Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sejczento27

Moja teściowa uderzyła moja córke w twarz

Polecane posty

Gość Sejczento27

Wkurzyłam sie niesamowicie dziś. Moja Ada wchodzi w taki dziwny okres gdzie wszystkich bije, my z mężem staramy sie zawsze przytrzymywac jej rączki i mówimy, że żle robi, że to boli i to nieładnie. Pojechalismy dziś rano przed pracą do teściowej zawieżć mała bo opiekunka sie rozchorowała by z nia posiedziała. Wzieła ja na ręce, i mała w pewnym momencie chciała cukierki, ja powiedziałam, że nie bo śniadanie najpierw, mała sie rozzłościła i uderzyła teściową w twarz lekko, teściowa do niej z gęba, nieładnie i tak nie wolno bo to boli, a mała znowu ja walnela i mocniej nie zdązyłam zareagować nawet, a teściowa oddała małej i uderzyła ja tez po buzi z całej siły uderzyła, spoliczkowała. Mała sie rozpłakała, nie mogłam jej uspokoić. Moj K nic nie powiedział, wkurzyłam sie zrobiłam awanture i kazałam sie zabrac mu z dzieckiem do domu.Nie poszłam do pracy przez nią. Mój K do tej pory nie widzi problemu i tesciowa tez nie. Jestem strasznie zła dzisiaj. Powiedzcie nie miałam racji??W końcu to 2 letnie dziecko.

przynajmniej rozpuszczona gówniara teraz będzie wiedziała, ze uderzenie może zaboleć...

Gość 67yuj
nie jestem zwoleniczką bicia dzieci ale w tej syt mam mieszane uczucia... jakoś wasze metody nie są zbyt skuteczne jak do tej pory.

Gość do mamy bruna
taaaa mala uderzyla lekko tesciowa a tesciowa z calej sily... przestan juz takie farmazony wypisywac. Tez nie jestem zwolenniczka bicia,no ale bez przesady zeby male dziecko 2 razy w twarz kogos uderzylo. Tesciowa dobrze zareagowala,skory z was takie cioty! dziecko jej podrzucacie,bije ja po twarzy a tesciowa moze ma sie usmiechac. Sorry....z toba cos nie tak

Gość chlo...
Sorry, mozna to inaczej zalatwic na tym etapie. Ja uderzylabym tesciowa, zeby jej pokazac, jak to boli. Ale wtedy mielibysmy juz prawie mordobicie ;) Zadna obca (dla mnie) baba ani facet nie beda bili mojego dziecka, bo po pierwsze nic im do tego, po drugie bicie nie jest metoda wychowawcza. Moja corka przez kilka miesiecy gryzla wszystkich, mnie w szczegolnosci i nic nie pomagalo. Mimo to, za kazdym razem dostawala upomnienie i po jakims czasie sie skonczylo i teraz jej do glowy nie przyjdzie zeby kogos ugrysc. Sorry ale nawet gdyby moja matka tak zrobila, to dostalaby opierdol i zastanowilabym sie, czy chce zeby miala kontakt z moim dzieckiem.

Gość do mamy bruna
a wlasnie,masz racje,tesciowa zle zrobila-bo to ty i maz powinniscie w twarz dostac za takie zachowanie dziecka. Nie wstyd ci za dziecko?

Gość Księżniczka Celestia
kurcze,moja mała to też na ogół grzeczne dziecko ale niestety weszła w taki głupi okres,że też potrafi nagle niespodziewanie w twarz walnąć,już tyle razy jej mówiłam,że tak nie wolno,najczęściej mnie własnie jak czegoś jej nie dam.Nie bądź zła na teściową,zrobiła to pewnie w afekcie i teraz sama żałuje,że jest afera.Moja ma 2 i 5 m-cy.

Gość autorko tematu
powinnas tak dostac w pysk od tesciowej az bys przez drzwi wyleciala i pokolala sie po schodach,az do piwnicy.

Gość autorko tematu
pokulala

Gość Kakalalala
Haha wchodzi w taki wiek,ze bije :) Moja corka nie zdarzyla wejsc w taki wiek ,bo szybko jej to z glowy bym wibyla.Zeby to dziecko podnosilo reke na matke czy babcie lub inna starsza osobe to nie do pomyslenia.A Tobie nie wstyd za dziecko ,bo ja bym sie ze wstydu spalila .Najgorsze sa te rozwydrzone bachory co im wszystko mozna a mamuski zaslepione jeszcze po dupci caluja.

Gość PRL komuna
w duchu tesciowej podziękuj, zwroc uwagę: prosze o to aby mama jej nie bila. to wszystko.

a ja uwazam ze tesciowa zle postapila.. to jest 2 letnia dziewczynka ktora wiadomo przechodzi mozliwe bunt dwu latka duzo rodzicow ma w tym wieku problemy z dziecmi , moj synek tez kolo 2 lat miał "faze" na bicie ale u nas skutkowala kara w postaci zabieraniu zabawek, jak mnie uderzyl to przytrzymalam raczki i mowilam to teraz ide za kare zabrac samochodzik i to skutktowalo bardzo szybko przestal to robic a teraz w wieku 3 lat nie udezy bo sam wie ze to boli, ale zachowanie tesciowej jest niedopuszczalne , jak mozna za cokolwiek uderzyc 2 letnie dziecko w buzie??? wy naprawd jestescie takie glupie ze piszecie ze temu dziecku dobrze ze dostalo?? dziecko nie zrozumialo a tylko sie moze zrazic do babci i sie jej bac a jakby dostala kare i spokojnie jej sie wytlumaczylo to napewno by wiecej zrozumiala niz jak ja babcia spoliczkowala no dajcie spokoj.... NIGDY DZIECKO PO BUZI NIE POWINNO DOSTAC takie jest moje zdanie. I jheszcze jedno wam powiem baby... jakby byl temat "uderzylam w twarz swoje dziecko" to by bylo co z Ciebie za matka?? nigdy sie dziecka nie powinno bic itd.. ale jak tesciowa to matka oczywiscie przesadza i dobrze ze mała dostala po buzi.. zastanówcie sie..

Gość adibi
mam nadzieje ze przesadzasz ze tesciowa uiderzyla z calej sily. gdyby tak bylo to pewnie stalo by sie cos gorszego. jak moj maly gryzl to tez go ugryzlam zeby wiedzial jak to jest i ze to boli. nie wiem czy pozwolilabym na to mamie/tesciowej (gdyby to sie stalo bez mojego przyzwolenia wytlumacvzylabym ze to ma sie nie powtorzyc), ale nie zrobilabym takiego rabanu jak ty

Gość nic takiego nie ma
w życiu nie uderzylabym cudzego dziecka:o też zabrałabym dziecko od tej baby! a teściowa powinna odstawić dziecko na podlogę a nie bić po twarzy

Weszla w taki wiek? Kobieto ja mam troje dzieci i zadne z nich nigdy nie uderzylo ani nas rodzicow o dalszej rodzinie nie wspomne,wiek tu nie ma nic do tego. Tesxiowa dobrze zareagowala bo nie wierze ze uderzyla dziecko z calej sily ,moze sie odechce lapami smarkuli machac. Nigdy nie bylam zwolenniczka bezstresowego wychowania,niestety efekty tego widac dzisiaj na ulicy,gówniarstwo z niczym sie juz nie liczy

Gość ja tez nie krajowa
bo tak to jest jak gowniara oddaje dziecko to opiekunce ,to tesciowej,to kolezance bo musi isc do pracy. trzeba bylo wychowywac dziecko!nie wyobrazam sobie tego,ze moje dziecko by kogos uderzylo. A tesciowa zamiast dziecku to tobie powinna oddac i na prawde z calej sily. A wogole placisz tesciowej za opieke?czy tak podrzucasz corke jak nie masz wyjscia?

Gość Kakalalala
kociaki.Dziecko by nie zrozumialo i zrazilo by sie.Hhahaha.2 latka to nie 2 m i dziecko doskonale wie co robi.Wie ,ze to boli i robi to SPECJALNIE.I dziecko mozna wychowywac tylko do 6 lat potem juz zapozno :)Owszem moze sie zrazic jak rodzice nie wychowuja dziecko ,tylko na wszystko pozwalaja to tak jest.Wstyd i jeszcze raz wstyd ,ze dziecka nie umiesz autorko wychowac.Ze twoje dziecko bije babcie bez karnie a Ty jeszcze zadyme robisz.Nie powinno do takiej sytuacji wogole dojsc ,ale jak sie ma dzikusa zamiast dziecka.Powiem wam zyciowy przyklad.Moj kuzyn byl wychowywany bezstresowo i tez w wieku 2 latek potrafil uderzyc dorosla osobe ale i inne dziecko.Naco moja babcia zawsze odpowiadala 'ON WYROSNIE Z TEGO' .No i wyrosl tylko nie bede komentowac na kogo.Maly lobuz teraz duzy lobuz :)

Gość lalalodkfklsjkfjdkl
hmmm...keidys czytałam identyczny temat:D takze to prowo:D

jak by moje 2 letnie wymuszało COKOLWieK biciem po buzi, to od razu by klapsa takiego dostało żeby mu sie odciało podnosic ręki na kogokolwiek !!!!!!!! Tlumaczenie??? to chyba jakies zarty, dyskusja z 2 latką ?? i tlumaczenie swiata? ze nie wolno? ze to boli? klaps w tylek i bedziecie miec spokoj juz nigdy ręki na nikogo ine podniesie. Ja jestem zwolenniczką starej szkoly wychowywania i dyscypliny, ale nigd w zyciu bym nie uderzyla dziecka po twarzy Tesciowa chyba niezapanowala nad sobą. Wiecej bym jej dziecka nie dała. I tyle.

Gość kiskakiikk
dla mnie to masakra jakaś... nie czytałam niektórych durnych komentarzy ale ja po czymś takim to zabroniłabym się szmacie zblizać do dziecka dopoki te nie skonczy 18 lat i wtedy moze samo bedzie chcialo. Co to wogole jest, matka stoi obok a obca baba bije jej dziecko??? :O Dzieci mają różne okresy, jedne malują po ścianach, inne gryzą, biją lub srają w majtki ale bicie tak małych dzieci to dla mnie coś niepojętego.

Gość kiskakiikk
kiedyś jak mój powiedział że czasem dziecko może dostać klapsa to zapytałam się go jakie dziecko ma na myśli takie mniej niż 3 lata, czy więcej. Spojrzał na mnie jak na głupią i zapytał jak można bić dziecko poniżej 3.. Powiedziałam mu że z tym powyżej można już porozmawiać i wytłumaczyć.

Gość malenka222222
na miejscu twojej teściowej postapiłabym tak samo i jeszcze tobie bym wyjebała za tego rozpuszczonego bachora. współczuje.

Gość hatimi
ja tez nie krajowa- jak mozna tesciowej placic za opieke nad wnuczka? zbaranialas?! przeciez to babcia, a nie obca baba, zeby jej placic. nie znasz slowo "bezinteresownosc"? a moim zdaniem nawet, jak babcia delikatnie musnela corke autorki, to tak naprawde chodzilo o to, zeby wystraszyc mala, ze ktos moze jej oddac i nie tylko ona moze bic. skoro twoj maz autorko nie widzi nic w tym dziwnego, tzn ze masz kiepskie metody wychowania, bo nie wystarczy trzymac za rece, ale pokazac, ze za kazde przewinienie powinna byc kara stosowna do wieku dziecka. tak, jak ktos wyzej napisal, np. zabieranie zabawki albo "karny jezyk".

Gość Przyszla mama na październik
kiskakiikk.I oto wlasnie swoim durnym komentarzem dolaczylas do tych pozostalych durnych.Durna z ciebie kobieta jednym slowem

Gość hatimi
kiskakiikk ty sie dziwisz, jak mozna bic dziecko powyzej 3 lat? to powiem ci, ze mojej mamy znajoma ma 3 dzieci ( w tym jednego chlopca). ten chlopiec dostawal po dupie pasem nawet jak mial 12 lat! nie wiem, czy pozniej tez, ale najlepsze, ze nie bylo to jakies delikatne! a ojciec organista w kosciele i najlepszy kolega ksiezy...autentyczna historia!

Gość vn
taaa na pewno tesciowa uderzyła smarkule z całej siły :O...dobrze ze oddała gówniarze,taki 2 letni dobrze wie ze jak kogos uderzy to boli i specjalnie bije a ty jeszcze sie nad nia rozczulasz..tesciowa dobrze zrobiła ze jej oddała

Gość i tez tak mam
moje dziecko tez lubi bic i gryzienie czasem tez sie zdarzy...upominam, tlumacze jak do sciany...kiedys juz mi sil braklo i pokazalam jak boli jesli sie gryzie oddalam poprostu zrobilam to kilka razy i wcale nie lekko...zeby sie przekonal ze to boli i skonczylo sie juz nie wpada na pomysl zeby do kogos podbiec i ugryz

klas to nie bicie. Tu nie chodzi o zadawanie bólu :O

dziecko to jak maly zwierzak w stadzie, trzeba zdominować i pokazać gdzie jest jego miejsce. Co wolno a cego nie wolno, opierdo..lić jesli trzeba i kochać z całych sił by nie czuło się odtrącone. Wychowywanie nie polega tylko na kiwaniu paluszkiem " nu nu nu" bo teraz chodzą takie szczyle zasmarkan 6 letnie i zaczepiaja ludzi na ulicy. Swoją drogą moze opiekunka wcale nie jest chora tylko ma dosyc Twojej corki ...

Gość a ja nie znosze
tak ale to twoje dziecko, nie wyobrażam sobie ze miałabym czyjeś dziecko ugryźć albo uderzyć :/ głupia teściowa, jeszcze klapsa w pupe jakos by sie zniosło ale spoliczkować dwulatke? Porażka taka rodzina