Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemcorobic.....

Test mar

Polecane posty

Gość niewiemcorobic.....

Witam maz odebral wynik mar testu Igg po 3min 100% po 10min 100% pozytywny szok! Pozostale parametry nasienia ok czy jedyna szansa na ciaze jest icsi? Moze mial ktos podobny przypadek??

Gość niewiemcorobic.....
up

Gość moj maz tez tak mial
jestem po drugim udanym IMSI

Gość niewiemcorobic.....
czyli in vitro tak?? Za pierwszym razem sie udalo w jakiej klinice jski lekarzWas prowadzil?blagam napisz cos wiecej

udalo sie za drugim razem poprzez IMSI maz mial bardzo slabel plemniki i bardzo malutko nie mielismy zarodkow do mrozenia:O w sumie ivf wyszlo nas ponad 20 tys dwie próby.....ja podchodzilam w novum w Warszawie

Gość niewiemcorobic.....
i tez mial przeciwciala??

tak mial przeciw ciała:O a ty gdzie sie leczysz? dlugo sie staracie ?

Gość niewiemcorobic.....
staramy sie prawie 3 lata lecze sie w salve łodzi myslimy czy nie sprobowac leczenia u immunologa ale podobno przeciwcial nie da sie zlikwidowac i nie wiem co robic

Gość niewiemcorobic.....
wogole to nie wiem skad te przecieciala inne wyniki sa ok

oj moj tez prubowal wyleczyc przeciw ciala ale bezskutecznie przewaznie zaleeca sie ivf niestety w tym wypadku a kiedy planujesz podejsc do ivf?

Gość niewiemcorobic.....
jak uzbieramy potrzebna kwote za pare miesiecy moze...narazie mam metlik w glowie myslalam ze uda sie naturalnie:( sprobujemy jeszcze wizyty u prof Tchorzewskiego ale nie licze na wiele a Wy ile sie staraliscie zanim zapadla decyzja o in vitro? Czemu nie mieliscie zarodkow?

oj my sie staralismy 5 lat:O nie mielismy zarodkow poniewaz tylko 5 sie zaplodnilo a dwa przetrwały i dwa mi podano ....jesli nie masz mrozaczkow za cala procedure placisz cala sume od nowa:( pezy drugiej próbie mamy zamrozne dwa ,za rok planujemy wrócic po rodzenstwo a ja jestem w 2 -mc ciazy:) c iaza pojedyńcza

my przy 1 podejsciu mielismy 6 zarodków w tym tylko dwa przetrwaly i dwa mi podane nie udalo sie:( przy drugiej próbie mamy 2 zarodki zamrozone podano mi1 zarodek jestem w 2 mc ciazy za rok planujemy wrócic po rodzenstwo dla maluszka :)z tym ze jak nie ma mrozaczkow to placi saie za cala procedure od nowa:O staralismy sie 4 lata zanim sie udalo w koncu:)

sorry namieszalam 2 odpowiedz prawidlowa;)

Witaj mój maz tez ma przeciwciała :O z tym ze słabe plemniki i bardzo malutko ich ma i zostało nam IVF

Gość niewiemcorobic.....
paula a ile procent ma tych przeciwcial??? Moj maz tez tak mial wiadomo skad u Twojego meza przeciwciała

Gość niewiemcorobic.....
ciekawe czy kwalifikowalibysmy sie do refundacji paula w jakiej klinice sie leczysz u jakiego lekarza?

ponad 80% ale u nas i tak tylko IVF bo ma malutko plemnikow i ponad 90% bez ruchu a tylko to jest u was problemem nieplodnośći?te przeciwciała? i staramy sie jak tu kolezanka ponad 5 lat zaraz bedzie:(

my z wynikami meza i podanymi normami do kwalifikacji sie zalapiemy bo normy to w przypadku stwierdzenia gęstości plemników poniżej 3 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 12 miesięcy; - W przypadku stwierdzenia gęstości plemników 3-15 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 24 miesiące". a mój m na 1 ml ma tylko 3,45 ale szczerze to ja nie wierze ze sie załapie gdyz w tym roku skorzysta moze tylko jakies 3 tys par tylko a program jest rozłożony na pelne 3 lata ide w czerwcu do lekarza i zobaczymy co mi powie mi lekarz;)

Gość niewiemcorobic.....
nie wiem czy tylko to lekarze mowia ze reszta parametrow w normie a przeciwciala moga byc wynikiem stanu zapalnego bo w nasieniu wykryto leukocyty i po leczeniu antybiotykami jest szansa ze znikna i przeciwciala i limfocyty,ale ja im juz nie wierze zapisalam meza na wizyte do immunologa zobaczymy co powie

Gość niewiemcorobic.....
leukocyty oczywiscie. Paula w jakiej klinice sie leczysz?

aha no byc moze i wina lekocytow moj tez mial ale nie duzo bral antybiotyki ale to nic nie dalo a nasienie tez sie nic nie poprawilo to m oj mail jak bys chciala pogadac poza forum :jogobelle82@wp.pl

Gość niewiemcorobic.....
boze nie myslalam ze nas to spotka i jeszcze tyle forsy co bedzie jesli sie nie uda czy damy rade uzbierac na drugie podejscie...tyle niewiadomych a dla niektorych zajscie e ciaze to pikus:(

Gość niewiemcorobic.....
paula a jak Twoj maz to znosi??

oj ja sie juz dlugo staram w czerwcu minie 5,5 roku juz:( ale wierze ze sie uda inaczej to wszystko nie ma sensu jestem pozytywnie nastawiona mimo tylu rozczarowan które mnie spotkało ...wierze z całych sił ze mi sie uda a uwas tylko te przeciw ciala sa problemem? o ile sie nie myle jesli masz dobre wyniki nasienia to mozna inseminacji prubowac bo wkoncu ivf to juz ostatecznosc gdy wszystko inne zawiedzie:O moze sprubujcie leczenia tymi antybiotykami moze to cos da

jak znosi? oj bylo ciezko:( al juz jest dobrze podałam ci maila jesli chcesz napisz;) bo jestem ciekawa jak to u was sie skończy :)jak dobrze pojdzie to na jesien bysmy podeszli do IVF no chyba ze sie zalapiemy na to dofinansowanie ale zobacze co mi powie lekarz w czerwcu poki co robie badania za niedlugo do ivf juz

Gość niewiemcorobic.....
w jakiej klinice bedziesz podchodzila do in vitro?

Gość niewiemcorobic.....
oki napisze a czy Twojemu m w badaniu nasienia wychodziła duza aglutynacja?

oj nie pamietam:O bo wyniki sa u lekarza zostawilismy jak bede na wizycie to wezme i ci podam wyniki ale ogólnie u mojego m to wyniki bardzo bardzo zle zaldwie 7 ml plemnikow tylko:( q calym wjakujacie i w 1 ml bardzo malutko do tego bardzo slabo ruchliwe.......