Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karcia888

PCOS- zajście w ciąże kiedy się Wam udało?

Polecane posty

Gość karcia888

Witam, mam pytanie po jakim czasie udało się Wam zajść w ciąże przy PCOS i co pomogło Wam wygrać z tym? z góry dziękuje

Gość zaszlam po trzech
Latach poprzez inseminacje

Gość Biedronka i kropki
Wiem o PCOS u mnie od 18stki, czyli od ponad 7 lat, brałam niby 3 lata glucophage, ale niczego w obrazie moich jajników nie zmienił wiec kazali mi odstawić, przez 4 lata się stresowalam i nic (nawet dobrze ze wtedy nic). Poza tym ciagle łapałam wszelkie infekcje, mam nadżerkę itp. a swoje dzieci (obecnie w drugiej ciąży) udało nam się bez większego wysiłku i wyczekiwania. Jak tylko odpuściłam stres i skupiłam sie na tym, że znalazłam cudownego partnera i najwazniejsze jest to co mamy, kochać się dla siebie, dla przyjemności a nie dla płodzenia potomstwa od razu się udało. Za drugimrazem to wogóle mialam zaburzony cykl, owulacje w 63 dniu cyklu i juz mialam isc na wywolywanie okresu, ale dla pewnosci kazała mi lekarka jeszcze betę zrobić mimo ze 3 dni wzesniej test wyszedł mi negatywny. I beta wyszła ponad 200.

Gość karcia888
ja lecze się już od ponad roku, dodatkowo mam przewlekłe zapalenie tarczycy i mały guzek na lewym płacie, wiem ze mam cykle bezowulacyjne potw.na USG, w styczniu mialam laparoskopie oba jajowody drożne, ale niestety owulacja nie powróciła, jak myslicie czy samo schudniecie pomoze w walce z tym?

Gość karcia888
Bideronka i Kropki zgadzam się z Tobą, bardzo dużo zalezy od samego nastawienia, wiele osób włąsnie sex kojarzy ze zrobieniem dziecka a tak nie powinno byc w rzeczyistosci zazwyczaj wychodzi odwrotny skutek

Gość Szpindlerowy mlyn
corka po kilku miesiacach, synka po 5 latach

Gość vvvviola
Mi się udało po 10 miesiącach. Starałam sie wyznaczyć dni płodne afrodytą na ślinę i miałam żel conceive plus.

Moja ciocia ktora ma PCOS zaszla w ciąze po 4 latach starania się, ja także mam PCOS(tak jak wiekszosc kobiet w mojej rodzinie) i za okolo 4-5 lat bede sie starac o dzidzie, teraz mam lat 18 i mam nadzieje ze nie bede miala jakichs duzych problemow z zajsciem w ciąze za te pare lat