Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młodamama25

Z 6mc dzieckiem nad morze-warto??

Polecane posty

mąż sie upiera żeby w tym roku też pojechać nad morze mimo iż mamy małe dziecko. Boje się że w obcym miejscu nie dam rady z małym bo nie jest Aniołkiem...do tego dochodzi fakt że wózek go "parzy" i leży w nim tylko jak jest mocno zmeczony i usypia.

Gość princessaofpersia
oczywiscie ze dobry pomysł, na pewno latwiej z 6 miesieczniakiem niz z rozbieganym roczniakiem czy nieco starszym dzieckiem zamiast wozka zainwestuj w dobra chuste badz nosidło i problem z glowy :)

Gość no chyba żartujesz sobie?
jak można nie wyjechać na wakacje zwłaszcza, gdy ma się dziecko? przecież taki maluch jak najbardziej potrzebuje zmiany klimatu na te co najmniej 2 tygodnie naprawdę wierzysz, że jedyna na świecie masz "problematyczne" dziecko?:O

Gość mama dwóch dziewczynek
ja byłam z moją, wtedy 6 miesięczną nad morzem przez 3 tygodnie i wspominam super, już rok temu z rok starszą było gorzej, a w tym wogóle się nad nasze morze chyba nie wybiorę ;-) z małym jest łatwiej, przynajmniej łapać po plaży nie trzeba, trochę pośpi, bo szum morza i bryza temu sprzyjają i na pewno zmiana klimatu na korzyść wyjdzie, o ile będziecie dłużej. Nie zastanawiaj się nawet, zwróć tylko uwagę na warunki, odległość od morza i zejścia do plaży, jednak z wózkiem i małym dzieckiem potrzebujesz wielu udogodnień ;-)

Zdecydowanie warto. Wózek zapewne niedługo przestanie go parzyć (u nas tak było), ale tak jak koleżanka wyżej napisała kup chustę albo nosidło. Jeździmy z młodym odkąd skończył jakieś 4 miesiace (a to góry a to morze) i polecam, polecam i polecam.

nasza miała 5 m-cy jak bylismy w Rewalu,nie było z nią większych problemów,także polecam..

sama nie wiem, przeraża mnie chyba fakt że mały jak się rozpłacze to wyje w niebosłosy i wiele ludzi się wtedy głupio gapi i pyta " a dlaczego on płacze??" no qrwa jakby dziecko nie miało prawa płakać. Tak myślę, że tylko ja jedna bo wkoło wszystkie dzieciaki śpią, jedzą i spacerują, a mój na spacerach wyje, mało śpi i marudzi...moja mama miała 5 dzieci i z moim nie zostanie bo ma stracha-nie, nie jest rozpuszczony.

Gość niunia nowicjuszka
Super pomysł. My polecieliśmy do Bułgarii z 5 miesięczną córeczką. Było super, klimat jej służył. Dużo spała i jadła :)

Gość Liliana 1982
Corka miała jakoś 5 miesięcy jak byliśmy tydzień nad morzem . Tylko ze ona cały dzień mogła leżeć w wózku .No ale łatwiej z takim maluszkiem niż z rozbieganym 2 latkiem któremu co chwile coś tam nie pasuje :)

Gość princessaofpersia
no to niech sie gapią, kobieto odrobine asertywnosci A poza tym mozesz wybrac mniejsza miejscowosc, gdzie nie bedzie tlumow na plazy czy w restauracji...nie pchaj sie w kurorty tylko znajdz jakas dziure nadmorska i tam jedz.

Gość Liliana 1982
no co ty przejmujesz sie takimi głupotami ? daj spokój nad morzem dużo ludzi z małymi dziećmi i co chwile któreś płacze .

Gość nilla20
W tamtym roku byliśmy w Międzyzdrojach z córką miała wtedy 4 miesiące i choć na co dzień nie była specjalnie grzeczna to nad morzem była spokojna. w tym roku też jedziemy mała ma 13 miesięcy,chcę jechać w czerwcu.

Gość nilla20
Ja mam teraz większy problem, bo córka juz nie lubi jeździć w aucie. Przejedziemy 10 km i jest ryk, ale nad morze wyjedziemy w nocy to powinna spać. A mamy nad morze jakieś 4 godz jazdy.

też jadę nad morze, corka będzie miała akurat 6 m-cy. i nawet się nie zastanawiam. Planuję jeszcze pragę we wrześniu, ale to się zobaczy. dziecko nie równa sie uziemieniu w chałupie.

No i niech sie gapią, co oni cię obchodzą. Jedźcie przed sezonem. Np. na początku czerwca. Mniej ludzi bedzie i przyjmneniej.

Gość Liliana 1982
No własnie w tym roku chcemy tez jechać z 2 letnia córka do Ustki a mamy 400 km i ciekawe jak córka wysiedzi tyle czasu w aucie .Chyba tez pojedziemy w nocy może będzie spała.

Gość no pewnie
Ja mam termin na lipiec, więc gdybym urodziła pod koniec czerwca to może pod koniec sierpnia, we wrzesniu pojedziemy chociaz na kilka dni, a z półroczniakiem bym sięnnie zastanawiała.