Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o alimenty

Ile wynosi utrzymanie malutkiego dziecka?

Polecane posty

Gość pytanie o alimenty

Za 3 miesiace urodzi sie moje i bylego meza dziecko. Chce wiedziec ile wynosi utrzymanie takiego dziecka by wiedziec jaka kwote podac o alimenty. Na razie maz placi na mnie alimenty i wto wliczone sa wizyty u lekrza, leki itd. Ale jak dziecko sie urodzi to chce by tez na nie placil. Prosze napiszcie ile srednio wynosi utrzymanie takiego dziecka.

Gość MamaCóreczki
Noworodek jest tani w utrzymaniu, że tak powiem. Jeśli karmi się naturalnie, to tyle co pieluchy i ewentualnie ubranka. Moja córka ma 18 mcy i dopiero od 8 mcy mam większe koszty, czyli mm, buty, od 2 mcy żłobek. Jeśli sama będziesz się zajmować to 200zł Ci wystarczy początkowo.

Gość pytanie o alimenty
200zl??? To chyba za malo. Dziecko bedzie karmione mm od urodzenia, a ubrania, pieluchy, mleko? To na pewno nie 200zl miesiecznie.

Gość szatyyyyyyynka27
Beczka bez dna.Stale cos a to kaszki a to mleko to pieluchy,ubrania jogurciki naprawde duzo

Gość MamaCóreczki
Ok. mm i pielchy, co miesiąc ciuchów nie będziesz kupować. Nie wiem ile wychodzi przy noworodku mm na miesiąc.

Gość fsaafssa
z mlekiem okolo 400.

Gość sSamiii
cała wyprawka, kocyki, kosmetyki, butelki, smoczki, to wszystko się liczy, trzeba kupić po jakimś czasie matę, leżaczek też się przyda, potem krzesełko do karmienia, jak ma ok 8 miesięcy, co chwila wchodzą jakieś dodatkowe koszta

Gość klooops
mleko i pieluchy to 450 zł .... tymbardziej że noworodkowi co chwila się zmienia pieluchę .... myślę że 600 zł na początek !

Gość szatyyyyyyynka27
Duzo.A to mleko,a to kaszka a to pieluchy,witaminy,ubrania jogurciki.200 to na jakies niecale pol mca przy troche starszym dziecku

Gość pytanie o alimenty
na wyprawke maz da oddzielnie pieniadze, koszta rosna oczywiscie z wiekiem ja wiem o tym. Ale jestem w szoku, bo myslalam, ze wiecej wyjdzie i chcialam powiedziec mu, ze 1000zl wychodzi utrzymanie dziecka i tyle niech placi, ale skoro mniej to ok, obnize zadania:P

Gość klooops
pampersy ok 200 zł .... i mleko duża puszka na 5-6 dni .... ja kupowałam hipp 45 zł szt + plus body, spodenki ...

Gość My 4 latka uczymy juz
Różnie,każdy inaczej Ci napisze Zależy jakie pampersy będziesz kupowała,karmiła naturalnie czy mm, kupowała obiadki,czy gotowała sama, ubranka wolisz oryginalne,czy używane,czy tańsze itp...dużo by wymieniać,jakby nie patrzeć dziecko i tak kosztuje :D

Gość pytanie o alimenty
a moze ten 1000zl to jednak nie przesada?

Gość 552247
//////

Gość tralala xxx
Zbieraj rachunki , bo coz tego ze ty tyle czy tyle bedziesz chciec a gdzie dowód jak maz były bedzie sie sprzeciwiał ?

Gość 332688
...

Gość My 4 latka uczymy juz
My modyfikowane 15 zł pampersy 60 zł chusteczki nawilżające paczka 20 zł smoczki,butelki,ubrania,zabawki,kremy,oliwki,tetry,płyny itp. Trochę tego jest. A wiadomo mleko nie wystarczyło na cały miesiąc,różnie,tak samo pampersy.

Gość jagodowa30
Macóreczki" co miesiąc ciuchów kupować nie będziesz" kobieto normalna jesteś????? Dziecka chyba nie miałaś i nie wiesz jak noworodek szybko rośnie. Kupisz miesięcznemu dziecku pajaca z rozmiaru na pół roku i bedziesz mu z nogawek pętelki robiła??? 400zł to minimum

Gość jagodowa30
Macóreczki" co miesiąc ciuchów kupować nie będziesz" kobieto normalna jesteś????? Dziecka chyba nie miałaś i nie wiesz jak noworodek szybko rośnie. Kupisz miesięcznemu dziecku pajaca z rozmiaru na pół roku i bedziesz mu z nogawek pętelki robiła??? 400zł to minimum

Gość iiiiiiiol
lool

Gość tralala xxx
Zbieraj rachunki , bo coz tego ze ty tyle czy tyle bedziesz chciec a gdzie dowód jak maz były bedzie sie sprzeciwiał ?

Gość jagodowa30

Gość makaron z truskawkami
roszczeniowa baba z ciebie...pasożyt na dodatek.. z jakiej racji maz na ciebie placi alimenty/ do pracy glupia babo

Gość tregerete
biedny chlop rozumiem na dziecko lozyc ale na leniwa babe? Do roboty pewnie zes go zlapala na dziecko i siedzisz i nic nie robisz

Gość pytanie o alimenty
nie musze nic zbierac, maz zaplaci tyle ile powiem, ale oczywiscie nie chce go oszukac i chce by kwota utrzymania byla prawdziwa.

Gość według sądu .....
dostaniesz 200 zl -300 zl na początku bo tyle wynosi utrzymanie noworodka .

Gość pytanie o alimenty
maz placi na mnie alimenty bo dla niego zrezygnowalam z kariery, dla niego zaszlam w ciaze i dla niego sie poswiecilam. Teraz do swojego dawnego zawodu juz nie wroce, bo nie te lata no i ciaza. Takze wypraszam sobie, bo to jego zakichany obowiazek, chcial zone miec piekna, w domu, ktora bedzie stroila sie tylko dla niego? No to trzeba bylo nie lamac obietnic, a tak to nie ma wyjscia. Placic musi.

Gość y5rhuy67h
Miesięcznie 5000 zł.

Gość jgv
ionkj

Gość pytanie o alimenty
na pewno nawet wedlug sadu bym tyle nie dostala, bo byly maz zarabia bardzo, ale to bardzo dobrze, a dziecko ma zyc na takim poziomie jak zyloby gdybysmy byli razem. Tym bardziej, ze rozwod byl z winy meza. Kolejna sprawa to taka, ze do sadu nie pojdziemy, maz zaplaci tyle ile powiem.