Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulka z serem...

Uciekające oczko

Polecane posty

Gość kulka z serem...

Jestem mamą 11 miesięcznej dziewczynki wczoraj zauważyłam że lewe oczko ucieka do środka, byłam u okulisty zrobiła dno oka i ok, kazała przyjśc za rok do kontroli. Niby niemowlaki tak mają. Jak była młodsza oczka czasami uciekały ale wszystko po jakimś czasie było ok. Dopiero wczoraj zauważyłam że lewe ucieka troszkę. Czy któraś mama przechodziłą coś takiego z dzieckiem.

Gość moja tak miala
Miala tak do ok roku. Później do ok 3 roku życia czasem to wracało ale nie często. Po tym czasie przeszło całkowicie i póki co nie wróciło a ma teraz 19lat

Gość kulka z serem...
kurcze. mam nadzieje że to minie. Troszkę mnie to przeraża ale ja z reguły histeryczka jestem.

Gość ghjxsjb
Ja tak mialam chodzilam po wszystkich okolicznych okulistach.Nie chce straszyc ale okazalo sie ze corka w wieku 4 lat ma guza mozgu ktory uciska na nerw wzrokowy

Gość Huawejka
dziecko ma prawo zezować do 3 miesiąca życia. potem okulista i leczenie. i nie ma na co czekać.

Gość ajwsjsjsjsjjsjswera
moja corka tak miała... urodzila się jako wczeniak... i tez lewe oczko czasem jej uciekało, bylismy u okulistki-zbadala i powiedziala, ze czasami tak dzieci maja i ze mam obserwowac jakby sie to stalo nagminnne(to uciekanie oka). i powiedziala, ze po roku powinno sie unormowac. Na drugoej wyzycie jak młoda miala jakos 1,5 roku bylo juz wszystko ok ani sladu zeza czy tam innych nieprawidlowosci.

Gość tak samo
Mój syn też tak miął... w wieku 6 m-cy bylismy u okulisty i niby wszytko było ok... Dzieci tak maja usłyszałam i zaufałam... teraz syn ma 4 lata i od roku nosi okulary...lekki zez i nadwzroczność-od ka nosi okulary problem znikł...ja bym skonsultowała z innym lekarzem bo dziecko do 3 m-ca możne mieć takie dolegliwości potem leczenie...

Gość tak samo
Mój syn też tak miął... w wieku 6 m-cy bylismy u okulisty i niby wszytko było ok... Dzieci tak maja usłyszałam i zaufałam... teraz syn ma 4 lata i od roku nosi okulary...lekki zez i nadwzroczność-od ka nosi okulary problem znikł...ja bym skonsultowała z innym lekarzem bo dziecko do 3 m-ca możne mieć takie dolegliwości potem leczenie...

Gość ajwsjsjsjsjjsjswera
Akurat u mojej córki jest ok, teraz ma 3 lata i problem nie powrócił. Oczywiście kontrolujemy.

Gość Mama okularnika
Mojemu synkowi też uciekało oczko, pediatra powiedział że nic się nie dzieje, że do jakiegoś okresu dzieci po prostu tak mają. My jednak pojechaliśmy z małym do okulisty dziecięcego i okazało się,że jest wada wzroku.Mały nosi okularki od kiedy skończył 10 miesięcy,dziś ma 3 lata i oczy wyleczone. Nosi jeszcze okulary do sierpnia i koniec:)

Gość Mama 4-latki
Nasza okulistka mówi, że takie sytuacje są normą do roku. Wynika to z niedojrzałości narządu wzroku. Gdy problem pojawia się później lub nie mija trzeba koniecznie wykonać badania. U naszej córki okazało się, że uciekające oczko jest wynikiem dużej, wrodzonej nadwzroczności w tym oku. Nosi okulary. Pozdrawiam

Gość kulka z serem...
No nie straszcie mnie guzami, robione miała dno oka i ok. Ma rozwinięte bardzo nerwy wzrokowe i może mieć krótkowzrocznośc. Będę obserwować.

Gość oko loko
ja tak miałam. Nie nosiłam okularów. Ale czasem oko mi usiekało w dziecińswie. Niestety zostało do dziś. a mam 30...