Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksaaaandraaa777

Wirus HPV a ciaza

Polecane posty

Gość Aleksaaaandraaa777

Witam jestem w 5 piatym miesiacu ciazy ,dziecko rozwija sie dobrze i jest to moja 1 ciaza ale kilka dni temu po wizycie u ginekolga dowiedzialam sie, ze mam wirsua HPV grupa 3 , i narazie i tak nic z tym nie zrobie a wirus moze sie cofnac albo rozwinac w raka .Moja gin powiedziala ze narazie nie mam sie przejmowac, ale z tego co wyczytalam w internecie 3 grupa to juz powazny stan i ponoc trzeba wycinac szyjke macicy , lub wszystko jezeli to nic nie da. Moje pytanie czy w tym stanie moze sie jeszcze cos cofnac bardzo sie boje , moze ktos byl w takiej sytucaji prosze o odp.

Gość xfzzxfxfz
lezala ze mna laska po amputacji szyjki, po hpv. i byla w ciazy. i palila paczkę czerwonych viceroy. i dziecko chyba zdrowe:) wyluzuj.

Gość xfzzxfxfz
jest ok!

Ja miałam 3 stopień. Spokojnie. Podstawa to częste kontrole i kolposkopia. W ciąży akurat nie byłam, więc miałam wymrażanie. Teraz jestem w ciąży i jestem mocno kontrolowana po prostu. Nie czytaj za dużo w internecie i się nie nakręcaj. Tylko męcz lekarkę o częstą kolposkopię, to badanie, które kontroluje ewentualny rozwój niepożądanych tkanek.

Gość Aleksaaaandraaa777
Dzieki ; ) narazie mam miec robione nastepne badanie jakos za 2 miesiace i mowila wlasnie ze bedzie to kontrolowac