Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrzestnaaa aa

ile w kopertę dla chrześniaka biorąc pod uwagę ...

Polecane posty

Gość chrzestnaaa aa

Jestem chrzestną dla synka znajomej, za tydzień komunia, dam kopertę ale zastanawiam się ile w niej kasy. Ona jak szła z mężem, 11 letnią córką i 7 letnim synek na ślub innej znajomej to dała 800 zł w kopercie. Biorąc to pod uwagę ile dalibyście na komunię na moim miejscu?

Gość cccccccccccccccccccc
nie dawaj koperty!!!!! tylko kup prezent, bo potem dziecko tych pieniedzy nie zobaczy.

Gość LORGIN
około 1200

Gość co to za pytanie
daj tyle na ile Cię stać lub ile chcesz dać. Myślę, że nikt nie będzie miał za złe jak dasz 100 zł tak samo jak to czy dasz 1000 zł. Ja jako mama dziecka, które też idzie do komunii nie zwracam w ogóle na to uwagi ile kto daje. Każdy daje tyle ile chce i już

Gość chrzestnaaa aa
dziecko pieniądze zobaczy, no chyba znam lepiej tą rodzinę, ja myślałam o 400 zł, teraz jestem w ciąży takiej troche zagrożonej ze względu na to, że pierwsze dziecko urodziło się przed terminem więc długo u nich nie zabawię, przyjęcie robią w domu, będzie ich czworo (chrześniak, jego rodzice i siostra), jego dziadkowie - 4 osoby i chyba chrzestny też przyjdzie i to wszystko. Przyjęcie przygotowuje sama mama chrześniaka, czyli takie klasyczne urodziny.

jak dziecko te pieniądze zobaczy to z powodu inflacji kupi sobie za nie tenisówki w Biedronce najwyżej Kup coś pamiątkowego, złoty łańcuszek z zawieszką (niekoniecznie sakralną) będzie pamiątką na całe życie

Ja bym wolała kupic prezent. A z kim idziesz? Zresztą komunia to nie wesele, koszty są niższe, wg mni 800 zł to bardzo dużo, od chrzestnej nawet 500 to chyba byłoby ok.

Gość nie czytalam wszystkiego
Jak szła na wesele z taką ilością osób, gdzie płaci się od miejsca, to można zrozumieć, ze tyle dała ale to są tylko chrzciny. 200 zł, szatka, naszyjnik. Tyle dałam mojemu chrześniakowi miesiąc temu.

Gość V jak Vendette
Od chrzestnej ok. 1500 zł.

Gość Mario Brandlo
ja bylem w praktycznie takiej samej sytuacji powiazan rodzinnych jak ty. Dałem 4500, tzn 3 tys w gotowce plus PS3 z kontrolerem ruchu! Przeciez to chrzciny a nie imieniny, raz w zyciu! jak CIe nie stac powiedz ze jestes chora , symuluj i nie idz, bo wstyd wogole wyciagac 1tys zl

Gość chrzestnaaa aa
to nie są chrzciny tylko komunia, po co mam mu kupować coś co dla niego nie będzie miało znaczenia? ja wiem, że jego łańcuszek nie ucieszy a tak kupi sobie co będzie sam chciał

Gość cudna jagoda,.
Mario Brandlo Rozmarzył się nam chłopaczek, ehh ci znudzeni na zasiłku :D !!

Gość Mario Brandlo
Jagoda, niestty zle trafiłaś, pracuje na stanowisku asystenta pewnego posła, wiec sama wiesz ze mam, zreszta to wasza kasa za ktora zapieprzacie 12h dziennie buhaha lahaha

Gość Mario Brandlo
a jak biedaki jestescie, żlotył ancuch z metra, do dostania nad morzem, przy plazy

Gość chrzestnaaa aa
dobra to już wiem, dam 400 albo 500 ale chyba raczej 400

Gość vn
ja tez ide do chcrzesniaka na komunie i daje 700 zł...mały zbiera na porzadnego laptopa wiec wszyscy daja mu kase

Gość chrzestnaaa aa
ja chciałam dać 500 bo te 400 to troche głupio mi było ale w sumie jak tak spojrzę na sytuację to chyba przestaje mi być głupio

Gość cudna jagoda,.
Uwielbiam czytać takie żałosne wypociny zakompleksionych frustratów :classic_cool:. Wracając do tematu, ja bym kupiła tablet ( ok 400zł) do tego dołożyła w kopercie 200zł i tyle.

Gość Mario Brandlo
tablet... hahaha to jak kupowanie 5 latkowi grzechotki!!

Gość cudna jagoda,.
Mario Brandlo No tak przecież on ma na nim prowadzic konferencje biznesowe :classic_cool: jak ja mogłam o tym zapomnieć!! FACET A TERAZ IDŻ ZEBRAĆ GROSIKI NA WIŚNIÓWECZKE :)

Ludzie, zważcie na to, że komunia to sakrament przyjęcia Jezusa do swojego serca a nie jakieś wesele. No i do komunii idzie 8 letnie dziecko, nie dorosły. Daj tyle na ile Cię stać i nie stosuj zasady zastaw się a postaw się. Jeśli rodzice skupiają się na religijnej stronie tego wydarzenia, to nie będą rachować forsy z kopert. A jeśli są pazerotami, to nie ważne ile byś dała, i tak Cię obgadają. Ja też idę na komunię, jako chrzestna. Dam do koperty 300 - 350 zł + jakaś pamiątka. I uważam,że to jest wystarczająco. Pozdro :)