Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrak81

Kobiety-Singielki-Carpe Diem ?

Polecane posty

Witam jestem facetem po przejsciach i od 2ch lat szukam partnerki zyciowej,a co trafiam hmmm.... tzw.ksieżniczki.Bo jesli Kobieta dosc wyglada to mysli by sie bawic i zyc z dnia na dzien,niema juz zyciowych Kobiet?Tez tak macie,mówie o przedziale wiekowym 28-33lata.

A co to znaczy życiowych kobiet? 1. Żeby siedziała w domu i pilnowała "ogniska domowego"? /czas jaskinii się skończył/ 2. Żeby siedziała w domu i wychowywała dzieci? /z jednej pensji i tak nie da rady przeżyć przeciętna rodzina, a dzieci jak widzisz wchłania przedszkole i żłobek/ 3.Szukasz matki-polki? /niestety to już historia, taka sama jak słowo: patriotyzm/

facet po przejściach - czy to znaczy, że teraz " na szybko szukasz jakiejś naiwnej, której dałoby się z łatwością wcisnąć kit, że jest na tyle odpowiedzialna, że dostąpi zaszczytu urodzenia i wychowania ci potomka/ków i godna przekazania jej twoich genów?

Ja jestem życiową kobietą. Wiesz, wszystko zależy od kobiety, bo jeżeli ktoś był kilka lat "przykuty" do jaskini z własnej woli to czasem potrzeba się wyszaleć i ja tak czasami mam. Moja definicja szaleństwa jest jednak nieco okrojona i rozsądna. Szukam również fajnego i odpowiedzialnego faceta, który nie boi się założenia rodziny jak mój były facet, któremu poświęciłam 10 lat życia

Masz fajną stopkę Aguś :) To prawda, jak ktoś był kilka lat w jaskinii..... Problem tylko w jednym, że jak facet pisze, że ..."szuka życiowej kobiety" to najczęściej jest to typ, który dzieli kobiety na 2 grupy: 1 życiowa /dzieci, dom, pieluchy, obowiązki/, 2 rozrywkowa /odskocznia od domu, pieluch i obowiązków/ Tacy faceci to najczęściej "życiowe pułapki", bo z daleka to-to wygląda jak normalny facet, a szuka i wybiera na żonę tylko taką, której się uda wmówić, że rodzenie dzieci i prace domowe to jedyna misja kobiety.

Gość carpe diem jak nigdy w życiu
słuchaj.... jestem 32-letnią kobietą. szukam mężczyzny odpowiedzialnego, zdolnego do założenia rodziny. do tej pory miałam związki, w któych faceci "mówili" że są ze mną na poważnie, ale "robili" wszystko by tylko na poważnie nie było. nastała moda na "nieżenienie się". jak tak dalej pójdzie to mój najlepszy czas minie, a rodziny jak nie ma tak nie będzie... nie mam do nikogo pretensji, ale takie samotne życie wśród "oszustów uczuciowych" to nie życie....

32-letnia kobieto.... skoro samych takich oszustów spotykasz na swojej drodze, to przemyśl, bo to może Ty powinnaś się zmienić? Może jest tak, że np. na 3 randce zaczynasz facetowi planować życie aż do samej emerytury i dlatego on zwiewa w podskokach.:)

Widzę to samo. Niestety teraz media i system sprały kobietom mózgi i wypada być tylko turbo-ruchaczem. Większość z nas została wychowana w normalnych rodzinach, ale tego stylu życia już prawie nie ma. Młode kobiety są inne niż nasze mamy. Może są jakieś wyjątki, ale to jedna na 1000. Poznałem ostatnio dziewczynę, niby na poziomie, która chyba co wieczór gdzieś wychodzi, do tego cieszyła się, że ma wiele szkoleń w innych miastach w pracy. Porządny facet jest pogardzany i uważany za nudziarza, dziwaka. Dziewczyny w ogóle się nie szanują tylko "żyją chwilą", jak one to mówią. Czytałem ostatnio historię gościa, który był na dyskotece, poznał tam koleżankę, któa się do niego trochę przystawiała, gość się wkręcił. A ona tego samego wieczora całowała się na parkiecie z dwoma obcymi typami!

Gość ola wio
to kwestia charakteru niektórzy są po prostu takimi wampirami energetycznymi, że już na dzień dobry robią z drugiej osoby dywan dla swych stóp

Luser, to działa w obie strony... młode kobiety widzą, jak tyrają ich matki i nie chcą popełnić takiego samego błędu :) Nie oszukujmy się, ale "kury domowe" to był jakiś chory twór, od którego teraz ucieka większość normalnych kobiet. "kura domowa" czytaj: dużo pracy, zero satysfakcji na dłuższą metę, emerytura żadna, plus życie na łasce faceta.

ola, to nie chodzi o wampirowatość, ale o sposób w jaki się żyje. Człowiek nie jest samotną wyspą, żyje w otoczeniu różnych ludzi i jeśli się żali, to powinien sobie zdawać sprawę dlaczego akurat takich ludzi do siebie przyciąga. Niestety moje wieloletnie ciche obserwacje skłaniają mnie do wysnucia tezy, że właśnie ci faceci, którzy głośno mówią, że szukają normalnej kobiety najczęściej poszukują po prostu jakiejś naiwnej, miłej i zdesperowanej przed trzydziestką kobiety, która zostanie z ochotą matką ich dzieci, etatową woźną w domu i nikim więcej /a... i nie będzie zbyt wiele wymagać poza tym, żeby facet był na czas w domu, nie zatrzymywał się po pracy oraz od czasu do czasu pochwalił na dobrze ugotowany posiłek itd... itd..../

taka prawda:) i nic tego raczej nie zmieni... A taki, który faktycznie już tylko potrzebuje domowych obiadków i miłego spędzania czasu, to zazwyczaj taki... który już na więcej sobie pozwolić nie może :)

No bo teraz kobiety są egoistkami. Myślą o tym, żeby się zabawić, albo zrobić karierę. A nie żeby mieć stałego faceta i życie domowe. W ten sposób normalnej rodziny się nie stworzy.

Gość ola wio
to ja apeluję: szukam pięknego księcia z bajki, który mi będzie gotował obiadki. Oczekiwania: inteligencja, kasa, wygląd. I nie ma w tym żadnych podtekstów :-)

Gość ola wio
mniej więcej od listopada bystrzaku :-)

09:04 [zgłoś do usunięcia] Looooser No bo teraz kobiety są ...... zzzzz Czytać należy w ten sposób: "No bo teraz kobiety są egoistkami" - No bo teraz kobiety ........ też muszą myśleć, że jedna emerytura to nieco za mało, żeby na stare lata zapewnić dostatnie życie dla dwojga ludzi, nie mówiąc o stosownej pomocy dorastającym dzieciom. "Myślą o tym, żeby się zabawić" Owszem, bo teraz dla przeciętnego faceta dobra zabawa, to zgrzewka piwa, pilot i kanapa, więc nie ma dziwne, że kobieta musi sama sobie zapewnić rozrywkę:) " albo zrobić karierę" Karierę? A próbowałeś sobie Looser wyobrazić faceta, który robi karierę zawodową, jakbyś miał w czasie wolnym od pracy, zapierniczać jeszcze w domu przy np. 3 dzieci, karmiąc jedno z nich piersią a wolną ręką mieszkać zupę na obiad, a w tym czasie myśląc o napisaniu jednego z Projektów z dofinansowaniem ze środków Unii Europejskiej? /to wyobraź sobie, że niektóre kobiety tak robią, z tą różnicą, że w pracy zawodowej są doceniane, natomiast w domu - niestety nie:)/ "A nie żeby mieć stałego faceta i życie domowe. W ten sposób normalnej rodziny się nie stworzy." Tak, nie stworzy, bo do stworzenia potrzeba dwóch osób, a nie tylko chętnej do wyrzeczeń kobiety.:)

Gość ffggghghjh
wrak81->a ty jestes taki poważny skoro jestes po przejsciach? czyli jak rozumiem juz pare kobiet wyruchales jak szmaty i zostawiles, a teraz udajesz takiego dojrzalego?

zgadzam sie z autorem tematu, ze teraz coraz wiecej tzw. Ksiezniczek wsrod kobiet. Kobiety nie lubia pajacow, mezczyzni ksiezniczek. Trudno trafic dzisiaj na kogos spoza tego kregu, ale jak sie samemu przestaje zachowywac pajacowato/ ksiezniczkowato, to zaczyna sie przyciagac odpowiednie "typy" do siebie :)

Witam z powodu gonitwy chwile mnie nie było ,ale juz odpisuje na posty:)

***Kubek Twój punkt patrzenia jest inny od mojego ale widze ,ze inteligentny osobnik z Ciebie wiem moge podyskutowac.Z Twojego punktu patrzenia ja potrzebuje niewolnicy do prania sprzatania i wychowywania dzieci ,a z tak nie jest mam rece i nimi krece Kobieta nie chce byc niewolnicą a ja nie mam zamiaru byc dla niej bankomatem pracujemy razem i korzystamy z danych dóbr razem .Pracuje po to by coś miec a nie życ od pierwszego do ostatniego...Gdybym tak chciał pracował bym 8h i miał wszystko gdzies i zarabiał mało i płakał.....Wiec Twój punkyt patrzenia jest zdecydowanie inny.Po drugie jak tak obserwujesz to gdzie masz tą Swą połowe? I dlaczego nie spędzasz z nią czasu Tylko wypisujesz na Kafeterii poważne wypowiedzi.Zdaje mi się ze jesli tak dobrze wiesz co i jak musisz być szcześliwym małzonkiem a nie singlem....

Looooser zgadzam się z Tobą i masz racje coś się nie dobrego dzieje na tym świecie czemu? model rodziny zanikł :(

ffggghghjh na brak inteligencji nie odpowiadam ........Liczę ze mam doczynienia z ludzmi dorosłymi a nie co maja 15 lat i kręcone zeby :D

belladonna xxx z tego co widze nawet Kobiety w moim zamysle normalne zauważają problem ,i zgadza się z Toba:)