Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .arson.

Wymiana obuwia:/:/!!!.

Polecane posty

Gość .arson.

kupilem jakis czas temu w jednej ze znanych sieciowek buty , które sie rozwalilo po jednym dniu uzytkowania, popruly sie (ewidetnie wada tego modelu), zlozylem reklamacje ktora zostala uwzgledniona na wymiane obuwia. Poszedlem do sklepu chcialem wymienic na inny model i baba mi powiedziala , ze moge jedynie wymienic na ten sam model, ewentualnie jak zostanie dany model wyprzedany to dopiero wtedy wymienia mi na inny model :/ potrzebuje tych butów teraz , bo nie mam w czym chodzic a nie wezme kolejny razv tego badziewa , ktore sie za chwile rozwali i potem znowu reklamacja, 2 tyg czekania stracone nerwyv itd:/ mam prawo dochodzic sie wymiany na jakis inny model mimo że ten co bralem mają jeszcze na sklepie?

Gość bndcbndib
Niestety sprzedawca ma rację. Muszą Ci wymieni ć na ten sam model, albo jak go nie ma na inny... Opcji innej nie ma...

Ha jasne. Moj kolega byl w identycznej sytuacji. I zarządał zwrotu pieniędzy bo powiedzial ze w g...nianych butach takich samych chodzic nie będzie, zadzwonil do rzecznika praw konsumenta, oni za darmo zupełnie sie takimi sprawami zajmuja i dostal pieniazki nastepnego dnia.

Gość .arson.
za pierwszym razem powiedzialem , ze nie wchodzi w gre zadna wymiana tylko chce zwrot pieniedzy za to badziewie , ona mowi ,ze wtedy bedzie na pewno odmowa, to jej mowie , ze ewentualnie wymienic na cos, t wpisala -wymiana badz wymiana na inny model . i zostalo uwglednione :wymiana obuwia" , ja trace pieniadze i czas, zeby tam jezdzic, na jakiej postawie moge dochodzic rozwiazania umowy i zwrotu pieniedzy? przeciez to dla mnie niedogodnosci:/

Gość .arson.
:/

Gość 565346234
jak już się raz zgodziłaś na wymianę, to teraz nie możesz zmienić zdania. trzba było od początku żądać pieniędzy, uzasadniając tym, ze ten model jest twoim zdaniem wadliwy. teraz nic nie zrobisz.

Gość .arson.
no ale jak chce wymienic na inny model , to nie zalezy to tylko i wylacznie od dobrej woli sprzedawcy ??? faktycznie musze czekac az wyprzedany zostanie ten model?