Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam Mam pytanie odnosnie prawidlowo wystawionego L4. Od 2 miesiecy jestem na zwolnieniu. I wlasciwie co miesiac mialam wystawiane zwolnienie z kodem B - gdyz jestem w ciazy. Teramin mam wyznaczony na na 12 maja. I pie**ola ze mnie bo nie zwrocilam na to uwagi, iż na zwolnieniu od dnia 01.05.2013 - 12.05.2013 nie mam wpisanego kodu choroby - w kratkach nie ma nic wpisanego. Czy w tej sytuacji musze udac sie do ZUS w celu zabrania i poprawienie bledu u lekarza? Czy tez nie jest do bledem. czy moze Czy jesli do ZUSu przedstawie dodatkowo dokument stwierdzajacy ciaze i planowany termin rozwiazania zwolnienie, ktore im przedlozyłam bez kodu bedzie traktowane jako ciaglosc i bedzie w 100% platne?

ja takie zwolnienie (podobna sytuacja - zamiast kodu B wpisana była 2) dostałam od pracodawcy do poprawki, musiałam iść do lekarza, on poprawił, dał parafkę oraz swoją pieczątkę i było ok :)

Problem w tym ze ja wczoraj zwolnienie zanioslam juz do ZUSu. A moj lekarz dopiero w czwartek przyjmuje. Wiec zabierac i poprawiac watpie zeby wchodzilo w gre (chyba ze) i zastanawiam sie wlasnie nad tym zaswiadczeniem o stanie ciazy tak zeby wyplacony zostal mi zasilek w 100% a nie w 80%