Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

25Sonia

Czy podajecie małemu dziecku witamine d3?

Polecane posty

moje dziecko skonczylo 3 miesiace i zamiast witamin DK musze podawac samą witamine D3. czy też musicie podawać sama witamine D3? i czy tylko sie podaje ja jak sie karmi piersią?

Gość bueheheheheheheeh
ja też na mm podaje d3, ma obecnie 3 mce i 2 tygodnie. podaje dopóki lekarz nie zaleci inaczej

Gość bueheheheheheheeh
i masz niemowlaka, nie małe dziecko ;) bo będę wchodzić tutaj mamy małych dzieci a nie niemowlaków :)

Gość Lena204
a nie prościej zapytać lekarza ja malego przestawiłam ma mm to kazał mi dawać co drugi dzień a jak mały skończył rok to zaczęłam mu dawać multi sanostol

nie wiedzialam ze jak wstawie dziecko a nie niemowle to zle to moze byc odebrane, wiec przepraszam. :( na razie nie przechodze na MM, wiec nie za bardzo sie na tym znam. a bobik d podaje bo lekarz zalecil go skoro wczesniej z dk nie bylo żadnego problemu.ale w MM jest witamina D3, wiec sie jej nie przedawkuje? i podajecie raz dziennie taka sama dawke?

Ja podaję codziennie jedną kapsułkę od urodzenia. Dziecko karmione mm.

Gość bcbcnnxnx
Ja wszystkie informacje otrzymałam od swojego pediatry i jeszcze w szpitalu . Nie wiem czy wasi lekarze wogóle nic o tym nie wspominają ????

Gość Pewnie że lekarze o tym
mówią ale po co ich słuchać skoro jest kafe :D. Mnie lekarz od razu powiedział żebym nie czytała bzdur na internecie . Mnie lekarz kazał podawać do 12 miesiąca życia (córka urodziła się z lutym) i regularnie wychodzić na dwór i obojętne czy dziecko jest karmione mm czy piersią. Co do witaminy K to wogóle jej nie podawałam bo nie trzeba było.

Gość Dorianna Młostek
ja dawalam D3 do 14 msc życia, tak zalecił lekarz. Potem obejrzał ząbki, głowkę, i stwierdził, ze już wystarczy

dowiedziec sie o czyms to graniczy czasem z cudem, albo tak mowia ze zrozumiec jest ciezko. Jak przejde na MM to sie dopytam jak podawac wit d 3 wtedy. :) ale już będę troche mądrzejsza. czasem nie wystarczy posluchac lekarza, ale sie innym mam poradzic

Gość taka jedna mama_
Ja od urodzenia podaję synkowi wit D (karmię piersią)- w sobotę synek skończył pół roczku i pediatra zalecił podawać wit D z kwasami DHA

a zapytam sie pediatry czy moge przejsc na bobik Dha, czyli ma te kwasy dha i witamine d, i tak dobrze ze nie protestuje jezeli podaje bobik z witamina d, bo z tego co slyszalam wiele matek ma urwanie glowy, bo dziecko jakiegos specyfiku nie chce przyjmowac