Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aylina123

Imię Ayla dla dziewczynki w UK? Co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość aylina123

Zastanawiam się nad Aylą i Berenice. Dodam że mieszkamy w UK i tu różne imiona się spotyka, a do kraju raczej nie wrócimy.

Gość fuj
Ayla to tureckie imie wymysl inne

Gość hvythythyt
typowe dla polskiej patoli w UK

Gość ami122
Aylę znałam, rok młodszą ode mnie. Polkę. Nie mam pojęcia skąd jej rodzice wzięli to imię ponad 20 lat temu. Ale i tek byłabym za Berenice. A może Kornelia/Cornelia, Liliana, Eliza, Emilia, Blanka, Fiona? W UK Fiona nie kojarzy się tak bardzo ze Shrekiem a i w Polsce to skojarzenie kiedyś przeminie. A imię jest dziewczęce, delikatne, subtelne. A skoro i tak nie zamierzacie wracać... Ja za granicę się rac zej nie wybieram na stałe, więc bym Fiony nie nadała przez wiadome skojarzenia w Polsce(przynajmniej na razie) ale Wy moglibyscie

Gość gość
Ayla a maz jakiego pochodzenia? Jakie nezwisko? Jak polskie to nie pasuje.. Znam jedna Samathe z typowo polskim nazwiskiem i razem to brzydkie zestawienie.

Gość gość
a nie mowisz czasem o imieniu Isla(czyt Ayla a dokladnie Ajla).Szczeze nie spotkalam tego imienia a w Uk sobie jezyk nie polamia ,bo jak to wymawiac.

Gość ami122
Ja znałam Aylę, o której pisałam powyżej. Tak, Aylę(taka pisownia, szkaradna swoją drogą), nie Islę. Ale autorki dziecko i autorki sprawa, to jej ma się podobać. Ja dla przyszłej córki marzę o imieniu raczej "staropolskim", rzadkim(500 parę kobiet w Polsce) nadania chyba głównie przed rokiem 1950.Imię nie jest ośmieszające-raczej (dla mnie) coś w stylu nieśmiało powracających Apolonii, Stefanii i Felicji niż Czesi czy Władzi.I co? Ludziom też raczej się nie podoba. Np. Moja mama chciałaby Julkę, Lenkę, najlepiej Karinkę lub Nataszkę, na co ja się nie zgodzę w szczególności na dwie ostatnie, no chyba że pod groźbą szafotu.

Gość gość
Ladne, oryginalne i nie oklepane. Jak tobie sie podoba to nazwij tak dziecko i nie patrz na to co inni mowia. Moja coreczka ma hiszpanskie imie i nie wyobrazam sobie ze moglaby miec inne bo to do niej bardzo pasuje.

Gość djqbc
Moze to od utworu Ayla-Ayla ktory zostal wydany w 1996r i byl prawdziwym hitem klubowym ;)