Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam tyle pieniedzy

Wiem że to nie ten dzial ale pomóżcie mi prosze. Chore zwierzątko.

Polecane posty

Chomik mojego dziecka zachorował. Nic nie je, jest caly czerwony i malutki jak wysuszone winogrono, nie chce pić. Wczoraj go poiłam. Dziś do niego zajrzalam i zobaczylam ze mu odpadla tylna lapka. Chyba nie ma już dla niego ratunku. Weterynarz mi za uśpienie powiedział aż 60 zł. Nie mam tylu pieniedzy. Nie wiem jak mam pomóc zwierzaczkowi.

Gość kolezanka prAWDE MOWI
glupia babo zwierze cierpi, jak mialas kase na utrzymanie zwierzatka, to zrob wszystko by chomik nie cierpial. Kasa sie znajdzie-pozycz od kogos. oddaszp otem, nie wierze ze kogos nie stac na wydatek 60zł jednorazowy. Zadzwon do innego weterynarza i powiedz w jakiej jestes sytuacji.Moze wezmie mniej lub wcale nie. Ja za uspienie chorej swinki morskiej co by sie zaglodzila nic nie placilam!

Nie ma w pobliżu innego a nie mam jak jechać do miasta. Dzownilam do tego u nas i powiedzial 60 zl. Nie mam tyle. 60 zl to dla mnie bardzo dużo i zwyczajnie nie mam. Utrzymanie chomika miesięcznie mnie nawet 10 zl nie kosztowało. Moze i jestem glupia ale musze dziecku buty kupić bo nie ma w czym chcodzić i nie mam 60 zl. Pożyczyć latwo tylko z czego oddam?

Gość co to za choroba??
jak mu mogla tylnia lapka odpasc??...

Gość włóż do pojemniczka i daj do z
amrażarki. Uspanie przez zamarznięcie jest bezbolesną metodą i na wielu forach polecane jako ponoć najbardziej humanitarne

Nie wiem jak. nie chodzi tylko sie czołga na 2 przednich jakby byl sparaliżowany a na miejscu tylnej lapki jest zakrwawiona bulwa.

Taką samą bulwe ma tez za uszkiem prawym. Jest wielkości polowy główki. Lekarz mówil że to mogą być narośla rakowe i ze go już nie ma sensu męczyć lekami tylko uśpienie. Zwlaszcza ze już stary jest.

Może ona tak jest tylko on jest jakby sparaliżowany a tam gdzie lapka miala być jest taka okrągla bulwa przekrwiona. Nie wiem jak to mam opisać. Wyglada to okropnie. A on jest taki malutki caly czerwony i slaby. Nawet chodzić nie może. Tak mi go skzoda.

Gość żyrafa155
co wy ludzie ogłupieliście??przecież to prowokacja jakiegoś dzieciaka hahaha, zczerwienial i noga mu odpadla :DDD

Gość żyrafa155
poza tym uśpienie chomika to są grosze :D

To nie jest zadna prowokacja. Ma taką bulę czerwoną zamiast jednej lapki i drugą taką bulę za uchem i jest czerwony pod sierścią i taki bardzo malutki i chudy. On jest w klatce z drugim chomikiem samicą i ta samica jest normlanej wielkosci a on się zrobil taki malusieńki .

Zadzwonilam do weterynarza w mieście i powiedzieli ze uśpienie chomika kosztuje 20 zł. Ten nasz weterynarz jest pojebany. Uprosilam meza i sie zwolni z pracy i pojedziemy. I tak mi smutno żal mi tego chomika okropnie, ale przynajmniej nie będzie cierpiał. A czy się orientujecie moze jeśli one byly z sobą od zawsze to parka byla ale nie rodzeństwo mialy dwa razy już dzieci i teraz jak tego braknie to czy ta druga da sobie radę? Bo mialam kiedyś papużki i jedna zmarla a druga zaraz potem też z tęsknoty umarła. Nie wiem czy teraz nie będzie podobnie.

Gość nknk nnkj
nie jestem pewna czy nie zdechnie ten drugi, ale chomik to typ samotnika i raczej trzyma się je osobno. Więc może temu drugiemu nic się nie stanie. Zawsze możecie przez jakiś czas poświęcić mu więcej uwagi, bo mimo natury samotnika może tęsknić za kolegą. Ale mi żal tego chorego chomiczka:( Ale skoro tak cierpi biedaczek to chyba trzeba mu pomóc....

Gość nie mam tyle pieniędzy
Weterynarz stwierdził ze te zmiany na łapkach to narośle rakowe i ten czerwony kolor to rak skóry. Niestety nie było dla niego żadnych szans. Dostał zastrzyk. Szkoda mi go bardzo ale przynajmniej już się nie męczy. Druga jak na razie ma się dobrze. Zobaczymy jak będzie się jutro zachowywać.