Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skwarka

Związki bez zobowiązań

Polecane posty

Gość skwarka

Każdy, kto wchodzi właśnie w nowy związek powinien wziąć za rękę swojego partnera i udać się wraz z nim na badanie pod kątem chorób wenerycznych - tłumaczy portalowi "CNBC" dr Alan Christianson, jednocześnie ostrzegając przed najnowszym, śmiertelnym niebezpieczeństwem czyhającym na kochliwe i nieuważne jednostki. - Na dobrą sprawę, to może być znacznie gorsze niż AIDS, ponieważ ta bakteria jest dalece bardziej agresywna, przez co obejmie swym zasięgiem więcej ludzi - mówi Christianson o nowym szczepie nieuleczalnej rzeżączki (HO41). Nie działają na nią żadne dostępne obecnie antybiotyki. Najważniejszy test w życiu Na pierwszy rzut oka, apel badacza może wydawać się dziwny, bo przecież mało kto posiada w sobie tyle asertywności, by nakazać dziewczynie udać się na testy - a jednak w świetle informacji, jakie pojawiają się w mediach, jak najbardziej powinniśmy przyjąć ten model postępowania jako normę. W USA rzeżączka to najbardziej powszechna choroba weneryczna, podobnie olbrzymie ilości zarażeń chorobą notuje się na Wyspach. Szczęśliwie, rzeżączka w swej najgorszej - nieuleczalnej - odmianie zaczyna dopiero kiełkować. Aczkolwiek, jak zgodnie podkreślają eksperci, jeśli nie będziemy uważać, może nas zdziesiątkować. Pierwszy przypadek odnotowano na Hawajach, w roku 2011 - donosi "Daily Mail", lecz od tej pory "seksualna suberbakteria" zdążyła już wypłynąć również m.in. w Japonii, Norwegii i Stanach Zjednoczonych. Brytyjski dziennik także cytuje tu doktora Christiansona, który zauważa, że AIDS uśmiercił już blisko 30 milionów ludzi, jednak rzeżączka ma potencjał by dokonać większych i bardziej dynamicznych spustoszeń. - Po zakażeniu, człowiek może wpaść we wstrząs septyczny, co doprowadzi do zgonu w przeciągu ledwie kilku dni - twierdzi lekarz.

Gość skwarka
Warto tu również nadmienić, że nawet w swej uleczalnej formie, rzeżączka jest zdradliwą chorobą. Przede wszystkim dlatego, że u niektórych pacjentów przebiega bezobjawowo, przez co - jeśli ktoś nie bada się regularnie - nie jest w stanie jej zidentyfikować i przekazuje chorobę dalej. Po drugie, to wysoce nieprzyjemna i wyniszczająca przypadłość. Z reguły zaczyna się od ropnych wycieków, dalej zakażenie obejmuje układ moczowo-płciowy, ewentualnie odbyt, czy gardło. Jeśli chory szybko nie zwróci się po pomoc, ropnie mogą prowadzić do bezpłodności oraz zmian takich narządów jak serce czy stawy. Nietrudno się zatem domyślić w jakich katuszach umierać będą osoby zarażone nieuleczalną rzeżączką. Sytuacja jest na tyle niebezpieczna i przerażająca, że Centrum Zwalczania i Zapobiegania Chorobom już wystosowało prośbę do amerykańskiego Kongresu o 54 miliony dolarów na badania nad nowym lekiem, który byłby w stanie powstrzymać wiszącą na włosku epidemię tej - póki co - nieuleczalnej choroby. Jedno jest pewne, jeśli naukowcy szybko nie zmierzą się z problemem, seks bez zabezpieczenia może okazać się naprawdę kosztowny.

Gość skwarka
Jesteś w szczęśliwym związku, kochacie się, myślicie o wspólnej przyszłości. I nagle okazuje się, że on/ona jest nosicielem wirusa HIV. Żeby nie było nieporozumień nie jest chore na AIDS, po prostu ma wirusa, który kiedyś może się uaktywnić. Mniejsza o to, jak doszło do zakażenia. Być może dawno, przypadkowo. Pytanie brzmi: co zrobisz? Wiem trudne pytanie. Trudno to sobie wyobrazić. Trudno przewidzieć własną reakcję. Ale spróbujcie!

Gość Seksmisja w transie
Siedze i mysle nad Twoim pytaniem. Na dzis odpowiedz nasuwa sie jedna - NIE WIEM. Milosc wiele zniesie ale czy az takie wyzwanie?

Gość a ja też myślę i czytam
Wiele zwiazkow opartych na milosci rozpada sie z bardziej blachcych powodow.

Gość cytaty Tacyta
Zależy... Od męża bym nie odeszła i wspierała go bez namysłu. Ale jesteśmy ze sobą już długo, kochamy się, mamy syna. Wiele rzem przeszliśmy, a to byłaby kolejna droba przeszkoda... Gdyby jednak taki problem zaistniał w trakcie planowania przyszłości miałabym ogromny dylemat, bo mało wiem o zarażeniu wirusem HIV. Wszystko byłoby uwarunkowane rozmową z lekarzami, specjalistami, opiniami osób żyjących w takich związkach. Szczerze nie wiem, czy zdecydowałabym się na założenie rodziny z kimś zarażonym.

Gość ciemna strona
To wina facetów używają z kim sie da a później idzie do żony . Facet to brudas i świnia nie myje sie tylko żeby zaliczyć . Nawet portków nie pierze nie mówię o spodankach aż kapią od kupy.

Gość w krzywym zwierciadle
i jeszcze jedno... ten wirus jest aktywny cały czas! ale, nawet jeśli ktoś ma pełnoobjawowe aids to nie jest trędowaty. często przy niskiej wiremii jest małoprawdopodobne zakażenie... choć dalej trzeba uważać... a w takich związkach też są dzieci. dzięki in vitro i innym metodom. partner i dziecko pozostają zdrowe... trzeba być jednak silny i bardzo kochać! to fakt

Gość edyta.ww
U mnie nie było takiego problemu bo byłam pierwszą dla niego w seksie i on też nie miał innej.Nie powinno się z seksu robić zawodów bo cnotę to się zostawia dla męża i mąż jak się wyciera to nie jest godzien cnotliwej żony.My jesteśmy otwarci i mam go nawet podczas badań u ginekologa jak będzie u urologa to będę przy nim bo co to za związek jak się krępujemy swej połówki.Polki dajuą byle komu i z byle kim jak się zarażają.

Gość prrowokatorr
Nikogo taki temat nie interesuje. To jest zbyt poważny problem żeby zaprzątać sobie nim głowę. Lepiej popitolić jak to facet milczy 3 dni. Albo że e duma nie pozwala jej tkwić w martwym związku. No i jeszcze MAM KOCHANKA i MĘŻA. A to, to nas nie dotyczy. Wiara że nas to może trafić jest absurdem. Nasz facet jest czysty i higieniczny. Gumka zawsze pod ręką. Ja i on nigdy z innymi:P Samo życie pustaków.

Gość choroby weneryczne to wina
kobiet. Każdy doskonale wie, że kobiety zaczynają uprawiać seks i mają kilkukrotnie większą liczbę partnerów seksualnych.

Gość szkoda słów po prostu
Faktem jest że w dzisiejszych czasach kobiety mają większą ilość partnerów seksualnych niż mężczyźni. Ale tak zadziałało równouprawnienie kobiet. Zachłyśnięcie się wolnością, pokazuje że kobiety nie potrafią z tej wolności korzystać. Daj małpie zapałki a ona tylko pożar zrobi. Daj kobiecie wolność to ona kurwą się stanie. Choroby weneryczne według statystyk przenoszone są większości przez kobiety. Jeden facet zarazić może średnio 2 do 3 kobiet. Jedna kobieta średnio moze zarazić 5 do 10 partnerów. No i kto tu jest bardziej rozwiązły ?