Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takaMałaAgata:):*

odstawiłam tabletki anty! - pytanie

Polecane posty

skończyłam jedno opakowanie i wiadomo 7 dniowa przerwa, w ciągu tych dni współżyłam. Nowego opakowania nie zaczęłam. Czy zaszłyście tak kiedyś w ciążę?? albo czy jest duża szansa na to??? bo już sama nie wiem co o tym myśleć,na test jeszcze za wcześnie

jeśli nie zaczęłaś nowego opakowanie nie jestes zabezpieczona, zrób test za około 2-3 tygodnie od stosunku najwcześniej

popieram, jeśli współżyłaś 7 dnia przerwy i nie wzięłaś kolejnego opakowania tzn tabletki z kolejnego opakowania to szansa realna na ciążę pozostaje. proponuję zrobić test ciążowy :)

Współżyłam coś koło 4-5 dnia. 7 nie. I dlatego się zastanawiam czy w tym przypadku też jest ciąża prawdopodobna... podnoszę może ktoś jeszcze się wypowie

teoretycznie powinnaś byc zabezpieczona bo te 7 dni przerwy mają być bezpieczne ale w praktyce zapewne wychodzi inaczej wykonaj test za jakieś 3 tyg

Gość romanka30
tak jest możliwa.

czyli jednak,dobra dzięki. Póki co muszę czekać

Ciążą jak najbardziej możliwa- te 7 dni przerwy jest zabezpieczone, ale tylko wtedy, jeśli na 8 dzień weźmiesz tabletkę, inaczej nie.

Gość wyluuzuj kobieto
Nie jesteś w ciąży spokojnie! Nie czytaj tych głupot, że możesz być. W końcu ta 7 dniowa przerwa jest na okres a przed okresem są zawsze dni niepłodne. Także wyluzuj się i nic się nie stresuj :) Pozdrawiam.

Gość wyluuzuj kobieto
Ja już też się naczytałam kupy głupot na forach, że jak odstawię tabletki to będę miała to czy tamto, a nic mi nie jest. Połowa osób nawet nie ma pojęcia o czym pisze. Chociażby dlatego, ponieważ 7 dniowa przerwa jest właśnie na okres tak jak pisałam. Okres następuje dlatego, ponieważ niezapłodnione jajeczko zostaje wydalone. Także jeżeli miałaś okres w ciągu tej 7 dniowej przerwy to nie jesteś w żadnej ciąży. Nie stresuj się.

Widzę że są skrajne odpowiedzi, na tak i na nie.

Gość Podczas 7 dniowej
Przerwy ochrona jest taka sama poczytaj ulotkę na necie

Owszem jest ochrona jeśli się później zacznie następne pytanie. A jeśli nie rozpocznę? o to mi chodzi koleżanko powyżej;)

Napisałam już- jeśli nie rozpoczniesz kolejnego opakowania to w przerwie nie jesteś chroniona. wyluuzuj kobieto- radzę douczyć się o działaniu tabletek- przede wszystkim biorąc tabsy nie ma owulacji, więc jaki okres i wydalone jajeczko? Ma się krwawienie z odstawienia. Poziom hormonów spada i jeśli nie zacznie się następnego opakowania może dojść do odblokowania owulacji i dlatego jest ryzyko ciąży.

no dokładnie...jakie jajeczko,przecież branie tabsów hamuje owulację.no nic czekam i tyle.