Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zjadanie wlasnego lozyska

zjadanie lozyska po porodzie

Polecane posty

Gość zjadanie wlasnego lozyska

slyszalyscie ze w niektorych krajach niektore kobiety po porodzie miksuja lozysko i pija albo susza i jedza w postaco tabletek ( wsypuja w takie globulki do robienia tabletek) ponoc zapobiega depresji po porodowej... co o tym myslicie ????

Gość ufdsghufgdufg
Ludzie jedza kozy z nosa, obgryzają paznokcie. Nic mnie już nie zdziwi :O

Slyszalam o tym ale jakos nie mialam ochoty zjesc lozyska i mimo to nie mialam depresji. Zwierxeta zjadaja swoje lozysko...ludzie juz przestali, czy to dobrze- nie wiem:).

Gość vksvsd
Moja mama jest położną i mówiła że koleżanki czasami robią sobie okłady z łożyska na ręce bo działa fajnie na skórę dłoni:)

Gość zaraz sie
Zaraz sie zrzygam

Gość słyszałam, ale to się
praktykuje w bardzo zamożnych rozwiniętych krajach, a nie takich jak Polska, co ludzi wszytko dziwi (wystarczy popatrzeć na twój post autorko)

Gość sjdhnjsdh
Ja słyszałam jedynie o suszeniu łożyska i spożywaniu go bo ponoć ma mnóstwo witamin i minerałów i regeneruje wymęczony organizm kobiety po porodzie. Mnie to akurat nie dziwi absolutnie ale trochę obrzydza choć gdyby mi ktoś powiedział że moje łożysko postawi mnie na nogi dużo bardziej i szybciej niż sztuczne witaminki(to też by mnie nie zaskakuje) to łykałabym te suszone tabletki ile się da popijając sokiem :D