Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaitana

Matura

Polecane posty

Czy jak napisałam, że Baryka miał negatywny stosunek do autorytetów to czy jest to rzeczowy błąd? Jeśli tak, to czy wgl nie dostane pkt akapit (napisałam w rozwinięciu). Proszę o poważne odp.

Gość rabbit junk
a miał negatywny stosunek? :D szczerze to jesli nawet to nie policzą Ci punktów za ten jeden akapit i tyle ja w swoim wypracowaniu rozpisałam się na 5 stron, a prawie nic tam nie ma względem treści ;) teraz liczę na 30% :D

Gość rabbit junk
a dzieliłaś rozwinięcie na akapity, czy napisałaś jeden duży? moje wypracowanie miało profilaktycznie około 20 akapitów :D :D :D

Gość rabbit junk
a dzieliłaś rozwinięcie na akapity, czy napisałaś jeden duży? moje wypracowanie miało profilaktycznie około 20 akapitów :D :D :D

Nie przesadzaj :) Jednak teraz myślę, że to nie jest aż taki poważny błąd. To jest wspomniane w 1 miejscu. Mogą mi nie dać pkt w tym zdaniu/miejscu.

Podzieliłam na 4, ale to zdanie napisałam w rozwinięciu

Gość rabbit junk
najwyżej nie dostaniesz za to punktu :) mówię serio, nie napisałam nic o tej książce tak naprawdę, tylko to co we fragmencie, nie napisałam epoki, gatunku, w ogóle, wolałam nie pisać, niż pisać źle :D ale polski nie jest mi potrzebny, więc nie czuję się z tym, aż tak źle ;)

Gość ewdxc45
jeju, ludzie, jak wy panikujecie. Dostaniecie wyniki za jakiś czas, po cholerę teraz się martwić, czy napisaliście dobrze czy źle? :o

Mam nadzieję :) A za samą analizę fragmentu można dostać punkty? Jesteś pewna, że zdasz?

Gość 54ewhgstrdhgr
mi sie wydaje ze wystarczylo zanalizowac fragment, nie bylo zeby sie odwolywac do calosci :x

Gość rabbit junk
W poleceniu było, zeby przedstawić ich poglądy na podstawie fragmentu, więc na pewno. W sumie jeszcze o Baryce napisałam coś tam z książki, bo we fragmencie nic nie było

Gość rabbit junk
No właśnie, to był temat, który można było pisać jedynie na podstawie fragmentu :)

Ja napisałam tak: 1. Wstęp 2. Analiza fragmentu 3. Wnioski z fragmentu (stosunek Gajowca i Baryki do autorytetów, coś o Żeromskim), w tym akapicie popełniłam ten błąd, jednak też podkreśliłam, że Baryka nie jest tym zachwycony, nie rozumie tego itp 4. Zakończenie - wyraziłam swoje zdanie na temat autorytetów ogólnie

Ale oni przyznają pkty za wnioski z fragmentu, a nie za samą analizę (chyba, że się mylę?)

Gość offerma
20 akapitów? już masz 0 za forme :D

Gość rabbit junk
Wyciągałam wnioski jednocześnie analizując fragment, nie opisywałam tego fragmentu, tylko interpretowałam

Gość rabbit junk
Wyraziłaś swoje zdanie? A czy przypadkiem nie powinno się unikać wyrażania opinii? Ja w swoim zakończeniu podałam wnioski końcowe

No ale ty wyciągałaś wnioski, a nie analizowałaś fragment. A ja i to i to tylko w 2 różnych akapitach.

Gość rabbit junk
Na próbnej napisałam połowę mniej, tylko zinterpretowałam fragment, przy okazji straciłam punkty z dwóch akapitów, bo zrobiłam błędy rzeczowe i dostałam 20/50, więc raczej nie da rady nie zdać :P

Gość rabbit junk
Analizowałam fragment w wypracowaniu i po każdym urywku wyciągałam wnioski, w końcu z czegoś było te 5 stron

Niech robią co chcą, byle nie unieważnili całej pracy, ani nie odejmowali pktów za cały akapit, bo to w nim właśnie umieściłam najwięcej cennych info

Gość NOXELIA
Kaitana - skad te wątpliwości? Wczoraj rozsyłałaś wszystkim arkusze z polskiego maj 2013 i teraz nagle nie wiesz czy dobrze napisalaś? A może tak chciałabyś mieć problemy?

Gość cool story, bro
I jak Kaitana potwierdziły się te informacje dot. matury, o których pisałaś wczoraj, że masz? ;) Czy słabe przecieki?

Jeśli już, niech obetną jedynie pkty za jedno zdanie

Gość dgege
.

Gość cool story, bro
W kluczu na Onecie chyba też jest, ze Baryka miał negatywny stosunek do autorytetów... Wiec chyba koniec końców dobrze żeś napisała