Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stiw Dżobs

Dlaczego Polacy (prawicowcy) boją się feministek, gejów, aborcji itp ?

Polecane posty

aaa: "Nie musi Cie obchodzic. Ja mieszkam w Polsce i pisze o "problemie" z przypisywaniem lokalizacji, czyli jak to wyglada w Polsce, a nie w Tajlandii czy Hong Kongu As easy as it is " x mozesz sobie pisac nawet o tym jak sutannik kaze dzieciom zlizywac smietane z kolan - to wolne forum, robisz tylko offtopik;-) juz ci pisalam ze mnie nie interesuje zascianek i co sie wewnatrz niego dzieje - widocznie nie rozumiesz prostych slow (ale tez nie wymagam tego;-) x "Poniewaz jest to forum dyskusyjne i na tym wlasnie polega dyskusja, a jesli Cie to nie interesuje, to nie bardzo rozumiem dlaczego prowadzisz ze mna rozmowe" x nie , nie rozmowe - a pogawedke;-) po drugie robis zofftopik i to mnie konkretnie nie interesuje;-) nie temat jako taki;-) xx Jesli sie z kims rozmawia, to sila rzeczy trzeba byc przygotowanym takze na takie rzeczy, ktorymi sie czlowiek nie interesuje, bo przeciez nie mozesz oczekiwac od swojego interlokutora, zeby mowil to, co mu napiszesz na kartce As easy as it is " x ciesze sie ze sie uczysz ode mnie;-) co do reszty - patzr wyzej , specjalnie dla ciebie wyjasnilam - zeby ci nie bylo tak trudniej - urproscilam dla ciebie, as easy as it is;-) x "Jak zwykle przesadzasz I tak - jesli chodzi o potepianie mordercow, to jak najbardziej w takich przypadkach nalezy "narzucac swoje zdanie" x a ty stojuesz retoryke tupiacego rozpaczliwie nozkami 5-latka pt "ty nie masz racji, racje mam ja';-) ;-) ;-) ty rozumiesz tolerancje jako narzucanie swojego zdania ;-) ja inaczej - ale ja nie naleze do twojego zascianku, as easy as it is;-) x Mam znajomych w USA x nie ma to jak "ogladanie swiata" nieswoimi oczami;-) x "Z pewnoscia nie nalezysz do kola gospodyn wiejskich, natomiast z pewnoscia jestes ateistka " xx klamiesz i konfabulujesz - widocznie cie to podnieca;-) ok;-) x "Zgadza sie, dlatego ja nie konfabuluje, ani nie infantylizuje, tylko oceniam Cie na podstawie tego co piszesz i wyciagam na tej podstawie wlasne wnioski " xx ty nie oceniasz - ty klamiesz (przypisujesz mi cos co jest klamstwem) i do tego masz zaburzenia - zwracasz sie do mnie w liczbie mnogiej;-) xx "Pisze we wlasnym imieniu " x podajesz fakty - do ktorych nie masz dopetpu (na moj temat) - zwyczajnie klamiesz co mnie nie dziwi ze wzgledu na wczesniejsze twoje symaptie;-) xx "Bede sie skupial na tym, co uwazam za stosowne" x czyli na lzeniu?;-) x " Jesli pisze cos takiego to znaczy, ze mam potrzebe. Nie wstydz sie swoich pogladowJesli uwazam kogos za ateiste o pogladach lewicowych, to pisze to i nie ma w tym nic zlego. Jesli sie wypowiadasz publicznie, to jestes oceniana As easy as it is " x dobrz ze ze sie uczsz - aldnie i elgancko i jeszcze za darmo ;-) co do reszty - piszesz to juz po raz n-ty, a moj czas jest cenny - muisz wrocic do poprzednich postow;-) x Oczywiscie, ze wiem, to bylo bardzo latwe do odczytania "as easy as it is (fajnie ze podlapales powiedzonko - przynajmniej jakas nauka dla ciebie plynie " Dzieki." xx nie ma sprawy - lubie pomagac zasciankowi;-) x Telewizje az tak bardzo sie od siebie nie roznia, sa pewne kanony dziennikarskie " xx klamiesz - jak zwykle ;-) [zgłoś do usunięcia]Maciek B.

aaa: "Chyba naczytalas sie za duzo Faktow i Mitow" x ot, i powiedzial co wiedzial;-) x Mnie nikt nie nachodzi w domu wieczorowa pora, a juz na pewno nie ksieza hehe Oj wychodzi zafiksowanie antyreligijne Krzyze tez widzisz na kazdym rogu ulicy? " x one sa np. w urzedach;-) widocznie sa ludzie ktorych kreci widok meskiego nagiego ciala na krzyzu;-) as easy as it is;-) a czarni faceci w kiecach przyszli kiedys do mnie - i mowili cos o jakiejs koledzie;-) ;-) ;-) ochrona ich wyprosila ;-) wspolnota nie zgodzila sie na akwizytorow;-) x Aha no i zapewne jestes atakowana przez katolikow w sklepie i na ulicy Jesli tak, to szczerze wspolczuje. x konfabulujesz jak zwykle;-) wspolczujesz zadrzeniom kt nie mialy miejsca;-) x Ale jestem jej uczestnikiem i wyrazam wlasne opinie i poglady Na tym polega dyskusja As easy as it is " x to straja sie prosze mowic na temat a nie opiwdasz jakies swoje bolaczki;-) x Poniewaz znajdujemy sie na internetowym forum dyskusyjnym i prowadzimy rozmowe. W ten sposob to dziala " x pogawedke jedynie;-) ale robis zofftopiki i o to mi chodzi a nie o to ze korzystasz z forum;-) as easy as it is;-) x wlasnie widzimy jaki cool idziesz na impreze z zasciankowcami a potem im anonimowo d...e na forum obrabiasz no coz taki system etyczny" Alez podly jestem Ale akurat to nie byla impreza "zasciankowcow"," xxxx jaaaasne;-) a swistak siedzi i zawija;-) amen;-)

zjadlo moje posty;/ [zgłoś do usunięcia]Maciek B. aaa: "Maciek B. "Moje obserwacje dotycza Ciebie na podstawie tego co piszesz w tym temacie i na tej podstawie wyciagam wnioski na Twoj temat, wiec nie jest to offtopic" x offtopik - temat nie dotyczy mojej osoby as easy as it is " Ale bierzesz udzial w rozmowie, wiec na potrzeby rozmowy mam prawo dla siebie wyciagnac wnioski na temat tego co piszesz i je przedstawic. Co zreszta robie i bede robil. Nie wstydz sie swoich pogladow:) "mylisz umiejetnosc zrozumienia z checia przytakniecia - i piszezs po piec razy to samo (nie trzeba tego robic - chyba ze sie ma nerwice natrectw " Jesli cos sie pisze, a druga osoba odpowiada, to ja rowniez odpowiadam, na tym polega dyskusja:) Ty natomiast chcialabyc cos napisac i oczekujesz, ze Twoj interlokutor tego nie skomentuje:) Nie ma tak latwo;) xxx """ I jak najbardziej mozna mowic wiekszosc - mniejszosc. Nie ulega zadnej watpliwosci, " x nie , nie mozna - bo mowimy o innych grupach spolecznych - ty wszystko typowo dla zascianka - zawezasz do swojego podworka (PL) , ja nie - wiec zwyczajnie zmyslasz " Tak, ja mowie o wiekszosci i mniejszosci w Polsce, poniewaz tu mieszkam, wiec to oczywiste, ze uzywam tych pojec w kontekscie mojego polskiego podworka, a nie Wysp Bahama:) x ""Ja uwazam, ze niezaleznosc finansowa jest potrzebna przede wszystkim do zalozenia rodziny, w przeciwnym razie moze powstac rodzina bez srodkow do zycia. " x nie interseuja mnie twoje opinie na tematy wszelakie to nie ejst 100 pytan do " To jest forum dyskusyjne, a dyskusja polega wlasnie na wymianie opinii, wiec jesli nie interesuja Cie czyjes opinie w dyskusji, w ktorej bierzesz udzial, to chyba masz pewien problem;) Jest tez taki czerwony krzyzyk w prawym gornym rogu heh;) xx "Do niezakladania rodziny niezaleznosc finansowa nie jest potrzebna - teoretycznie taka kobieta moze byc na utrzymaniu rodzicow " x dorosly czlowiek niebedacy w stanie zaplacic swoich rachunkow to ciamajda , bez wzgledu na plec " Zgadza sie, co nie zmienia faktu, ze niezaleznosc finansowa nie jest warunkiem koniecznym do niezakladania rodziny. Niezaleznosc finansowa potrzebna jest do zalozenia rodziny. To co sobie robi singielka czy singiel, to ich broszka, natomiast rodzina jest juz pewnym zobowiazaniem i odpowiedzialnoscia i tu pieniadze sa jak najbardziej wskazane czy wrecz konieczne;) x ""To nie sa moje definicje, tylko jest to uniwersalna definicja rodziny " xx reprezentujesz egocentryczny model postrzegania rzeczywistoci, typowy z reszta dla takich ludzi jak ty nuuuda " Whatever, co nie zmienia faktu, ze unwersalna definicja rodziny jest zwiazek kobiety i mezczyzny, a zeby rodzina byla pelna - z dziecmi:) nie - to nie ejst dyskusja - tylko luzna pogawedka" No tak, bo jesli Ciebie nie interesuja opinie ludzi, z ktorymi rozmawiasz, to rzeczywiscie ciezko nazwac to dyskusja:) "A taka definicja rodziny jest m.in. zapisana w polskiej konstytucji," x nie ineterseuje mnie ani polska ani rumunska konstytucja - dlaczego mialaby? " A jakie znaczenie ma to, co Ciebie interesuje? Ogolnie zauwazylem, ze ogolnie to niewiele Ciebie interesuje;) Warto troche poszerzyc horyzonty, a nie jedynie wasko myslec:) Wiecej otwarcia na swiat, bo okaze sie, ze to Ty jestes zasciankiem, a nie ja hehe;)🖐️ xxx "As easy as it is x ciesze sie ze sie uczysz ode mnie mam nadzieje ze zapamietasz to powiedzonko i sam zaczniesz stosowac czesciej " Dzieki. x ""Podtrzymuje, ze nie zalezy to od indywidualnego systemu wartosci, tylko jest to definicja uniwersalna." x w realu tez masz taka nerwice natrectw, hm? " Tak, definicja rodziny jest definicja uniwersalna, ktora nie zalezy od indywidualnego systemu wartosci:) Inne uklady mozna nazwac zwiazkiem, relacja itp, jakkolwiek, ale nie rodzina:) Przeciez nie kazdy zwiazek musi byc rodzina, nie ma obowiazku zakladania rodziny:) Slowo rodzina jest po prostu zarezerwowana dla nazwania tego, co w rzezywistosci nia jest czyli zwiazku kobiety i mezczyzny, a jesli mamy mowic o pelnej rodzinie - takze z dziecmi:) As easy as it is;) "nareszcie cos do rzeczy zeby mowic o terndach to najpier trzeby bylo powiedziec sobie o kim rozmawiamy" Rozmawiamy o polskim spoleczenstwie. Myslalem, ze juz to wyjasnilem;) Choc w innych krajach europejskich jakichs wielkich roznic sie nie zauwaza. Azja i kraje arabskie mnie nie interesuja;) " - bo jak na razie to o roznych grupach spoelcznych" Chec posiadania potomstwa przez kobiety w wieku 25-35 akurat jest zblizona niezaleznie od "grupy spolecznej" i niezaleznie od grupy spolecznej prawdopodobienstwo, ze kobieta w tym przedziale wiekowym bedzie miala przynajmniej jedno dziecko jest bardzo duze i tak tez na to patrza pracodawcy:) As easy as it is;)

aaa" "Przeanalizowalem i nic nie znalazlem. " xxx no coz - za slabo sie starales widocznie;-) x Cos Ty, wcale nie reprezentuje takiego myslenia x as wistak siedzi i zawija...;-) x Nie interesuje mnie swiat, tylko Polska, bo tu mieszkam A Polska jest krajem chrzescijanskim " x nie , nie ejst - konstytucja gwarantuje wolnosc wyznania;-) a mnei pL nie intersuje nic a nic;-) xx "Oczywiscie, ze moge Wystarczy prosta analiza tekstu pisanego i wyciagniecie wnioskow" x to sa tylko twoje zgadywanki - zgadywac owszem mozesz;-) xx Wspolczuje. A krzyze na kazdym rogu ulicy tez widzisz?" x widzialam w urzedzie ;-) taki sflaczaly pan przykuty do krzyza - fu;-) x typowe dla zasciankowcow" Dzieki." x whatever makes you happy;-) xx "sa - i sa w nich zabiegi finansowane przez NFZ - przypadek kobiet z ciaza z gwaltu - znam besposrednio jeden, ale zmylasz na tym forum nie po raz pierwszy " A ciaze z gwaltu, to co innego. To jest maly odsetek." x co nie mienia faktu ze pokazalo to ze klamiesz - najpier mowisz ze czegos nie ma , a teraz ze jest tylko "malo"?;_0 ach ten wygodnicki relatywism;-) x Masz prawo miec wlasna, tak samo jak masz prawo uwazac dziecko za smerfa " xx a ty masz prawo on anizowac sie pod krzyzem - co nie?;-) x Mysle, ze swietnie odnalazlabys sie w tamtych czasach No offence " x twoje fantazje na moj temat wisza mi kolo kija;-) x "Macica nalezy do kobiety, dziecko juz nie nalezy do kobiety" x mowimy o zawartosci macicy tutaj, as easy as it is;-) x ", tak samo jak ktos moze na ulicy zabic Ciebie, bo tez stwierdzi, ze moze robic co mu sie zywnie podoba, a tak w ogole to nie zmiescilas sie w jego "definicji" czlowieka " x nie - to nie to samo;-) atak na czlowieka podlega wyrokowi a kobieta moze usnac ze swojej macicy czy ciala bez konsekwencji prawnych co jej sie podoba - niektore rzeczy musi zrobic w ograniczeniu terytorialnym;-) xx "A ja mowilem o zabojstwie czlowieka, czyli o aborcji x hahahah ;-) ot i pwoiiedzial co wiedzial;-)

aaa: ""No coz, dla mnie "swiat" to moj krag cywilizacyjny. " x nie dziwie sie - wszak juz ustalilismy ze myslisz zasciankowo " Dzieki. xx "Nie musze miec odwiedzonych osobiscie wszystkich krajow swiata, zeby miec wiedze o swiecie, bo tego rodzaju wiedza nie jest mi potrzebna." x jasne - wystarczy ci co sukienkowy z ambony opiwie, co nie? jak sie myle to mnie popraw " Poprawiam. xx "Poza tym w erze globalizacji nie jest to konieczne. Wiedza o swiecie jest ogolnodostepna " xx jasne google - co nie? no coz - wiecej sie po zascianku nie spodziewam i tak " Tak, miedzy innymi internet:) x ""Nie, ja Ciebie oceniam na podstawie tego co piszesz. Nic wiecej, nic mniej" x nie, ty klamiesz - piszesz rzeczy nieprawdziwe - m.in. na moj temat, ale sie nie zloszcze , jedynie prostuje " Nie, ja Ciebie oceniam na podstawie tego co piszesz. Nic wiecej, nic mniej. x ""Roznica polega na tym, ze ja nie dalem Ci wskazowek na to, ze mieszkam w Siedlcach, natomiast Ty dalas mi wiele wskazowek na to, zebym mogl smialo stwierdzic, ze jestes ateistka, o lewicowych pogladach i pewnego rodzaju zafiksowaniem antyreligijnymNie wstydz sie swoich pogladow " x jestem bezwstydna , o to sie nie martw co nie zmienia faktu ze klamiesz - wymyslasz sobie rzeczywistosc i zwraczasz sie do mnie w liczbie mnogiej " Nie, po prostu wyrazilem swoja opinie na Twoj temat. Nie wstydz sie tego, ze jestes ateistka o lewicowych pogladach:) Zdaje sobie sprawe, ze nie ma sie czym chwalic, no ale dziecko w podstawowce doszloby do podobnych wnioskow po chocby pobieznej analizie tresci Twoich postow:) x Oczywiscie, ze oceniasz x nie, nie oceniam. ale wierzez, Oczywiscie, ze oceniasz i to w prawie kazdym poscie, tylko mi to zupelnie nie przeszkadza. Ty natomiast reagujesz nerwowoscia, jesli ktos nazwie Cie "po imieniu";) Powtarzam: nie wstydz sie swoich pogladow:) "nie - ty ciagle prafrazujesz moje slowa /najczesciej poprze proste zaprzeczenie to nie ejst dyskusja - ja to kwalifikuje jako luzna pogawedke, as easy as it is" No coz, na tym polega dyskusja i jesli ktos ciagle, tak jak Ty - powtarza to samo, to ja musze rowniez powstarzac to samo . A to jak to kwalifikujesz, to Twoja sprawa, masz prawo kwalifikowac to jak chcesz:)

aaa: "Ale bierzesz udzial w rozmowie, wiec na potrzeby rozmowy mam prawo dla siebie" xx nie nie biore - bo nie ma z kim rozmawiac, to luzna pogawedka jedynie, nawet nie rozmowa, as easy as it is;-) xx Nie wstydz sie swoich pogladow " x przynudzasz ;-) rozumiem ze nie masz nic wiecej do pwoiedzenia stad ten tupot, hm?;-) xx "Jesli cos sie pisze, a druga osoba odpowiada, to ja rowniez odpowiadam, na tym polega dyskusja" x nie, na tym polega dialog pzrekupek bazarowych;-) xx " Ty natomiast chcialabyc cos napisac i oczekujesz, ze Twoj interlokutor tego nie skomentuje Nie ma tak latwo " x nie wiesz czego bym chciala - ale rozumiem ze zaczynasz fanatzjowac, czesto tak ludzie maja, nie ejstems pierwszy ani ostatni;-) xx xxx "Tak, ja mowie o wiekszosci i mniejszosci w Polsce, poniewaz tu mieszkam, wiec to oczywiste, ze uzywam tych pojec w kontekscie mojego polskiego podworka, a nie Wysp Bahama " x a co mnie to obchodzi gdzie ty mieszkasz?;-) powiedz to swojemu chlopakowi - moze on cie wyslucha chociaz;-) xx "To jest forum dyskusyjne, a dyskusja polega wlasnie na wymianie opinii, wiec jesli nie interesuja Cie czyjes opinie w dyskusji, w ktorej bierzesz udzial, to chyba masz pewien problem Jest tez taki czerwony krzyzyk w prawym gornym rogu heh " xx nie zrozumiales - jak zwykle;-) xx xx "Do niezakladania rodziny niezaleznosc finansowa nie jest potrzebna - teoretycznie taka kobieta moze byc na utrzymaniu rodzicow " x To co sobie robi singielka czy singiel, to ich broszka, natomiast " x jak zwykle nie rozumiesz wiec sobie upraszacza - czlowiek bez rodziny nie jest singlem , moze zyc w konkubinacie, as easy as it is;-) xx rodzina jest juz pewnym zobowiazaniem i odpowiedzialnoscia i tu pieniadze sa jak najbardziej wskazane czy wrecz konieczne " xx to zlaezy od definicji;-) xx "ze unwersalna definicja rodziny jest zwiazek kobiety i mezczyzny, a zeby rodzina byla pelna - z dziecmi " xx ale sie zafiksoles;-) oczywiscie zmyslasz - ale jak lubisz to ok;-) to twoja zasciankowa definicja;-) x "No tak, bo jesli Ciebie nie interesuja opinie ludzi, z ktorymi rozmawiasz, to rzeczywiscie ciezko nazwac to dyskusja " xx dlatego nie anzywam - nie pislaam o ludziach tylko o tobie;-) xx A jakie znaczenie ma to, co Ciebie interesuje? Ogolnie " x takie samo - jak opisywane przez ciebie bolaczki ;-) as easy as it is;-) xx zauwazylem, ze ogolnie to niewiele Ciebie interesuje " xx oczekiwalam takiej odpowiedzi - dlatego ci pomoglam - zebys teraz mogl sobie poszufladkowac;-) xx Warto troche poszerzyc horyzonty, a nie jedynie wasko myslec Wiecej otwarcia na swiat, bo okaze sie, ze to Ty jestes zasciankiem, a nie ja hehe " xx u fiiiiiuuuuu - fiu;-) spokojna glowa - nie okaze sie - nie napisalabym tak nigdy o sobie;-) as easy as itis;-) x" Tak, definicja rodziny jest definicja uniwersalna, " xx a ten znowu sie zacial;-) nie nie ma definicji uniwerasaln ej i pewnie z tego powodu (strachu) odczuwasz przymus powtarzrzania tego po 10 razy;-) xx "Rozmawiamy o polskim spoleczenstwie. Myslalem, ze juz to wyjasnilem" xx nie, klamiesz - ty moisz o polskim spoelczenstwie xx Choc w innych krajach europejskich jakichs wielkich roznic sie nie zauwaza. Azja i kraje arabskie mnie nie interesuja" xxx a mnie zascianek nie interesuje - as easy as it is;-) x " - ze kobieta w tym przedziale wiekowym bedzie miala przynajmniej jedno dziecko jest bardzo duze i tak tez na to patrza pracodawcy As easy as it is " xx zyslasz bo brakuje ci wiedzy popratej faktami, zmyslasz niczym pan w czarnej sukni na ambonie - as easy as it is;-)

aaa: "Tak, miedzy innymi internet " xx w mojej ocenie czerpanie wiedzy o swiecie z interenetu jest przejawem prywitymizmu - ale kazdy orze na swoim poziomie;-) xx x "Nie, ja Ciebie oceniam na podstawie tego co piszesz. Nic wiecej, nic mniej." xx wklejasz te same zdania;-_ ale doceniam wysilek;-) xx "Nie, po prostu wyrazilem swoja opinie na Twoj temat. " xxx widocznie czules potzrebe - nie ty pierwszy sie we mnie podkochujesz;-) xx " no ale dziecko w podstawowce doszloby do podobnych wnioskow po chocby pobieznej analizie tresci Twoich postow " xx a ten dalej znuje wizje na moj temat;-) xx Ty natomiast reagujesz nerwowoscia, jesli ktos nazwie Cie "po imieniu"Powtarzam: nie wstydz sie swoich pogladow " xx konfabulujesz;-) xx "No coz, na tym polega dyskusja i jesli ktos ciagle, tak jak Ty - powtarza to samo, to ja musze rowniez powstarzac to samo . A to jak to kwalifikujesz, to Twoja sprawa, masz prawo kwalifikowac to " xx chetnie bym podyskutowala - tylko nie ma z kim;/ amen;-)

"nie wiem co ty masz z ta ocena. to twoje hobby? " Pisalem juz. Lubie sobie wszystko ladnie uporzadkowac, zeby wiedziec z kim mam do czynienia, jakiego pokroju jest to czlowiek itp. " zeby nie bylo - mi to nie przeszkadza, troche nudzi, ale ok. " W porzadku, mi tez to nie przeszkadza. ""No tak, a ja potrzebuje, bo zaszufladkowanie kogos pozwala mi uporzadkowac rozmowe i wiem wtedy z kim mam do czynienia" x potzrebujesz - bo niekazdy jest w stanie pojac bardziej skomplkiwane zlozonosci, wiec konieczne jest uproszczanie " Cos lub ktos, kto nie jest zlozony nie moze byc tez jakos skomplikowany, a jesli cos lub ktos nie jest skomplikowane, to nalezy rozmiec wprost. Nie ma nic zagadkowego w tym, ze jestes ateistka o lewicowych pogladach z antyreligijnym/antykoscielnym zafiksowaniem na pograniczu lekkiego fanatyzmu:) Nie wstydz sie swoich pogladow:) To wszystko wynika z Twoich postow:) x ""Oczywiscie, bo jesli cos jest proste i nieskomplikowane, to nie ma potrzeby tego komplikowac As easy as it is " x ciesze sie nadal ze czerpiesz nauke z moich slow " Ja tez sie ciesze. x ""Oczywiscie, ze mam wroga, moze nawet kilku I dziekuje za wspolczucie xx prosze bardzo jak juz wczesniej mowilam strach ma wielkie oczy stad to widzenie wroga pewnie " Posiadanie wroga nie wynika ze strachu, tylko z tego, ze jest osoba, czy zjawisko, ktore jest wrogiem:) To sie nazywa instynkt samozachowawczy i wola obrony przed zlem:) x "Zgadza sie, dlatego nikt nie bedzie stosowal metody na strusia, bo nie ma sie czego bac " x moim zdaniem ty reprezentujesz metode na strusia " Ok, a moim zdaniem ja nie reprezentuje metody na strusia.

Gość mi mała brazowa
Maciek, szczerze podziwiam ze dalej chce ci sie dyskutowac z ta kretynka;) btw, można cie zlapac na gg?

aaa: "Nie musi Cie obchodzic. Ja mieszkam w Polsce i pisze o "problemie" z przypisywaniem lokalizacji, czyli jak to wyglada w Polsce, a nie w Tajlandii czy Hong Kongu As easy as it is " x mozesz sobie pisac nawet o tym jak sutannik kaze dzieciom zlizywac smietane z kolan - to wolne forum, robisz tylko offtopik " Nie, pisze jak najbardziej w temacie watku:) "juz ci pisalam ze mnie nie interesuje zascianek i co sie wewnatrz niego dzieje - widocznie nie rozumiesz prostych slow (ale tez nie wymagam tego " A ja juz pisalem, ze nie jest istotne co Ciebie interesuje, bo forum dyskusyjne polega na wymianie opinii i pogladow:) Jesli Ci sie nie podoba, to mozesz je zmienic na inne, mozesz zmienic topic, albo nawet wylaczyc komputer:) As easy as it is;) x ""Poniewaz jest to forum dyskusyjne i na tym wlasnie polega dyskusja, a jesli Cie to nie interesuje, to nie bardzo rozumiem dlaczego prowadzisz ze mna rozmowe" x nie , nie rozmowe - a pogawedke po drugie robis zofftopik i to mnie konkretnie nie interesuje nie temat jako taki " Jak zwal tak zwal:) Jesli nie interesuja Cie opinie interlokutorow, to rzeczywiscie mozemy nazwac to pogawedka, jesli chcesz:) Aha i caly czas pisze w temacie watku. xx "Jesli sie z kims rozmawia, to sila rzeczy trzeba byc przygotowanym takze na takie rzeczy, ktorymi sie czlowiek nie interesuje, bo przeciez nie mozesz oczekiwac od swojego interlokutora, zeby mowil to, co mu napiszesz na kartce As easy as it is " x ciesze sie ze sie uczysz ode mnie " Dzieki, ja tez sie ciesze. "co do reszty - patzr wyzej , specjalnie dla ciebie wyjasnilam - zeby ci nie bylo tak trudniej - urproscilam dla ciebie, as easy as it is " Co do reszty to jeszcze raz: Jesli sie z kims rozmawia, to sila rzeczy trzeba byc przygotowanym takze na takie rzeczy, ktorymi sie czlowiek nie interesuje, bo przeciez nie mozesz oczekiwac od swojego interlokutora, zeby mowil to, co mu napiszesz na kartce As easy as it is ;) "a ty stojuesz retoryke tupiacego rozpaczliwie nozkami 5-latka pt "ty nie masz racji, racje mam ja' " Nie, ja stosuje merytoryczne argumenty i chlodny umysl:) "ty rozumiesz tolerancje jako narzucanie swojego zdania ja inaczej - ale ja nie naleze do twojego zascianku, as easy as it is " Wiem, ze nie nalezysz, bo Ty jestes ateistka o lewicowych pogladach z antykoscielnym/antyreligijnym zafiksowaniem na pograniczu lekkiego fanatyzmu:) Natomiast ja tolerancje rozumiem jako tolerowanie zjawisk, ktorych sie nie akceptuje. x "Mam znajomych w USA x nie ma to jak "ogladanie swiata" nieswoimi oczami " Nie jestem w stanie byc we wszystkich krajach jednoczesnie:) Jesli Ty posiadasz taki dar, to gratuluje i zazdroszcze;) Niestety czasem musze opierac sie na relacjach innych i na tym co przeczytam czy obejrze w mediach. Nie musze wszystkiego zobaczyc naocznie, zeby wiedziec, ze cos takiego mialo miejsce. Ostatecznie zyjemy w XXI w.;) x ""Z pewnoscia nie nalezysz do kola gospodyn wiejskich, natomiast z pewnoscia jestes ateistka " xx klamiesz i konfabulujesz - widocznie cie to podnieca ok " Po prostu wyrazam wlasna opinie na Twoj temat na podstawie tego, co tu napisalas:) Podnieca? Nie no az takim perwersem nie jestem;) Aha, jesli nalezysz do kola gospodyn wiejskich, to zwracam honor;) x "Zgadza sie, dlatego ja nie konfabuluje, ani nie infantylizuje, tylko oceniam Cie na podstawie tego co piszesz i wyciagam na tej podstawie wlasne wnioski " xx ty nie oceniasz - ty klamiesz (przypisujesz mi cos co jest klamstwem) i do tego masz zaburzenia - zwracasz sie do mnie w liczbie mnogiej " Nie, oceniam Cie na podstawie tego co piszesz i wyciagam na tej podstawie wlasne wnioski:) xx ""Pisze we wlasnym imieniu " x podajesz fakty - do ktorych nie masz dopetpu (na moj temat) " Wyrazam swoje opinie na Twoj temat, ktore wyrabiam sobie wyciagajac wnioski na podstawie tego co napisalas. ""Bede sie skupial na tym, co uwazam za stosowne" x czyli na lzeniu? " Slowo "ateista" i "lewicowe poglady" to jest dla Ciebie lzenie?;) Ciekawe:) No fakt, komplementy to to raczej nie sa;) x " "Jesli pisze cos takiego to znaczy, ze mam potrzebe. Nie wstydz sie swoich pogladowJesli uwazam kogos za ateiste o pogladach lewicowych, to pisze to i nie ma w tym nic zlego. Jesli sie wypowiadasz publicznie, to jestes oceniana As easy as it is " x dobrz ze ze sie uczsz - aldnie i elgancko " Dzieki. "i jeszcze za darmo" Dzieki. "co do reszty - piszesz to juz po raz n-ty, a moj czas jest cenny - muisz wrocic do poprzednich postow " Wrocilem i niestety nic takiego nie znalazlem. x "Oczywiscie, ze wiem, to bylo bardzo latwe do odczytania "as easy as it is (fajnie ze podlapales powiedzonko - przynajmniej jakas nauka dla ciebie plynie " Dzieki." xx nie ma sprawy - lubie pomagac zasciankowi " Dzieki, to bardzo milo z Twojej strony. x Telewizje az tak bardzo sie od siebie nie roznia, sa pewne kanony dziennikarskie " xx klamiesz - jak zwykle " Oczywiscie, ze nie:)

"Mnie nikt nie nachodzi w domu wieczorowa pora, a juz na pewno nie ksieza hehe Oj wychodzi zafiksowanie antyreligijne Krzyze tez widzisz na kazdym rogu ulicy? " x one sa np. w urzedach widocznie" No sa i co z tego? A jakie maja byc symbole? Muzulmanskie?;) "sa ludzie ktorych kreci widok meskiego nagiego ciala na krzyzu as easy as it is " Mi tez sie wiele rzeczy nie podoba, np. niektore osiedla czy architektura barokowa. Takie jest zycie, kazdemu nie dogodzisz:) "a czarni faceci w kiecach przyszli kiedys do mnie - i mowili cos o jakiejs koledzie ochrona ich wyprosila wspolnota nie zgodzila sie na akwizytorow " No wiec jaki problem? Chyba zaden:) x "Aha no i zapewne jestes atakowana przez katolikow w sklepie i na ulicy Jesli tak, to szczerze wspolczuje. x konfabulujesz jak zwykle wspolczujesz zadrzeniom kt nie mialy miejsca " A widzisz wszedzie krzyze i latajacych ksiezy?;) x "Ale jestem jej uczestnikiem i wyrazam wlasne opinie i poglady Na tym polega dyskusja As easy as it is " x to straja sie prosze mowic na temat a nie opiwdasz jakies swoje bolaczki " Nie opowiadam swoich bolaczek, tylko rozmawiam w temacie watku. Poki co, to Ty podzielilas sie swoimi bolaczkami zwiazanymi z widzeniem latajacych ksiezy i krzyzy na kazdym rogu ulicy;) x "Poniewaz znajdujemy sie na internetowym forum dyskusyjnym i prowadzimy rozmowe. W ten sposob to dziala " x pogawedke jedynie ale robis zofftopiki i o to mi chodzi a nie o to ze korzystasz z forum as easy as it is " No tak, jesli nie interesuja Cie opinie i poglady interlokutorow, to rzeczywiscie mozemy to nazwac pogawedka, jesli wolisz:)

Gość no to popchne
temat

Gość no to popchne

aaa" "Przeanalizowalem i nic nie znalazlem. " xxx no coz - za slabo sie starales widocznie " Jest tez inna opcja: po prostu nic tam takiego nie bylo;) "Nie interesuje mnie swiat, tylko Polska, bo tu mieszkam A Polska jest krajem chrzescijanskim " x nie , nie ejst - konstytucja gwarantuje wolnosc wyznania a mnei pL nie intersuje nic a nic " Musze Cie "zmartwic", ale od 966 r. Polska, od czasu kiedy przyjela Crzest Polski - jest krajem chrzescijanskim:) I rzeczywiscie - polska konstytucja gwarantuje wolnosc wyznania:) Mimo to sa tam odniesienia wprost do Boga:) W Polsce mozna byc katolikiem, protestantem, Zydem, kim chcesz:) Mozna byc nawet ateista:) Jestesmy bardzo tolerancyjnym krajem:) A w ogole, to pisalas, ze nie interesuje Cie polska konstytucja, a teraz sie na nia powolujesz?;) Aha, rozumiem, to tak jak zajmowanie sie Bogiem, w ktorego sie nie wierzy;) Ciekawe zjawisko psychologiczne w sumie;) xx "Oczywiscie, ze moge Wystarczy prosta analiza tekstu pisanego i wyciagniecie wnioskow" x to sa tylko twoje zgadywanki - zgadywac owszem mozesz " Nie, to jest analiza tekstu pisanego i wyciaganie wnioskow:) Czytanie ze zrozumieniem i logika sie klaniaja;) xx Wspolczuje. A krzyze na kazdym rogu ulicy tez widzisz?" x widzialam w urzedzie taki sflaczaly pan przykuty do krzyza - fu " A latajacych ksiezy tez widujesz?:) x typowe dla zasciankowcow" Dzieki." x whatever makes you happy " I know:) xx ""sa - i sa w nich zabiegi finansowane przez NFZ - przypadek kobiet z ciaza z gwaltu - znam besposrednio jeden, ale zmylasz na tym forum nie po raz pierwszy " A ciaze z gwaltu, to co innego. To jest maly odsetek." x co nie mienia faktu ze pokazalo to ze klamiesz - najpier mowisz ze czegos nie ma , a teraz ze jest tylko "malo"?;_0 ach ten wygodnicki relatywism " Ale to sie chyba odbywa w zwyklych szpitalach, nie slyszalem o "klinikach aborcyjnych" w Polsce. Jaki mialby byc sens otwierania "klini aborcyjnej" skoro aborcja jest w Polsce dopuszczana tylko bodajze w 2 przypadkach? Mozliwe, ze mam niepelne dane, ale napisalem to w tym znaczeniu, ze aborcja jako taka jest w Polsce nielegalna, a jest dopuszczalna na zasadzie wyjatku w scisle okreslonych przypadkach, wymienionych enumeratywnie. x Masz prawo miec wlasna, tak samo jak masz prawo uwazac dziecko za smerfa " xx a ty masz prawo on anizowac sie pod krzyzem - co nie? " Przykro patrzec, ze do takiego niskiego poziomu upadasz w tej rozmowie:) Nerwy puszczaja?;) x "Mysle, ze swietnie odnalazlabys sie w tamtych czasach No offence " x twoje fantazje na moj temat wisza mi kolo kija " Jak wyzej;) Mam nadzieje, ze sie nie obrazilas, po prostu masz poglady zblizone do nazistow w tym zakresie;) x ""Macica nalezy do kobiety, dziecko juz nie nalezy do kobiety" x mowimy o zawartosci macicy tutaj, as easy as it is " Nie wiem o czym Ty mowisz, ja mowie o czlowieku:) Mozna go nawet zobaczyc na USG:) Tak, dzis sa juz takie mozliwosci:) Szok, co?:) x "," tak samo jak ktos moze na ulicy zabic Ciebie, bo tez stwierdzi, ze moze robic co mu sie zywnie podoba, a tak w ogole to nie zmiescilas sie w jego "definicji" czlowieka " x nie - to nie to samo " Oczywiscie, ze to samo, bo skutek jest ten sam, czyli smierc czlowieka. "atak na czlowieka podlega wyrokowi a kobieta moze usnac ze swojej macicy czy ciala bez konsekwencji prawnych " Konsekwencje to jest osobny temat, bo to zalezy od prawa w danym kraju. Np w niektorych krajach mozna ukamienowac kobiete. U nas w Polsce aborcja takze jest nielegalna. Ja pisze o skutku czynu, a skutek jest taki, ze nastepuje smierc czlowieka w wyniku jego zamordowania. Co z tego, ze zabojstwo jest zakazane i groza za nie konsekwencje prawne, skoro bedziesz lezec w trumnie? Z punktu widzenia skutku czynu - konsekwencje prawne to kwestia drugorzedna:) "co jej sie podoba - niektore rzeczy musi zrobic w ograniczeniu terytorialnym " Oczywiscie, jesli ktos chce zabic wlasne dziecko - zawsze to zrobi, to nie ulega watpliwosci:)

aaa: "Ale bierzesz udzial w rozmowie, wiec na potrzeby rozmowy mam prawo dla siebie" xx nie nie biore - bo nie ma z kim rozmawiac, to luzna pogawedka jedynie, nawet nie rozmowa, as easy as it is " Jak zwal tak zwal, ale bierzesz w tym udzial, wiec na wlasne potrzeby dokonuje oceny Twojej osoby:) xx Nie wstydz sie swoich pogladow " x przynudzasz rozumiem ze nie masz nic wiecej do pwoiedzenia stad ten tupot, hm? " Ale naprawde nie wstydz sie wlasnych pogladow:) xx ""Jesli cos sie pisze, a druga osoba odpowiada, to ja rowniez odpowiadam, na tym polega dyskusja" x nie, na tym polega dialog pzrekupek bazarowych " Nie, jesli cos sie pisze, a druga osoba odpowiada, to ja rowniez odpowiadam, na tym polega dyskusja:) xx " "Ty natomiast chcialabyc cos napisac i oczekujesz, ze Twoj interlokutor tego nie skomentuje Nie ma tak latwo " x nie wiesz czego bym chciala" W tym przypadku wiem:) ""Tak, ja mowie o wiekszosci i mniejszosci w Polsce, poniewaz tu mieszkam, wiec to oczywiste, ze uzywam tych pojec w kontekscie mojego polskiego podworka, a nie Wysp Bahama " x a co mnie to obchodzi gdzie ty mieszkasz? " Nie wiem co Cie obchodzi gdzie ja mieszkam. Ja mowie o wiekszosci i mniejszosci w Polsce, poniewaz tu mieszkam, wiec to oczywiste, ze uzywam tych pojec w kontekscie mojego polskiego podworka, a nie Wysp Bahama :) "powiedz to swojemu chlopakowi - moze on cie wyslucha chociaz " Nie mam chlopaka:) xx ""To jest forum dyskusyjne, a dyskusja polega wlasnie na wymianie opinii, wiec jesli nie interesuja Cie czyjes opinie w dyskusji, w ktorej bierzesz udzial, to chyba masz pewien problem Jest tez taki czerwony krzyzyk w prawym gornym rogu heh " xx nie zrozumiales - jak zwykle " To jest forum dyskusyjne, a dyskusja polega wlasnie na wymianie opinii, wiec jesli nie interesuja Cie czyjes opinie w dyskusji, w ktorej bierzesz udzial, to chyba masz pewien problem Jest tez taki czerwony krzyzyk w prawym gornym rogu :) xx xx "Do niezakladania rodziny niezaleznosc finansowa nie jest potrzebna - teoretycznie taka kobieta moze byc na utrzymaniu rodzicow " x To co sobie robi singielka czy singiel, to ich broszka, natomiast " x jak zwykle nie rozumiesz wiec sobie upraszacza - czlowiek bez rodziny nie jest singlem , moze zyc w konkubinacie, as easy as it is " O, czyli przyznalas, ze rodzina = malzenstwo, a konkubinat nie jest rodzina;) Robisz postepy, wolno, ale robisz;) Moze beda z Ciebie jeszcze ludzie:) xx "rodzina jest juz pewnym zobowiazaniem i odpowiedzialnoscia i tu pieniadze sa jak najbardziej wskazane czy wrecz konieczne " xx to zlaezy od definicji " Nie, to ze rodzina jest zobowiazaniem i odpowiedzialnoscia nie zalezy od definicji:) To zalezy od zdrowego rozsadku i dojrzalosci:) xx ""ze unwersalna definicja rodziny jest zwiazek kobiety i mezczyzny, a zeby rodzina byla pelna - z dziecmi " xx ale sie zafiksoles oczywiscie zmyslasz - ale jak lubisz to ok to twoja zasciankowa definicja " Nie, to jest uniwersalna definicja wpisana chocby w nasza polska konstytucje:) Na tym jest oparta cywilizacja i wymiana pokolen, ze kobiety i mezczyzni zakladaja rodziny i plodza dzieci:) To nie ja wymyslilem;) x "No tak, bo jesli Ciebie nie interesuja opinie ludzi, z ktorymi rozmawiasz, to rzeczywiscie ciezko nazwac to dyskusja " xx dlatego nie anzywam - nie pislaam o ludziach tylko o tobie " Czyli mnie rowniez nie uwazasz za czlowieka?;) Robi sie coraz ciekawiej;) Kogo jeszcze nie uwazasz za czlowieka?:) xx "A jakie znaczenie ma to, co Ciebie interesuje? Ogolnie " x takie samo - jak opisywane przez ciebie bolaczki as easy as it is " Jakie bolaczki?:) xx "zauwazylem, ze ogolnie to niewiele Ciebie interesuje " xx oczekiwalam takiej odpowiedzi - dlatego ci pomoglam - zebys teraz mogl sobie poszufladkowac " Jak wyzej:) Teraz juz nie musze Cie szufladkowac, zrobilem to juz dawno temu:) xx "Warto troche poszerzyc horyzonty, a nie jedynie wasko myslec Wiecej otwarcia na swiat, bo okaze sie, ze to Ty jestes zasciankiem, a nie ja hehe " xx u fiiiiiuuuuu - fiu spokojna glowa - nie okaze sie - nie napisalabym tak nigdy o sobie as easy as itis " Nie musisz tak pisac o sobie, zeby ktos stwierdzil, ze masz waskie horyzonty i powinnas bardziej otworzyc sie na swiat:) Tego Ci szczerze zycze, bedzie Ci sie latwiej zylo:) x" "Tak, definicja rodziny jest definicja uniwersalna, " xx a ten znowu sie zacial nie nie ma definicji uniwerasaln ej i pewnie z tego powodu (strachu) odczuwasz przymus powtarzrzania tego po 10 razy " Oczywiscie, ze jest definicja uniwersalna. Rodzina jest zwiazkiem kobiety i mezczyzny, posiadajacej potomstwo. Na tym opiera sie nasza cywilizacja:) xx "Rozmawiamy o polskim spoleczenstwie. Myslalem, ze juz to wyjasnilem" xx nie, klamiesz - ty moisz o polskim spoelczenstwie" Tak, rozmawiamy o polskim spoleczenstwie:) Sama zreszta co chwila odnosisz sie do Polski i polskiego spoleczenstwa:) xx "Choc w innych krajach europejskich jakichs wielkich roznic sie nie zauwaza. Azja i kraje arabskie mnie nie interesuja" xxx a mnie zascianek nie interesuje - as easy as it is " To nie ma znaczenia, bo zauwazylem, ze Ciebie malo co interesuje:) Pisalem wyzej o poszerzeniu horyzontow i wiekszym otwarciu. Strasznie ciasno myslisz;) x " "- ze kobieta w tym przedziale wiekowym bedzie miala przynajmniej jedno dziecko jest bardzo duze i tak tez na to patrza pracodawcy As easy as it is " xx zyslasz bo brakuje ci wiedzy popratej faktami, zmyslasz niczym pan w czarnej sukni na ambonie - as easy as it is" To, ze kobieta w wieku 25-35 zazwyczaj ma przynajmniej jedno dziecko jest poparte statystyka:) Kto to neguje - najwyrazniej zyje na ksiezycu:)

aaa: "Tak, miedzy innymi internet " xx w mojej ocenie czerpanie wiedzy o swiecie z interenetu jest przejawem prywitymizmu - ale kazdy orze na swoim poziomie " Ciekawa opinia:) Dla mnie czerpanie wiedzy z internetu jest wykorzystywaniem postepu technologicznego;) Ah ten zascianek;) Jezdzenie samochodem zamiast rowerem tez jest wg Ciebie przejawem prymitywizmu, albo jedzenie sztuccami?;) xx x "Nie, ja Ciebie oceniam na podstawie tego co piszesz. Nic wiecej, nic mniej." xx wklejasz te same zdania;-_ ale doceniam wysilek " Dzieki. xx "Nie, po prostu wyrazilem swoja opinie na Twoj temat. " xxx widocznie czules potzrebe - nie ty pierwszy sie we mnie podkoch*jesz " Ekhm;) xx " no ale dziecko w podstawowce doszloby do podobnych wnioskow po chocby pobieznej analizie tresci Twoich postow " xx a ten dalej znuje wizje na moj temat " Nie wstydz sie swoich pogladow:) xx "Ty natomiast reagujesz nerwowoscia, jesli ktos nazwie Cie "po imieniu"Powtarzam: nie wstydz sie swoich pogladow " xx konfabulujesz " Jak wyzej: nie denerwuj sie i nie wstydz sie swoich pogladow:)

Gość gość
up

" [zgłoś do usunięcia] mi mała brazowa Maciek, szczerze podziwiam ze dalej chce ci sie dyskutowac z ta kretynka btw, można cie zlapac na gg?" xx patrzcie - jaka zazdrosnica;-) juz coraz bardziej mniej wyzywa - no coz widzi we mnie "rywalke";-) ktos do ciebie maciek wyraznie smoli cholewki;-) ;-)

"Pisalem juz. Lubie sobie wszystko ladnie uporzadkowac, zeby wiedziec z kim mam do czynienia, jakiego pokroju jest to czlowiek itp." xx no i tutaj zaczyna sie twoj problem - (i przerazenie) - bo wiekszosc rzeczy nie miesci sie w szufladki zasciankowca x "Cos lub ktos, kto nie jest zlozony nie moze byc tez jakos skomplikowany, a jesli cos lub ktos nie jest skomplikowane, to nalezy rozmiec wprost" xx moim zdaniem stosjuesz uproszczenia - bo czujesz sie zagubiony;-) xx "ie ma nic zagadkowego w tym, ze jestes ateistka o lewicowych pogladach z antyreligijnym/antykoscielnym zafiksowaniem na pograniczu lekkiego fanatyzmu Nie wstydz sie swoich pogladow To wszystko wynika z Twoich postow" xx tak samo jak ty jestes gejem - przynzaj to otwarcie zmaiast udawac ze wierzysz w cos w co naprawde nie wierzysz;-) dla mnie te dwie sprawy - twoje przeklamania na moj temat i moja na twoj sa identyczne, as easy as it is;-) x "ciesze sie nadal ze czerpiesz nauke z moich slow " Ja tez sie ciesze." xx to cudowne uczucie tak wzajemnie dawac sobie radosc czyz nie?;-) xx Posiadanie wroga nie wynika ze strachu, tylko z tego, ze jest osoba, czy zjawisko, ktore jest wrogiem To sie nazywa instynkt samozachowawczy i wola obrony przed zlem" xx uwazam, ze ludzie ktorzy czuja sie w zyciu zagubieni czuja przymus posiadania wyimaginowanego wroga - wlasnie dla tego zeby sobie poszudladkowac: dobro i zlo, na zasdzie kontrastu. ludzie inteligentni i pewni swojej wratosci, moim zdaniem, tego nie potrzebuja;-) x moim zdaniem ty reprezentujesz metode na strusia " Ok, a moim zdaniem ja nie reprezentuje metody na strusia." x a moim zdaniem to ja nie jestem ateistka - przeciwnie , wiele razy, pisalam ze jestem gleboko wiezaca;-) ty mozesz sobie pisac na moj temat klamstawa a ja na twoj - czyz nie? staram sie dostosowac do tempa narzuconego przez interlokutora, nie musisz dziekowac;-)

"A ja juz pisalem, ze nie jest istotne co Ciebie interesuje, bo forum dyskusyjne polega na wymianie opinii i pogladow" x to znowu twoja opinia ktora mnie nie interesuje - bo nie jest na temat;-) ale oczywiscie masz prawo nie rozumiec tematu;-) as easy as it is;-) x Jesli Ci sie nie podoba, to mozesz je zmienic na inne, mozesz zmienic topic, albo nawet wylaczyc komputer As easy as it is" x nie mierz mniw wlasna miarka - poza glupota - podoba mi sie zwykle wszystko;-) x x "Jak zwal tak zwal Jesli nie interesuja Cie opinie interlokutorow, to rzeczywiscie mozemy nazwac to pogawedka, jesli chcesz Aha i caly czas pisze w temacie watku." xx nie , nie piszesz w temacie watku - i dlatego ci pisze, ze mnie nie interesuja twoje opinie (wlasnie dlatego ze nie sa zwiazane z watkiem - piszezsz mi jakies definicje zascianka na temat tego i owego - strata czasu - bo i tak to pomijam;-) x Dzieki, ja tez sie ciesze." xx nie pisz mi tak ciagle - bo zaraz przyleci twoja zazdrosna fanka - mala mi - i napadnie na mnie;-) ;-) ;-)

x "Co do reszty to jeszcze raz: Jesli sie z kims rozmawia, to sila rzeczy trzeba byc przygotowanym takze na takie rzeczy, ktorymi sie czlowiek nie interesuje, bo przeciez nie mozesz oczekiwac od swojego interlokutora, zeby mowil to, co mu napiszesz na kartce" x ja wychodze z zalozenia ze to co napisales powyzej jest nieprawda : niczego "nie trzeba' , w ogole nie uznaje takie pojecia jak "trzeba";-) Ty napisales swoja definicje pogawedki, a ja mam swoja i tyle. Wracjac do podtematu - nie chodzi o to, ze nie interesuja mnie zadne opini - nie inetersuja mnie zadne niezwiazane bezposrednio z tematem (dlatego fakt czy mnie kochasz czuy nienawidzisz, czy jestem ci obojetna, - nie ebdzie miala znaczenia, podobnie jak wszystko inne co o mnie sadisz, ani twoje wyksztalcenie lub brak, ani tez jak definiujesz rodzine , kota czy psa). Napisalam to tylko w celach infor. bo widze ze ciagle zdarzaja ci sie nieporozumienia na tym samym punkcie;/ x "Nie, ja stosuje merytoryczne argumenty i chlodny umysl" x samochwala w kacie stala...;-) ;-) ;-) ps.2. opinie twoje na temat siebie samego tez mnie nie interesuja - as easy as it is;-) (mozesz siebie postrzegac jako wysokiego i intelegentnego blonydyna, whatever;-)

Wiem, ze nie nalezysz, bo Ty jestes ateistka o lewicowych pogladach z antykoscielnym/antyreligijnym zafiksowaniem na pograniczu lekkiego fanatyzmu" x a ty jestes gejem i udajesz zwolennika sutanniaczakow;-) powtarzasz swoje opinie na moj temat - strasznie przez to przynudzajac, naprawde dla ciebie moge byc feministka, prostytuka, dziewica o skarjnie lewicowych pogladach, faszystka z umilowaniem do lizania kozy po odbycie, krasnalem ogrodowym,kosmitka - albo osoba - ktorej po prostu nie znasz i ktora wie jak Cie podpuscic;-) nie rosumiem tylko dlaczego powtarzasz ciegle jedno i to samo?

Natomiast ja tolerancje rozumiem jako tolerowanie zjawisk, ktorych sie nie akceptuje. x w mojej ocenie nie rozumiesz na czym tolerancja polega, to jets moj poglad o Twojej tolerrancji. Twoj poglad na temat sibie samego mnie nie interesuje, bo nie jest o tym topik;-) x "Nie jestem w stanie byc we wszystkich krajach jednoczesnie Jesli Ty posiadasz taki dar, to gratuluje i zazdroszcze" x we wszystkich nie - ale nie wypowiadam sie na temat rzeczy na ktorych sie nie znam, o ktorych nic nie wiem poza tym "co jedna pani drugiej pani powiedziala....". zabieram glos tylko wtedy kiedy znam dane zjawisko. Tutaj zrobie offtopic i wroce do poacztku - dlatego uwazam ze ludzie ktorzy odgradzaja sie od reszty sami siebie krzywdza (zasciankowcy) odcinaja sie od nowego (zarowno korzystnego i niekorzystnego) i zaczyna im zwyczajnie brakowac wiedzy/wlasnego zdania....bo czy ktos kto nigdy nie sprobowal nowej potrawy (nie trzeba jesc , czsaem wystarczy powachac) moze miec na jej temat wlasne zdanie, hm? x "Niestety czasem musze opierac sie na relacjach innych i na tym co przeczytam czy obejrze w mediach." x proponuje ogladac rozne media - nie tylko zcahodnie , wtedy ma sie pelniejszy obraz sytuaacji (pomocna w tym jest znajomosc jezykow poza europejskich), no chyba ze rzecz dotyczy tylko europy a Nie musze wszystkiego zobaczyc naocznie, zeby wiedziec, ze cos takiego mialo miejsce. Ostatecznie zyjemy w XXI w. a ale nie mowimy o faktach - tylko o r****ch spolecznych - nie muisz jechac na poludnie australii zeby sie przekonac ze tam lezy miasto adelaide - co nie? ale jesli chcesz miec opinie na temat tego co w tym miescie zachodzi to juz wypadaloby sie ruszyc, a nie opierac na tym co powiedzial ktos pod budka z piwem w sieradzu;-) x "Po prostu wyrazam wlasna opinie na Twoj temat na podstawie tego, co tu napisalas" a ale po co?;-) kogos to interesuje,czujesz przymus, hm?;-) ja uwazam ze jestes gejem - bo tobnie twojej wypowiedzi - czy to ma jakis zwizek z tematem,sam fakt moja opinia na temat Twojej oroientacji, hm?;-) a "Podnieca? Nie no az takim perwersem nie jestem" a glodenemu chleb na mysli;-) podniecenie moze byc tez intelektualne, rozumiane jako ozywienie umyslu, i w takim kontekscie to napislaam (moje pytanie: czy cie to podnieca?);-) wszyscy zascuiankowcy tak ciagle o seksie mysla czy tylko Ty, hm?;-) a "e oceniasz - ty klamiesz (przypisujesz mi cos co jest klamstwem) i do tego masz zaburzenia - zwracasz sie do mnie w liczbie mnogiej " Nie, oceniam Cie na podstawie tego co piszesz i wyciagam na tej podstawie wlasne wnioski" a zwracasz sie do mnie w liczbie mnogiej piszac "wy" - masz zaburzenia psychiczne;/ a Wyrazam swoje opinie na Twoj temat, ktore wyrabiam sobie wyciagajac wnioski na podstawie tego co napisalas." a przede wszystkim , to powtarasz sie ;-) nawet jak napiszesz cos 1,000 razy nie stanie sie to faktem lecz pozostanie opinia osoby z deficytem (kompulsywnoscia powtarzania)

aa x Wiem, ze nie nalezysz, bo Ty jestes ateistka o lewicowych pogladach z antykoscielnym/antyreligijnym zafiksowaniem na pograniczu lekkiego fanatyzmu" a a ty jestes gejem i udajesz zwolennika sutanniaczakow;-) powtarzasz swoje opinie na moj temat - strasznie przez to przynudzajac, naprawde dla ciebie moge byc feministka, prostytuka, dziewica o skarjnie lewicowych pogladach, faszystka z umilowaniem do lizania kozy po odbycie, krasnalem ogrodowym,kosmitka - albo osoba - ktorej po prostu nie znasz i ktora wie jak Cie podpuscic;-) nie rosumiem tylko dlaczego powtarzasz ciegle jedno i to samo? a Natomiast ja tolerancje rozumiem jako tolerowanie zjawisk, ktorych sie nie akceptuje. a w mojej ocenie nie rozumiesz na czym tolerancja polega, to jets moj poglad o Twojej tolerrancji. Twoj poglad na temat sibie samego mnie nie interesuje, bo nie jest o tym topik;-) a "Nie jestem w stanie byc we wszystkich krajach jednoczesnie Jesli Ty posiadasz taki dar, to gratuluje i zazdroszcze" a we wszystkich nie - ale nie wypowiadam sie na temat rzeczy na ktorych sie nie znam, o ktorych nic nie wiem poza tym "co jedna pani drugiej pani powiedziala....". zabieram glos tylko wtedy kiedy znam dane zjawisko. Tutaj zrobie offtopic i wroce do poacztku - dlatego uwazam ze ludzie ktorzy odgradzaja sie od reszty sami siebie krzywdza (zasciankowcy) odcinaja sie od nowego (zarowno korzystnego i niekorzystnego) i zaczyna im zwyczajnie brakowac wiedzy/wlasnego zdania....bo czy ktos kto nigdy nie sprobowal nowej potrawy (nie trzeba jesc , czsaem wystarczy powachac) moze miec na jej temat wlasne zdanie, hm?

aa Niestety czasem musze opierac sie na relacjach innych i na tym co przeczytam czy obejrze w mediach." a proponuje ogladac rozne media - nie tylko zcahodnie , wtedy ma sie pelniejszy obraz sytuaacji (pomocna w tym jest znajomosc jezykow poza europejskich), no chyba ze rzecz dotyczy tylko europy x Nie musze wszystkiego zobaczyc naocznie, zeby wiedziec, ze cos takiego mialo miejsce. Ostatecznie zyjemy w XXI w. a ale nie mowimy o faktach - tylko o r****ch spolecznych - nie muisz jechac na poludnie australii zeby sie przekonac ze tam lezy miasto adelaide - co nie? ale jesli chcesz miec opinie na temat tego co w tym miescie zachodzi to juz wypadaloby sie ruszyc, a nie opierac na tym co powiedzial ktos pod budka z piwem w sieradzu;-) a "Po prostu wyrazam wlasna opinie na Twoj temat na podstawie tego, co tu napisalas" x ale po co?;-) kogos to interesuje,czujesz przymus, hm?;-) ja uwazam ze jestes gejem - bo tobnie twojej wypowiedzi - czy to ma jakis zwizek z tematem,sam fakt moja opinia na temat Twojej oroientacji, hm?;-) a "Podnieca? Nie no az takim perwersem nie jestem" a glodenemu chleb na mysli;-) podniecenie moze byc tez intelektualne, rozumiane jako ozywienie umyslu, i w takim kontekscie to napislaam (moje pytanie: czy cie to podnieca?);-) wszyscy zascuiankowcy tak ciagle o seksie mysla czy tylko Ty, hm?;-) a "e oceniasz - ty klamiesz (przypisujesz mi cos co jest klamstwem) i do tego masz zaburzenia - zwracasz sie do mnie w liczbie mnogiej " Nie, oceniam Cie na podstawie tego co piszesz i wyciagam na tej podstawie wlasne wnioski" a zwracasz sie do mnie w liczbie mnogiej piszac "wy" - masz zaburzenia psychiczne;/ a Wyrazam swoje opinie na Twoj temat, ktore wyrabiam sobie wyciagajac wnioski na podstawie tego co napisalas." a przede wszystkim , to powtarasz sie ;-) nawet jak napiszesz cos 1,000 razy nie stanie sie to faktem lecz pozostanie opinia osoby z deficytem (kompulsywnoscia powtarzania) a "Slowo "ateista" i "lewicowe poglady" to jest dla Ciebie lzenie? Ciekawe No fakt, komplementy to to raczej nie sa" x lzenie - to jest dla mnie to co ty robisz - wymyslasz sobie cos na moj temat (twoja opinia) - potem nie sprawdzasz - i przyjmujesz to za pewnik, Juz ci pislam ze roznie dobrze ja moge napisac ze "uwazam ze jestes gejem spod radomia" albo "ty jestes gejem spod radomia" - pierwsez zdanie to moja zgadywanka - drugie swiadczyloby o zaburzeniach - bo przyjelabym ze moja zgadywanka jest faktem;-) ;-) ;-) ale nie bede ci juz tego tlumaczyc - bo widze ze to jets z atrudne dla ciebie, twoja odpowiedz to bedzie powtorzenie po raz setny jednego i tego samego, tak wiec nauki czerpac mozesz tym razem dotad;-) a "Wrocilem i niestety nic takiego nie znalazlem" a wroc po raz enty ;-) nie kazdy jest bytry - byc moze ty potrezbujesz wiecej czasu;-) ni poddawaj sie po pierwszym niepowodzeniu;-) a nie ma sprawy - lubie pomagac zasciankowi " Dzieki, to bardzo milo z Twojej strony. a podziekuj moim rodzicom ;-) to oni nauczyli mnie pomocy i ze wyzwiska to bron ludzi mialkich;-) patrz twoja adoratorka;-) a "klamiesz - jak zwykle " Oczywiscie, ze nie" a jak przekupka z bazaru ;-)

aaa "No sa i co z tego? A jakie maja byc symbole? Muzulmanskie?" a godlo panstwa wystraczy w zupelnosci;-) a te zabobony tylko osmieszja;-) a Mi tez sie wiele rzeczy nie podoba, np. niektore osiedla czy architektura barokowa. Takie jest zycie, kazdemu nie dogodzisz" a to prawda;-) ale pkonstytucja gwrantuje w PL swieckosc panstwa - dlatego trzeba jeszcze zadbac o egzekucje;-) a No wiec jaki problem? Chyba zaden a zaden - ochorna ich wyprowadzila, co nie zmienia faktu ze ci kolesie nachodza ludzi po domach, podalam to jako przyklad;-) a konfabulujesz jak zwykle wspolczujesz zadrzeniom kt nie mialy miejsca " A widzisz wszedzie krzyze i latajacych ksiezy? a tak - widze krzyze np. w panstwowych szkolach;//// a straja sie prosze mowic na temat a nie opiwdasz jakies swoje bolaczki " Nie opowiadam swoich bolaczek, tylko rozmawiam w temacie watku. Poki co, to Ty podzielilas sie swoimi bolaczkami zwiazanymi z widzeniem latajacych ksiezy i krzyzy na kazdym rogu ulicy" a opiwadasz bolaczki niezwiazane z tematem;-) stram sie dostosowac (zawsze!) do tempa interlokutora;-)

Gość gość
kobiety skandynawskie mają resztki zasad moralnych a polki już nie więc w tym problem. U nas kobiety kompletnie nie nadają się do dorosłego życia. A dogłębniej do tematu to prawicowcy są za tradycją i wartościami rodzinnymi a aborcja jest przeciwko rodzinie i jej wartościach.

aa: Jest tez inna opcja: po prostu nic tam takiego nie bylo a to opcja nietrafiona;-) as easy as it is;-) a "Musze Cie "zmartwic", ale od 966 r. Polska, od czasu kiedy przyjela Crzest Polski - jest krajem chrzescijanskim I rzeczywiscie - polska konstytucja gwarantuje wolnosc wyznania" a to dobrze - ze zauwazyles wolnosc wyznania;-) ;-) ;-) mozna wierzyc w krasnoludki i jets to "religia" taka sama jak kazda inna;-) a W Polsce mozna byc katolikiem, protestantem, Zydem, kim chcesz Mozna byc nawet ateista Jestesmy bardzo tolerancyjnym krajem a nie, nie jets to tolerancyjny kraj - w praktyce o czym swiadczy agresja na ulicach , np w szkolach gdzie dzieciom nie zapewnia sie innych zajec kiedy inni ucza sie o krasnoludkach i innych takich;-) a A w ogole, to pisalas, ze nie interesuje Cie polska konstytucja, a teraz sie na nia powolujesz? a przekeracsz moje slowa - jak zwykle;/ zakladam jednak Towja dobra wola - tylko, ze umysl nie ejst twoj w stanie za nia nadazyc;-) pislam ze nie interesuje mnie polskosc jako taka, stawianie polski i wszystkiego rozpatrywania z punktu widzenia polski, natomiast nigdzie nie znajdziesz zdania spod moich palcow pt "nie intersuje mnie konstytucja' - bo mysle wprost przeciwnie, as easy as it is;-)

aaa: Aha, rozumiem, to tak jak zajmowanie sie Bogiem, w ktorego sie nie wierzy Ciekawe zjawisko psychologiczne w sumie" a nie wiesz w co wierze bo niegdzie tego nie napislaam - jedynie podjales probe zgadywanki - stad twoj obecny klopot;-) przyjales wlasne urojenia za pewnik-rzeczywistiosc i teraz rzeczywistosc cie zadskoczyla i dlatego jej nie rozumiesz, to powszechne zjwisko - wiele osob z zaburzeniami tak ma;/ a widzialam w urzedzie taki sflaczaly pan przykuty do krzyza - fu " A latajacych ksiezy tez widujesz? a latajacych w sensie np. po blokach? tak , niestety;/ widzialam jak zaklocali sasiadom spsokoj ogniska domowego - co za brak elementarnego dobrego wychowania - jak sie chec kogos odwiedzic wypada sie wczesniej na spotkanie umowic, as easy as it is a whatever makes you happy " I know a moglbys elaborowac?;-) a A ciaze z g****u, to co innego. To jest maly odsetek." a haahhahahahaahahahahahhahaha;-) no ale twoim zdaniem to nadal morderstwo - nochyba ze te plody (ktore ty nazywasz dziecmi) z g****u maja nizsza "jakosc/wartosc" - fajny relatywizm moralny;-) ;-) ;-) ;-) hhahaahhahahahhaah! zobaczcie myslnie zascisnkowca - plos ma prawo do przetrwania w zaleznosci od okolicznosci poczecia;-)) hahahahhahahaah you made my day;-) a Ale to sie chyba odbywa w zwyklych szpitalach, nie slyszalem o "klinikach aborcyjnych" w Polsce. Jaki mialby byc sens otwierania "klini aborcyjnej" skoro aborcja jest w Polsce dopuszczana tylko bodajze w 2 przypadkach? a to, ze ty nie lsyszales to mnie nie dziwi - zyjesz w zascianku i wiele rzecy cie omija, otwieranie tych klinik jest wlasnie dla tych 2 przypadkow - zreszta na co dzien te gabinety zajmuja sie innychmi funkcjami, aborcja ( w aborcja z twoich podatkow - o ile placis je w PL) jest tam finansowan tez z NFZ a Mozliwe, ze mam niepelne dane, ale napisalem to w tym znaczeniu, ze aborcja jako taka jest w Polsce nielegalna, a jest dopuszczalna na zasadzie wyjatku w scisle okreslonych przypadkach, wymienionych enumeratywnie.' a czyli jets lagalna - w zalzenosci od okolicznosci. a "a ty masz prawo on anizowac sie pod krzyzem - co nie? " Przykro patrzec, ze do takiego niskiego poziomu upadasz w tej rozmowie Nerwy puszczaja? a nerwy?;-) oczywiscie - puszczakja mi pelna para;-) ;-) to ciebie podpuszczaja skojarzenia erotyczne;-) ja nie widze w tym nic niestosownego;-) a Jak wyzej Mam nadzieje, ze sie nie obrazilas, po prostu masz poglady zblizone do nazistow w tym zakresie a nie, spoko ;-) nie jestes w stanie mnie obrazic - nie zywie do ciebie zdaneych uczuc;-) a twoja opinia jest mi obojetna: mozesz mnie naywac kretynka (jak towja adoratorka;-), nazistka, feministka, godpodynia wiejska albo krasnelem czy koza - mi to dynda;-) a mowimy o zawartosci macicy tutaj, as easy as it is " Nie wiem o czym Ty mowisz, ja mowie o czlowieku" a ja mowie o plodzie - ktory kobieta moze usunac ze swojej macicy a Mozna go nawet zobaczyc na USG Tak, dzis sa juz takie mozliwosci Szok, co? a zaden szok ;-) wlansy zab i jajniki tez widze na usg, podobnie jak kamien w nerce czy narosl na palcu a Oczywiscie, ze to samo, bo skutek jest ten sam, czyli smierc czlowieka." a w pierwszym przypadku nie dochodzi do smierci czloiwieka - plod to nie czlowiek - wedlug mojej religii;-)