Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga ....;[;

Dla wielbicielek imienia Amelia

Polecane posty

Gość nudne się robicie
z tą chorobą :O wiele imion ma jakieś dziwne znaczenie. nie jestem miłośnikiem imienia Amelia ale też nie robię sprawy z tego, jakie ma ukryte znaczenie. zajmijcie się swoimi dziećmi i ich imionami i odczepcie się od innych matek

Gość ja mam w rodzinie
dziewczynkę Amelkę i mam w dupie co jakaś tam baba z kafe o tym sądzi.

Gość nudne się robicie
"Pewnie niejedną mamę zszokuje fakt, że dała swojej ukochanej córci na imię "Kulawa. Tak, tak. To nie jest niesmaczny żart. Dźwięczne imię Klaudia to nic innego, jak żeńska forma łacińskiego claudus czyli kulawy, a słodkie Balbinki to dokładnie... "jąkały. Ale to i tak nic wielkiego w porównaniu do Dominiki i Dominika. W dosłownym tłumaczeniu te imiona to z łaciny domini canes, co oznacza "psy pana" Tak więc nie tylko do Amelii można się "przyczepić".

Gość nudne się robicie
No i teraz autorko pochwal sie jak Ty nazwałaś swoje dziecko- moze też Ci coś wytkniemy i uświadomimy życiową pomyłkę

Gość ferferf
No, ja tam sprawdzałam znaczenie imion, żeby nie było takiej wpadki.:D

Gość moje mają.....................
Anna i Wiktoria

Gość Kakalalala
Niema brzydszego ,gorszego i bardziej oklepanego imienia od Anki.Bleeeeeeeeee i ty jeszcze smiesz komentowac inne imiona ,dziewczyno to Ty sie ogarnij.Wiejskie imie.Wiktoria tez nic ciekawego i jest brzydkie:)

Nudne sie robicie - nie wiem skad masz ten tekst, ale zanim ktos zabierze sie za "doslowne tlumaczenie z laciny", powinien sie troche w tej Lacinie doksztalcic. Dominik wzial sie z Dominicus, co znaczy "nalezacy do pana", nie zaden pies..

Gość mama Amelii
To imię podobało mi się wiele lat temu jak jeszcze nie było takie popularne i wtedy mówiłam,że jak będę mieć dziewczynkę to dam jej tak na imię. Nie moja wina,że teraz zrobiło się popularne,a ja mam w dupie innych i ich opinie.Nadal mi się podobało i dotrzymałam słowa.

Gość katastrofffa
Kafeteryjne mamuski i ich błyskotliwe wypowiedzi poprzedzone równie blyskotliwymy przemyśleniami :) Nikole to patologia, Amanda córka fryzjerki, Lena dziecko rodziców bez wyobrazni. Dzięki kafeteri dowiedzialam się, że od kilku lat moja córka nosi imie ruskiej prostytutki. Julka oklepana, oliwia znów patologia. Skąd wy te pomysły bierzecie?i jeszcze macie czas żeby na kafe się o to kłócić. Dajcie sobie drogie panie na wstrzymanie.

Gość jeeehhh
powiem tylko że jak słyszę imię Amelia czy Oliwia to na wymioty mnie zbiera:o

nie bardzo rozumiem czmu sie w ogole ktokolwiek czepia cudzego imienia ?? W latach 80- tych byly same Kaśki, Moniki i Agnieszki, teraz lata sie zmienily a moda na imiona razem z nimi, są Weroniki, Amelie, Emilki, i Julie. Czy Wy ego nie rozumiece ze kazda dekada ma swoje top imiona ??? Jak swiat swiatem tak było i będzie, moze otworzcie oczy i zobaczcie ze same macie imiona takie,ktore noszą wszyscy w kolo.

Gość Kalina821809
niech do was dotrze że nigdy wszystkich nie zadowolicie wyborem imienia, a wygłaszanie stereotypów typu moniki to dziwki świadczy źle tylko i wyłącznie o was. co innego znaczenie, pochodzenie imienia, a co innego bezmyślne stereotypy które ktoś wymyślł bo nie lubił osób o akurat tym imieniu. Na takiej zasadzie powinnam z góry nienawidzić wszystkich Karolin, Pauli, Gabriel, Aleksandr i lubić wszystkie Anie, Olgi, Liliany, Ule i Zosie. No kurde ogarnijcie się...

cofnijcie sie do podstawowki i przypomnijcie sobie jak sie nazywaly Wasze kolezaneczki. Co druga to Sandra, Karolina, Agnieszka. Wtedy był bum na takie "normalne" dla nas imiona i mamuski jak dziś wydziwiały i dawaly swoim dzieciakom na imie tak a nie inaczej, tak jak sąsiadka bo ładnie albo kolezanka z pracy. Dzisiaj jest tak samo tylko moda na imiona sie zmienila ale chyba debilowi nie ma co tłumaczyć. Jak ktoś nie rozumie dlaczego są w tych latac inne imiona niz 30 lat temu to niec dorosnie po prostu.

trzeba być upośledzonym umysłowo chyba żeby przejmować się cudzym imieniem. A jeszcze sprawa taka , że najgłośniej szczekaja najmniejsze psy i te wszystkie laski ktore szydzą z imion i dzieci, wiekszosc z nich to gimbaza i w zyciu dziecka nie mialy czy tez nawet na rękach nie trzymaly pewnie tylko tutaj anonimowo rżną kogo innego :) Taka prawda

Gość ja tez nie krajowa
do katastroffffaaa-zaloze sie,ze twoja corka ma na imie NADIA:D a co do Amelki-okropne imie,rzygac sie chce jak sie je slyszy

Gość do smierc
masz Amelie??ze tak jadem sypiesz:D

Gość NIe ma wiekszej głupoty
niż dawanie dziecku imienia tylko przez wzgląd na modę :D To juz szczyt przedmiotowego traktownania dziecka. I gdzie tu miłość rodzicielska?

Gość moje mają...................
przepraszam a gdzie ja krytykowałam imię Amelia? Uważam, że bardzo ładne imiona które noszą kobiety w mojej rodzinie od pokoleń. Anna od hannah - łaska a Wiktoria - zwycięstwo. Piękne imiona i piękne znaczenia. Obcokrajowcy stwierdzili, że najromantyczniejsze polskie słowo to cielęcina, więc powinno zwracać się uwagę na znaczenie a nie tylko na brzmienie.

Gość moje mają...................
uważam że imiona moich córek miało być ;)

Gość Co oznacza imię Amelia?
Imię Amelia pochodzi z języka niemieckiego, od słowa amel/amal, które oznacza odważny, pilny, pracowity, niezmordowany w pracy. W Polsce spotykane od XVI w. Ze przy okazji oznacza jednostke chorobowa? - inny zrodloslów Imie bylo wczesniej

Gość Co oznacza imię Amelia?
a przy okazji - rzygam uzywaniem od paru miesięcy zwrotu "ogarnąć się " przy kazdej okazji.

Gość gtrhgtrhgtrhr
smierc: tyle sie naprodukowalas, a trzeba bylo napisac tylko jedno zdanie: moja corka tez ma na imie amelia

Gość hjujujuyj
wielbicielki seriali opanowaly nowe trendy w nadawaniu imion, "na dobre i na złe" mialo duzy wplyw na: - Zosie - Amelki - Brunonów -Leny

Gość katastrofffa
Ja też nie krajowa : nie wiem o co się założyłaś, niestety przegralas :)

chore suki jesteście. Moje dziecko nie nazywa się Amelia :O

mało tego, znam jedną jedyną Amelie, młodą dziewczyne, ktora ma 21 lat. Wtedy to było dziwne imie. Teraz normalne jak kazde.

Gość fionnkkkaaa
dla mnie ANNA to piękne imię!

Gość nudne się robicie
Ziemia obiecana- skopiowałam fragment pierwszego lepszego artykuły, który podejmował ten temat, żeby uzmysłowić autorce jej głupotę. Owszem- nie znam łaciny i nie biorę na siebie odpowiedzialności za to co tam napisano- dla podkreślenia tego umieściłam fragment w cudzysłowie. Pokazuję tylko, że tak naprawdę przyczepić można się do wszystkiego. Jakby dobrze poszukać argumentów to każde imię mogłoby okazać się do niczego.