Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama po rowodzie...

jak zorganizowac przyjecie komunijne po rozwodzie??

Polecane posty

Gość mama po rowodzie...

Hej. Jestem 2 lata po rozwodzie, mamy coreczke ktora za rok idzie do Komunii. Przyjecie najprawdopodobniej zorganizujemy w lokalu. Ja mieszkam z corką w 32 metrowym mieszkaniu wiec odpada przyjecie w domu. Były mąż jest zgodny ze w gre wchodzi tylko impreza w restauracji. Nic wiecej jeszcze na ten ten temat nie rozmawialismy. I tak się zastanawiam jak to ma wyglądać? Chodzi o to ze z mojej rodziny jest tylko moja mama i brat, wiecej nie mam nikogo. Z jego rodziny natomiast sa rodzice, siostra z męzem i trojką nastoletnich dzieci...nie wiem, moze bedzie chcial tez zaprosic babcię, ciotke z wujkiem i kuzynow, druga ciotkę z dziecmi. Uzbierało by sie trochę gdyby chcial wszystkich zapraszać. Mnie nie stac na takie przyjecie, nawet gdybysmy placili po polowie. Czy ja w ogole powinnam placic za jego rodzinę?? Czy każde z nas powinno placic za swoich gości? Jak to u Was sie odbywało, czy mial ktos podobną sytuacje? Co o tym myslicie?

Gość logiczne ze
kazdy placi za swoja rodzinke dlaczego ty masz blic za jego?

Gość SanSanSan
kazdy uwazam poznien zaplacic w takiej sytuacji za siebie tez nie jestem z mezem 2 lata, ale mam mniejsze dzieci i jeszcze ten problem mnie nie dotyczy jednak kiedy nadejdzie ten czas komunii (za 3 lata) zaproponuje aby kazdy zaplacil za swoja rodzine

Gość mama po rowodzie...
te tak sądzę, w końcu przyjecie nie jest obowiązkowe, do kościoła mogę zaprosić cala jego rodzinę, ale przyjecia nie będę im sponsorować, bo mnie na to najzwyczajniej nie stać :( Jeżeli nie bedzie chcial zaplacic za swoja rodzinę, to zrobię skromne przyjecie w mieszkaniu, zaproszę mamę, brata i ew. jego jesli bedzie mial ochotę przyjsc. Tak chyba bedzie uczciwie.