Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anielica890

co powinna dać świadkowa w prezencie?

Polecane posty

Gość anielica890

witajcie. dziś dowiedziałam się , że będę świadkiem na weselu przyjaciólki. ślub za półtora miesiąca a ja nie mam pomysłu, co mogę jej dać. Pieniądze? do tego jakiś alkohol? Może jakiś prezent? co teraz daje się w prezencie?

ja tez bym dala kase :) ja dostalam na weselu glownie pieniadze i kuchenke i sztucce :) i bardzo bylam zadowolona bo moglam przeznaczyc na co chcialam te pieniadze :)

jako świadek to chyba najlepiej podarować prezent w formie pieniędzy. Teraz dużbowie dają koło 600/700 zł. Do tego kup jakieś dobre wino i baw sie dobrze:)

w naszych stronach nie daje się pieniędzy będąc świadkiem, ale jakiś ciekawy i godny uwagi prezent, Może być to jakis dobry alkohol, coś ze sprzętu AGD, podróż poślubna. Głównym prezentem jest to, że pomagasz Młodym w organizacji ślubu i asystujesz im podczas przyjęcia i ceremonii.

Gość Sawardowa
U mnie też świadkowi nie wypada dać pieniędzy. Mówi się, że para młoda na świadków wybiera najlepszych przyjaciół i, że oni powinni odwdzięczyć się jakimś prezentem, który będzie pokazywał, że świadkowie znają parę młodą, więc może zastanów się co Twoi przyjaciele lubią? A jak nie wiesz to proponuje standard alkohol + szkło. Np. takie wino http://www.fws.pl/module/product/38 (pyszne jest! idealne na romantyczną kolację) i do tego taką karafkę :http://www.stylowazastawa.pl/produkt/10799/komplet_2_szt_karafek_dekanter_set_lovers_bohemia.html a właściwie dwie, dla panny młodej i pana młodego. :)