Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makes me feel...

Mam dziwny problem - w ogóle nie czuć na mnie perfum

Polecane posty

Gość makes me feel...

Moje koleżanki używają Avonu i pachnie od nich z daleka, ode mnie nigdy, bez względu na to, czym sie wypryskam. Tylko Poison Diora było ode mnie czuć, a już Idole Armaniego nie, Miss Dior Cherie i Hypnotic Pioison nie, nie mówiąc już o takich lekkich zapachach jak Lanvin czy mój ukochany Jimmy Choo :( Wylewam na siebie mnóstwo, bo już mnie to wkurza, ja czuję cały czas (ale mam bardzo wrażliwy węch), ale nikt poza tym. Można coś na to poradzić?

Gość Jagaa kaferianka :/
Ty ich nie czujesz, bo nochal po chwili przyzwyczaja się do zapachu, a inni czują jak koło nich przechodzisz, więc nie przesadzaj z ilością ;)

Gość makes me feel...
Właśnie problem w tym, że ja czuję przez cały czas, ja mam tak wrażliwy węch, że czuję np zapach skórzanej torebki i mi przeszkadza, mój nos się nie przyzwyczaja do zapachów. A inni nie czują, bo często pytam

Gość kalyopy
A nie masz przypadkiem suchej skóry? Bo podstawą utrzymywania się zapachu jest nawilżenie i natłuszczenie (czymś bezzapachowym oczywiście jeśli to ma być pod perfumy). Jeśli to nie pomoże to pozostaje droga zabawa: stosowanie całej linii danego zapachu, czyli nie tylko perfum ale też żelu pod prysznic, mleczka do ciała (to przede wszystkim), dezodorantu czy co tam producent wymyślił. Spryskuj także włosy (one zwykle długo trzymają zapach).

Gość pbssss
kalopy ma rację. :) Wiele zależy od właściwości skóry. Mam ten sam problem, perfumy się szybko ze mnie ulatniają. Trzymają się tylko bardzo ciężkie zapachy.

Gość makes me feel...
Nie mam bardzo suchej skóry, ale pryskam też na ubranie (tzn samo się zawsze pryśnie) i ja np czuję że apaszka mi mocno pachnie, a nikt nie czuje. Nie wiem, może ja za mało tych perfum na siebie wylewam?Ile psików mniej więcej dajecie?

Gość u mnie odwrotnie jest
ja nie czuje inni tak :D

Gość makes me feel...
To ja dużo więcej i nie czuć :O nieekonomiczne to skoro zero efektu

Gość gość
Może to zależy od tego, jakiej marki masz perfumy? Ja też tak miałam, ale chyba trafiłam na złą partię, bo przy kolejnych było już wszystko w porządku. Aha, no i ja kupuję zamienniki, są tańsze, a zapach ten sam i( u mnie na pewno) zapach utrzymuje się dłużej. Ostatnio robiłam zakupy na www.edp24.pl to jeszcze gratisów kilka dostałam, a perfum ulubionych dostatek... :D

Gość gość
Przestań spamować tymi podróbami!!!! :o

Gość gość
K***WA handlaro podróbami WON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Gość gość
kup sobie wodę toaletową, ktoś dobrze pisał, że z paris avenue, ja nie czuje na sobie perfum, a te owszem. nie wiem czy to sie ma jakością, czy czymś innym, ale tu masz za niską cenę dobre perfumy, które z ciebie nie znikają. :)

Gość gość
Woda toaletowa jest SŁABSZA niż perfumy, lamerze spamerski! ~~~ www.perfumy.pl/2009/05/czym-rozni-sie-woda-perfumowana-od-toaletowej/ "Najbardziej skoncentrowana postać zapachu to perfumy (parfum), które zawierają od 20 do 43% olejków zapachowych. Każda inna kompozycja esencji zapachowej i alkoholu nazywana jest „eau” czyli „woda”, nawet jeśli woda nie odgrywa w niej dużej roli. Następna w kolejności jest woda perfumowana (eau de parfum, skrót EDP), w której zawartość olejków wynosi od 10 do 20%. Dalej mamy do czynienia z wodą toaletową (eau de toilette, skrót EDT), w której ekstrakt zapachowy występuje w zawartości od 5 do 10%. Można spotkać się również z wodą kolońską (eau de Cologne, skrót EDC), która zawiera zaledwie od 3 do 5% olejków oraz wodą odświeżającą (eau fraiche), w której stężenie to wynosi jedynie od 1 do 3%."

Gość WolęWodę
ależ oczywiście, że jest słabsza, czy ja gdziekolwiek napisałam, że mocniejsza? Nie sądzę, ba! nawet tak nie uważam. Chodzi mi po prostu o to, że dopiero jak kupiłam sobie akurat te podróby z Paris Avenue to zaczęłam zauważać ten zapach na sobie, a nie tak jak wcześniej jak używałam oryginałów. Btw, Paris avenue naperfumowane są w 30% :)

Gość Luizz
nie kupuj pdróbek!

Gość gość
Czy wy wszyscy żyjecie w Zimbawwe ? Czy gdzieś indziej ?? O JAKICH PODRÓBACH TU MOWA !! ?? Nie można podrabiać rzeczy tym bardziej takich drogich , chora mentalność . Poczytajcie sobie jak powstaje perfum , a potem wypowidajcie się na temat oryginałów . Takie firmy szukają takich frajerów wylansowane perfumki i wody toaletowe za 200-400 zł 100 ml bądz mniej , odpowiedniki to rzeczywista wartość tych produktów . Do szkoły wrócicie i poczytajcie o prwach autorskich i licencjach to potem gadajcie co jest podróbą a co nie ! Tragedia rzygam tym słowem na temat "podróba"

Gość gość
A tak dodam jeszcze , że jak można podrobić papier toaletowy i zrobić następny z tych samych materiłów ? Podróby są u arabów . Różnica polega na sprzedaży i na reklmie i na wszystkim na inwestowniu w wylansownie produktu byście wy tłu.... gadali o oryginałach . Tani produkt "odpowiednik" Wykupuję tylko pozwolenie na zakup tego samego zapachu , co np lansuje hugo boss , gdzie dodam , że hugo boss nie stworzył żadnego zapchu , wszystkie zapachy były wykupione od perfumiarzy , tak samo jak była historia z polskim matematykiem gdzie ogólny instytut chcił od niego odkupić jego pomysł , prawo do niego , on nie sprzedał ...

Gość gość
a ty sobie poczytaj słownik poprawnej polszczyzny i co nieco o własności intelektualnej... jak ty wymyślisz jakąś super sprzedającą się kompozycję zapachową to na pewno na 100% będziesz chcieć, żeby ktoś sprzedawał prawie to samo tylko zagrabiając cały zysk dla siebie, nie?