawy myslece ze mieszkasz w siedlach - a ty nie mieszkasz - to to nie ejst prawo, tylko zle odgadnieta zagadka " Roznica polega na tym, ze ja nie dalem Ci wskazowek na to, ze mieszkam w Siedlcach, natomiast Ty dalas mi wiele wskazowek na to, zebym mogl smialo stwierdzic, ze jestes ateistka, o lewicowych pogladach i pewnego rodzaju zafiksowaniem antyreligijnym:) Nie wstydz sie swoich pogladow:) x "Oceniasz w prawie kazdy swoim poscie" x nie, nie oceniam" Oczywiscie, ze oceniasz:) x "Tak, dla Ciebie zascianek oznacza jedno, a dla mnie drugie " x to jest moim zdaniem przyklad tego o czym sam wczesniej pisales - zafiksowaniu na pewnym punkcie - juz kolejny post ciagniesz temat zascianku, pomimo ze kwestia dawno ustalona - ty uwazasz sie za osbe zasciankowa, i nie ma co tutaj dywagowac - kazdy zinterpretuje jak bedzie mu pasowalo, as easy as it is" No coz, na tym polega dyskusja i jesli ktos ciagle, tak jak Ty - powtarza to samo, to ja musze rowniez powstarzac to samo:)

aaa: "Maciek B. Nie musze byc Toba, zeby byc przekonany o czyms i wyrazac wlasne opinie." x czyli kolejny raz przyznajesz mi racje nie piszesz o tym co ja poczulam - tylko o twoich fantazjach i przypuszczeniach na temat moich uczuc, co nie? " Pisze o tym, co przypuszczam, ze myslisz (na garnicy bycia pewnym) i oceniam Cie na podstawie tego co piszesz:) To sie nazywa analiza slow i interpretacja slowa pisanego oraz wyciaganie wnioskow z tego, co sie przeczytalo:) As easy as it is;) "i powtorze jest roznica w ocenie - a w wierze w wlasne konfabulacje" Oczywiscie, ale w tym przypadku nie ma takiej roznicy " x wprost przeciwnie - to jest dokladnie ten przypadek " Wprost przeciwnie - to nie jest ten przypadek:) ""Oczywiscie, mozesz napisac wszystko." x tyle, ze nie potrzebuje - w przeciweienstwie do ciebie " No tak, a ja potrzebuje, bo zaszufladkowanie kogos pozwala mi uporzadkowac rozmowe i wiem wtedy z kim mam do czynienia:) Napisalem, ze ocen dokonuje na wlasne potrzeby:) x ""Nie musisz udawac, ze nie identyfikujesz sie z jakas grupa, poniewaz to co piszesz z automatu kwalifikuje Cie do danej grupy." x zasciankowcy zawsze daza do uproszczen " Oczywiscie, bo jesli cos jest proste i nieskomplikowane, to nie ma potrzeby tego komplikowac:) As easy as it is;) ""Nie wymyslam sobie fikcyjnego wroga, wrog nie jest fikcyjny i nie trzeba go sobie wymyslac " x a czyli masz wroga? hahahahahahahah wspolczuje - ale brzmi znajomo " Oczywiscie, ze mam wroga, moze nawet kilku:) I dziekuje za wspolczucie;) xx ""No nie, bo jesli bedziemy je opozniac, badz marginalizowac, albo powodowac, ze nie dojda one do skutku, to nie nadejda " xx metoda na strusia na ogole nie dziala - choc nie watpie ze pomaga sie uporac z wlasna niepewnoscia oraz strachem " Zgadza sie, dlatego nikt nie bedzie stosowal metody na strusia, bo nie ma sie czego bac:)

"datego ja rozmawiam o problemie bez przepisywania lokalizacji A ja rozmawiam o "problemie" z przypisywaniem lokalizacji, poniewaz mieszkam w Polsce." x ale mnie to naprawde nie obchodzi gdzie ty mieszkasz Nie musi Cie obchodzic. Ja mieszkam w Polsce i pisze o "problemie" z przypisywaniem lokalizacji, czyli jak to wyglada w Polsce, a nie w Tajlandii czy Hong Kongu:) As easy as it is;) "ale to by wyjasnialo dlaczego niewiele rozumiesz " Wszystko doskonale rozumiem:) x "A mi nie Po prostu rozmawiam o konkretach i nazywam rzeczy po imieniu " x tyle ze twoje konkrety mnie nie interesuja wiec nie wiem czemu o tym nawijasz akurat do mnie? " Poniewaz jest to forum dyskusyjne i na tym wlasnie polega dyskusja, a jesli Cie to nie interesuje, to nie bardzo rozumiem dlaczego prowadzisz ze mna rozmowe:) Jesli sie z kims rozmawia, to sila rzeczy trzeba byc przygotowanym takze na takie rzeczy, ktorymi sie czlowiek nie interesuje, bo przeciez nie mozesz oczekiwac od swojego interlokutora, zeby mowil to, co mu napiszesz na kartce:) As easy as it is;) "probujesz narzucac swoje zdanie innym - moze nie ty bezposrednio - ale symapatyzujesz z taka grupa spoelczna, dodam wysoko-agresywna a przez to i zabawna bo zjada swoj ogon " Aha;) "Tak, uwazam, ze zabijanie ludzi jest zlem i my zascianek zawsze bedziemy uwazac, ze zabijanie ludzi jest zlem " x ale niewazne co zascianek sobie uwaza chodzi o to ze jest agreswyny w narzucaniu swojego zdania - a przez to zabawny " Jak zwykle przesadzasz:) I tak - jesli chodzi o potepianie mordercow, to jak najbardziej w takich przypadkach nalezy "narzucac swoje zdanie":) xx "W USA konserwatysci i zasciankowcy maja sie bardzo dobrze" x przecytales w amreykanskiej gazecie, hm? " Mam znajomych w USA:) ""Ok, masz prawo do wlasnych ocen Co nie zmienia faktu, ze nadal uwazam moje oceny za trafne i na potrzeby tej rozmowy moge byc gejem " x a ja ateista, ferministka, nalezec do kola gospodyn wiejskim i byc dziewica po aborcji to nie jest rozmowa tylko luzne pogaduszki -" Z pewnoscia nie nalezysz do kola gospodyn wiejskich, natomiast z pewnoscia jestes ateistka:) Chociaz nie w tym wlasciwym rozumieniu, tylko tym "zafiksowanym";) "romowa ma miejsce wtedy gdy ludzie nie infantylizuja i nie konfabuluja, przyjmuja bez zapzreczania fakty " Zgadza sie, dlatego ja nie konfabuluje, ani nie infantylizuje, tylko oceniam Cie na podstawie tego co piszesz i wyciagam na tej podstawie wlasne wnioski:) x "czy ty nie masz wlasnego zdania , hm?" Mam wlasne zdanie." x to pisz we walsnym imieniu - ok? " Pisze we wlasnym imieniu:) "staraj sie skupiac na sobie nie na mnie, moich uczuciach i wyobrazeniach bo ja sie nie skupiam na twoich" Bede sie skupial na tym, co uwazam za stosowne:) " - nie ma potrzeby zebys pisal o tym co ja czuje, a ja o tym co ty czujesz - bo kazde z nas moze sobie napisac we alsnym imieniu co czuje" Jesli pisze cos takiego to znaczy, ze mam potrzebe. Nie wstydz sie swoich pogladow:) Jesli uwazam kogos za ateiste o pogladach lewicowych, to pisze to i nie ma w tym nic zlego. Jesli sie wypowiadasz publicznie, to jestes oceniana:) As easy as it is;) x "Podobnie nie wierz z czym sie utozsamiam bo o tym nie pisalam " Nie musialas o czyms pisac, zebym to wiedzial " x nie wiesz nadal. Oczywiscie, ze wiem, to bylo bardzo latwe do odczytania:) "as easy as it is (fajnie ze podlapales powiedzonko - przynajmniej jakas nauka dla ciebie plynie " Dzieki. "To sa moje wnioski na podstawie tego co napisalas." x moim zdaniem to parafrazowanie moich slow - gdy wlasnych brakuje...;/" Nie, to sa moje wnioski na podstawie tego co napisalas. ""bo w mojej tv niekt taki bzdurami sie nie zajmuje " Oczywiscie, ze zajmuje " x oczywscie daleje brniesz w konfabulacje - bo nie wiesz jaka tv ogladam " Telewizje az tak bardzo sie od siebie nie roznia, sa pewne kanony dziennikarskie:) x ""A ja, ze jesli temat nie jest zlozony, to nie musi byc komplikowany, tylko rozumiany wprost " x czyli upraszaczasz gdy nie mozesz pojac zlozonosci" Nie, jesli nie jest skomplikowany, to nie komplikuje go, tylko przyjmuje wprost, czyli takim, jakim jest:) As easy as it is;)

"" Ale mi nie przeszkadza, ze ktos obnosi sie z "ateizmem", tylko ze jest to dla mnie dziwne, ze zajmuje sie czyms, co wg niego nie istnieje " x nie , nie zajmuje - broni sie przed agreswynym atakiem panowie w cazrnych kiecach nachodza wieczorowa pora ludzi w domach " Chyba naczytalas sie za duzo Faktow i Mitow;) Mnie nikt nie nachodzi w domu wieczorowa pora, a juz na pewno nie ksieza hehe;) Oj wychodzi zafiksowanie antyreligijne;) Krzyze tez widzisz na kazdym rogu ulicy?;) Aha no i zapewne jestes atakowana przez katolikow w sklepie i na ulicy;) Jesli tak, to szczerze wspolczuje. x ""A co to mnie obchodzi? Ja pisze o sobie " x ale nie ty jestes przedmiotem tej pogawedki, as easy as it is " Ale jestem jej uczestnikiem i wyrazam wlasne opinie i poglady:) Na tym polega dyskusja:) As easy as it is;) x ""To bylo pytanie w dyskusji z Toba, wiec skierowalem je do Ciebie." x nadal nie rozumiem po co zaczynasz jakis inny watek (kt mnie osobiscie nudzi " Poniewaz znajdujemy sie na internetowym forum dyskusyjnym i prowadzimy rozmowe. W ten sposob to dziala:) x """Nie, zascianek jest cool " x wlasnie widzimy jaki cool idziesz na impreze z zasciankowcami a potem im anonimowo d...e na forum obrabiasz no coz taki system etyczny" Alez podly jestem;) Ale akurat to nie byla impreza "zasciankowcow", tylko srodowiska artystycznego o raczej lewicowych pogladach;)

zjadlo moje posty;/ [zgłoś do usunięcia]Maciek B. aaa: "Maciek B. "Moje obserwacje dotycza Ciebie na podstawie tego co piszesz w tym temacie i na tej podstawie wyciagam wnioski na Twoj temat, wiec nie jest to offtopic" x offtopik - temat nie dotyczy mojej osoby ;-) as easy as it is;-) x "powatrzasz jak zdarta plyta " Czasami trzeba, jesli ktos nie rozumie, albo udaje, ze nie rozumie " x mylisz umiejetnosc zrozumienia z checia przytakniecia - i piszezs po piec razy to samo (nie trzeba tego robic - chyba ze sie ma nerwice natrectw;-) xxx " I jak najbardziej mozna mowic wiekszosc - mniejszosc. Nie ulega zadnej watpliwosci, " x nie , nie mozna - bo mowimy o innych grupach spolecznych - ty wszystko typowo dla zascianka - zawezasz do swojego podworka (PL) , ja nie - wiec zwyczajnie zmyslasz;-) x "Ja uwazam, ze niezaleznosc finansowa jest potrzebna przede wszystkim do zalozenia rodziny, w przeciwnym razie moze powstac rodzina bez srodkow do zycia. " x nie interseuja mnie twoje opinie na tematy wszelakie;-) to nie ejst 100 pytan do ;-) xx Do niezakladania rodziny niezaleznosc finansowa nie jest potrzebna - teoretycznie taka kobieta moze byc na utrzymaniu rodzicow " x dorosly czlowiek niebedacy w stanie zaplacic swoich rachunkow to ciamajda , bez wzgledu na plec;-) x "To nie sa moje definicje, tylko jest to uniwersalna definicja rodziny " xx reprezentujesz egocentryczny model postrzegania rzeczywistoci, typowy z reszta dla takich ludzi jak ty;-) nuuuda;-) x "A mnie nie interesuje co Ciebie interesuje, to jest dyskusja, wiec jesli Ciebie nie interesuje co pisze Twoj interlokutor, to chyba nie rozumiesz na czym polega dyskusja i wymiana pogladow " x nie - to nie ejst dyskusja - tylko luzna pogawedka - nie piszesz nic od siebie - parafrazujesz w kolko moje slowa , nie odnosisz sie do problemu , tylko jak przekupaka z bazaru krzyczysz : a ja myslke...:, "a ja mam racje ..." itd. - nie wiedze w tobie partnera do dyskusji;-) xx A taka definicja rodziny jest m.in. zapisana w polskiej konstytucji," x nie ineterseuje mnie ani polska ani rumunska konstytucja - dlaczego mialaby?;-) xxx As easy as it is x ciesze sie ze sie uczysz ode mnie;-) mam nadzieje ze zapamietasz to powiedzonko i sam zaczniesz stosowac czesciej;-) x "Podtrzymuje, ze nie zalezy to od indywidualnego systemu wartosci, tylko jest to definicja uniwersalna." x w realu tez masz taka nerwice natrectw, hm?;-) x "Nic nie szkodzi, moze jeszcze poznasz, wystarczy byc otwartym na swiat i nie zamykac sie na ludzi" x na swiat?;-) przeciez ja pisalam o zascianku - takich ludzi juz poznalam , wiali nuuuuda;-) x ""No coz, bo przecietna kobieta w wieku 25-35, jesli nie ma, to planuje dziecko Wyjatki od reguly pracodawcy nie interesuja " x Za skupiam sie na regule, a Ty wylacznie na wyjatkach od reguly, ale na wyjatkach od reguly nie zbudujesz trendu x nareszcie cos do rzeczy;) zeby mowic o terndach to najpier trzeby bylo powiedziec sobie o kim rozmawiamy - bo jak na razie to o roznych grupach spoelcznych I tak dales dowod - ze uwazasz ze twoja racja jest najtwozsza i ze jestes tolerancyjny...inaczej;-) mopze zasciankowo. hm?;-)

x ""i znowu ten egocentryzm - ze wszystko musi sie krecic wokol was - wierzacych zascinkowcow " Nie, dlaczego?" x juz ci tlumaczylam - w przeciwniestwie do ciebie nie mam tyle czasu ze by sie powtarzac;/ przeanalizuj soebie moje poprzednie posty" Przeanalizowalem i nic nie znalazlem. Nadal nie rozumiem na czym polega "nasz" egocentryzm i ze wszystko sie musi krecic wokol nas. x ""Ok, Twoje prawo i Twoj problem " x nie przesadzaj ze problem napiasalam to zeby podac przyklad to nie ejst opis mojej rzeczywistosci podalam bo reprezentujesz myslevnie 'jak kalemu ukrasc to zle, a jak kali ukrasc to dobrze" " Cos Ty, wcale nie reprezentuje takiego myslenia:) x ""A co w tym dziwnego skoro jest nas wiekszosc?" x na swiecie jest was zasciankowcow zdecydowanie mniejszosc na szczsescie " Nie interesuje mnie swiat, tylko Polska, bo tu mieszkam:) A Polska jest krajem chrzescijanskim:) "Nie, moge napisac, ze wiem co zakladasz " x nie , nie moesz - nawet jelsi moje zlaozenie cie az tak bardzo kreca " Oczywiscie, ze moge:) Wystarczy prosta analiza tekstu pisanego i wyciagniecie wnioskow:) To naprawde nie jest az tak trudne i skomplikowane jak myslisz:) "ja widze fanatykow w tych ktorzey zieja nienawiscia gdy ktos ma inne przekonania i roszcza sobie prawo do nieswoich macic " Wspolczuje. A krzyze na kazdym rogu ulicy tez widzisz?;) ""Po prostu Cie zaszufladkowalem Przykro mi " x typowe dla zasciankowcow" Dzieki. " zawzse boja sie tegp co im sie w 'szufladkach" nie miesci " Bardziej chodzi o pewne uporzadkowanie i harmonie, a nie o strach:) xx ""W Polsce nie ma legalnych klinik ginekologiczno-aborcyjnych" x sa - i sa w nich zabiegi finansowane przez NFZ - przypadek kobiet z ciaza z gwaltu - znam besposrednio jeden, ale zmylasz na tym forum nie po raz pierwszy " A ciaze z gwaltu, to co innego. To jest maly odsetek. x ""Plod to dziecko " x to twoja definicja " Nie, to jest tylko moja definicja:) "- mi ona jest obojetna, kieruja sie wlasna - tracis zczas parafrazuja moje slowa, as easy as it is " Masz prawo miec wlasna, tak samo jak masz prawo uwazac dziecko za smerfa:) Co nie zmienia faktu, ze nie jest to smerf tylko czlowiek:) Nazisci stosowali podobny do Twojego sposob myslenia, czyli rowniez tworzyli wlasne "definicje" czlowieka, a pewnym ludziom czlowieczenstwa odmawiali:) Mysle, ze swietnie odnalazlabys sie w tamtych czasach;) No offence:) ""To nie sa moje przekonania, tylko fakty. Tak samo jak to, ze Ty jestes czlowiekiem, a nie smerfem nie jest moim przekonaniem, tylko faktem " x oraz to ze plod miesci sie w macicy ktora nelzy do osoby ktora to soba zrobi z tym co jej sie zywnie spodoba " Macica nalezy do kobiety, dziecko juz nie nalezy do kobiety i podlega ochronie:) I oczywiscie, jesli kobieta bedzie chciala zabic wlasne dziecko, to oczywiscie zrobi to, tak samo jak ktos moze na ulicy zabic Ciebie, bo tez stwierdzi, ze moze robic co mu sie zywnie podoba, a tak w ogole to nie zmiescilas sie w jego "definicji" czlowieka;) x ""Oczywiscie, jesli kobieta bedzie chciala zabic swoje dziecko, to zrobi to" x nie mowilam o zabojstwie a o aborcji" A ja mowilem o zabojstwie czlowieka, czyli o aborcji:) x "" - niestety nie wswoim kraju, ale to sie mam nadzieje niedlugo zmiei. amen " W najblizszym czasie to nie nastapi Amen" x pozyjemy - zobaczymy trzymam kciuki w kazdym razie" Dzieki:)

aaa: "No coz, dla mnie "swiat" to moj krag cywilizacyjny. " x nie dziwie sie - wszak juz ustalilismy ze myslisz zasciankowo;-) xx Nie musze miec odwiedzonych osobiscie wszystkich krajow swiata, zeby miec wiedze o swiecie, bo tego rodzaju wiedza nie jest mi potrzebna." x jasne - wystarczy ci co sukienkowy z ambony opiwie, co nie?;-) jak sie myle to mnie popraw;-) xx Poza tym w erze globalizacji nie jest to konieczne. Wiedza o swiecie jest ogolnodostepna " xx jasne google - co nie?;-) no coz - wiecej sie po zascianku nie spodziewam i tak;-) x "Nie, ja Ciebie oceniam na podstawie tego co piszesz. Nic wiecej, nic mniej" x nie, ty klamiesz - piszesz rzeczy nieprawdziwe - m.in. na moj temat, ale sie nie zloszcze , jedynie prostuje;-) x "Roznica polega na tym, ze ja nie dalem Ci wskazowek na to, ze mieszkam w Siedlcach, natomiast Ty dalas mi wiele wskazowek na to, zebym mogl smialo stwierdzic, ze jestes ateistka, o lewicowych pogladach i pewnego rodzaju zafiksowaniem antyreligijnymNie wstydz sie swoich pogladow " x jestem bezwstydna , o to sie nie martw;-) co nie zmienia faktu ze klamiesz - wymyslasz sobie rzeczywistosc i zwraczasz sie do mnie w liczbie mnogiej;-) x Oczywiscie, ze oceniasz x nie, nie oceniam. ale wierzez, ze moze ci w glowie nie miescic..;), wypowiedaja sie w swoim imieniu a nie sie moim autorytetem podpierasz;-) xx "No coz, na tym polega dyskusja i jesli ktos ciagle, tak jak Ty - powtarza to samo, to ja musze rowniez powstarzac to samo " x nie - ty ciagle prafrazujesz moje slowa /najczesciej poprze proste zaprzeczenie;-) to nie ejst dyskusja - ja to kwalifikuje jako luzna pogawedke, as easy as it is;-)

aaa: "Pisze o tym, co przypuszczam, ze myslisz (na garnicy bycia pewnym) i oceniam Cie na podstawie tego co piszesz To sie nazywa analiza slow i interpretacja slowa pisanego oraz wyciaganie wnioskow z tego, co sie przeczytalo As easy as it is " x nie wiem co ty masz z ta ocena. to twoje hobby? ;-) zeby nie bylo - mi to nie przeszkadza, troche nudzi, ale ok. x wprost przeciwnie - to jest dokladnie ten przypadek " Wprost przeciwnie - to nie jest ten przypadek " x a ten dalej - jak przekupa na bazarze;-) ;-) ;-) x "No tak, a ja potrzebuje, bo zaszufladkowanie kogos pozwala mi uporzadkowac rozmowe i wiem wtedy z kim mam do czynienia" x potzrebujesz - bo niekazdy jest w stanie pojac bardziej skomplkiwane zlozonosci, wiec konieczne jest uproszczanie;-) x "Oczywiscie, bo jesli cos jest proste i nieskomplikowane, to nie ma potrzeby tego komplikowac As easy as it is " x ciesze sie nadal ze czerpiesz nauke z moich slow;-) x ""Oczywiscie, ze mam wroga, moze nawet kilku I dziekuje za wspolczucie xx prosze bardzo;-) jak juz wczesniej mowilam strach ma wielkie oczy stad to widzenie wroga pewnie;-) x Zgadza sie, dlatego nikt nie bedzie stosowal metody na strusia, bo nie ma sie czego bac " x moim zdaniem ty reprezentujesz metode na strusia ;-)

Gość squeak
Serdecznie proszę o pomoc! Prowadzę badania do pracy magisterskiej związanej z tematem kryzysu męskości. Może ktoś zechciałby wypełnić krótką ankietę? Poniżej link http://moje-ankiety.pl/respond-42820.html