Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a taka ciekawska bez imienia

w co dziś ubrałyście wasze maluchy?

Polecane posty

ja po domu swojemu dwumiesięczniakowi włożyłam rampersa, ale chyba trzeba było założyć same bodziaki z krótkim rękawem ale nie chcę już go maltretować przebieraniem. nie wiem co włożymy na spacer, może jakieś sugestie?

na dworzu?

Gość moja córka
Też ma dwa miesiące. Aktualnie jest na spacerze, ma na sobie rajtuzki, kaftanik i cieniutka sukieneczke na ramiaczkach. Nic więcej. Niczym jej nie przykrywam i zdjęłam osłonke z gondoli. Mam nawet wrażenie że jest jej za ciepło. W słońcu jest koło 30stopni więc jeśli u ciebie też tak jest to wystarczy cienki pajacyk

Gość Pan z kafee
ja dziś założyłem na mojego malucha bokserki.

Gość CzerwonaKokardka
dzisiaj jest bardzo gorąco, moja 2latka lata w bluzce na krotki rekaw i leginsach3/4

a lepszy będzie kaftanik+śpiochy czy body+półśpiochy? ważka twoje dziecko ile ma? 8 tyg to nie za wcześnie na krótki rękaw na dwór? pytam poważnie, to moje pierwsze dziecko, nie mam kogo się poradzić, tzn mam, ale mamy rad nie słucham, ona by mi dziecko przegrzała! Panie z kafe wyrazy współczucia, że ma pan malucha....

Gość katastrofffa
Moje 3 miesieczne leży w samym body na ramiaczka i pampersie. Skarpety i spodnie darowalam sobie.

synek 15 miesięcy-bluzka z krótki rękawem i spodenki cienki do kolan dodam że u nas dziś jest 26 stopni

"a lepszy będzie kaftanik+śpiochy czy body+półśpiochy?" Lepsza ta druga wersja. A najlepiej nie radz sie nikogo, tylko obserwuj dziecko i sama poznasz, czy jest mu za zimno czy za goraco. Jak dziecku za goraco to nie boj sie zdjac mu tych polspiochow, niewazne ile ma miesiecy, wazne zeby dziecko czulo sie komfortowo.

Gość nie ciumkająca
Córka ma miesiąc. Założyłam jej body z rękawie i cienkie gerry.

Gość nie ciumkająca
Getry

Gość yeytyey
gdzie te posty!

Tak,na dworze. Dziś w mieszkaniu jest chłodniej niz na zewnątrz.

Moje dziecko większe. Ma pół roku(dziś) ale nie radzę przegrzewać. Jesli jest w gondoli to nic mu nie będzie.

20 mies, body z kr rekawkiem u nas na poludniu jest bardzo cieplo. 1 Autorko jak ty sobie poradzisz z innymi znacznie powazniejszymi sprawami dot dzicka skoro nawet ubrac go nei potrfaisz.

moj poltora roku i biega w bluzce z krotkim rekawem i spodenkach do kolan :) a i czapka z daszkiem bo nie lubi jak sloneczko mu w oczka zaglada :) skarpetek juz sie pozbylam :) a buciki takie wsuwane przewiewne :) i nieraz zajrze na karczek czy cieply czy zimny :) nie wiem ile jest stopni ale mi siedzac w cieniu w krotkich spodenkach i bluzce na ramiaczkach jest bardzo cieplo :)

Gość yeytyey
upup

jagoda uwierz, że z poważniejszymi sprawami nie mam kłopotu. ale jak wyjrzę przez okno to dostaję mętliku(ludzie na prawdę różnie poubierani i dzieci w wózkach też) i jeszcze jak pojadę do rodziców to muszę słuchać mądrości, że na prawdę nie wiem jak postąpić słusznie. teraz widziałam kobietę z gondolą a te dziecko w środku opatulone jakimś kocykiem. dobrze, ze starsze dziecko w krótkim rękawku.

jestesmy na podworku, w samym rampersie. przy pomocy tetrowki zrobilam troche cienia. malemu jest bardzo ciepło,na poczatku mial skarpetki,ale mu sciagnelam. ze mnie pot sie leje,w dlugim ubraniu by sie ugotowal.

Gość urkeee25
Jak mozna isc na miasto do ludzi z dzieckiem w bieliznie,body czy spiochy to bielozna,nie mozecie kupic bluzki z krotkim rekawem i spodenek,czy sukienki,masakra

Pewnie że tak:) A potem latem na plazy te same dzieci przy zimnym wietrze i 16 stopniach będą w samych majtkach:) To tak jak z 1 listopada. Kiedyś nieważne ile było stopni kobiety stroiły się w futra :D

Gość Suwalczanka 111111
Wszystko zalezy od pogody. Ubierz tak jak sama sie ubierzesz. Ewentualnie weż ze sobą cos jakby było dziecku jednak za zimno. Ja dzisiaj swojego synka raczej na krotki rękaw nie ubiorę - tylko długi bo u mnie za oknem wcale upału nie ma.

Gość fdfd
fsdfds