Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hakate20

brak okresu przy przyjmowaniu tabletek

Polecane posty

Gość Hakate20

Witam, jestem w trakcie przyjmowania drugiego opakowania tabletek antyk. Vibin. Podczas stosowania tabletek placebo wystąpiło krwawienie w trzecim dniu od ich przyjmowania, współżyłam z chłopakiem również przez ten czas. Dziś wieczorem będę przyjmować 7 tabletkę z drugiego opakowania, jednak nadal nie mam okresu. Ostatnio okres miałam 3 kwietnia, co prawda często mam nieregularne cykle, ale mimo wszystko się martwię ;/

Gość kammikadze
mi gin zalecil nie wspolzyc podczas pierwszego mies przyjmowania tabletek bo pow ze zdarzaja sie wpadki bo organizm usi sie przestawic, zwlaszcza jesli jestes mloda a przymujesz nizsza dawke hormonow

Gość Hakate20
Kurczę bo ja już się pogubiłam totalnie w tym... podczas przyjmowania tabletek placebo jesli następuje krwawienie (u mnie wystapiło w 3 dniu brania tych tabl) to to jest okres czy nie ? Bo szukam w necie odp a jedni piszą tak, inni inaczej i juz sama nie wiem ;/ to był okres czy nie?

Gość Hakate20
Dobra, chyba znalazłam odpowiedź ;) W trakcie stosowania tabletek antykoncepcyjnych występuje tzw. krwawienie z odstawienia. Pojawia się ono ZAMIAST "prawdziwej miesiączki". "Prawdziwa miesiączka" nie występuje, jeśli kobieta przyjmuje tabletki.

Hakate20 tak jak napisałaś to plamienie które miałaś w trakcie przyjmowania placebo to była ta "miesiączka" na którą czekałaś :) w trakcie przyjmownaia antykoncepcji hormonalnej masz jedynie krwawienie z odstawienia często dużo bardziej skąpe niż dotychczasowa miesiączka tak więc wszystko jest ok :) bierz pigułki tak jak dotychczas

Jesli przyjmowałaś tabletki prawidłowo, codziennie o tej samej porze i nie zapomniałaś o żadnej to nie masz się czym przejmować, zamiast krwawienia może wystąpić plamienie, szczególnie podczas pierwszych 3 miesięcy zanim się organizm przyzwyczai i wszystko się unormuje :)