Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvva

Co z samochodem po wypadku?

Polecane posty

Gość vvva

Niedawno ulegliśmy wypadkowi, motocyklista uderzył w nas i samochód do kasacji. Chłopak nieubezpieczony, pojazd miał niezarejestrowany i miał zakaz prowadzenia na 2 lata. W jaki sposób dostaniemy odszkodowanie? Proszę o pomoc.

Gość gupie provo
-1/10

Gość vvva
prosze o odpowiedz

Gość ja pierdolęęęę
jeszcze tylko brakuje żeby twój chłopak na bani jechał tym autem:O Dostaniecie miliony odszkodowania!!!!!

Gość vvva
nie mój chłopak, tylko kierujący motorem!!!

Gość krętactwo
niezlym motorem w was walnal

Gość ja pierdolęęęę
chyba że tak... Dostaniecie z funduszu gwarancyjnego, ale będzie się ciągnęło strasznie długo

Gość vvva
Chłopak, który spowodował wypadek swoim motorem nie miał prawa jazdy, bo mu je zabrano, nie miał nawet ubezpieczonego pojazdu.

Gość ja pierdolęęęę
A nie macie AC?

Gość vvva
A jakie to są kwoty? Słyszałam, że naliczane wg wartości auta w danym roku, to prawda?

Gość vvva
niestety nie

Gość nie pozostaje ci nic
poza załozeniem sprawy sprawcy wypadku z powództwa cywilnego o odszkodowanie za uszkodzone mienie. ale sprawa bedzie się ciągnęła, wygrać wygrasz, ale czy zapłaci...

Gość vvva
i jeszcze jedno pytanie: czy będe musiała iśc do sądu? Kierujący złamał zakaz i idzie siedziec, czy ja muszę w związku z tym isc do sądu? I przez sąd dostaniemy pieniądze z funduszu?

Gość vvva
Powiem szczerze, mieszkamy w jednym miasteczku, to typ spod ciemnej gwiazdy, samochód wart jakieś 5tys ale jego rodziny na to nie stac, to chłopak z marginesu, który jeszcze śmie zastraszac mojego kierującego faceta, więc nie ma mowy o pieniądzach od niego

Gość krętactwo
i 💤 na zgloszenie szkody masz 7 dni, wiec sie spiesz bo nawet grosza nie dostaniesz 💤

Gość vvva
kwota to wartosc samochodu?

Gość vvva
Zajęła się tym pomoc drogowa, więc ja chyba nie muszę sie wtrącac, skoro zapewnili, że oni poszukują ubezpieczyciela, który pomoże im z pieniędzmi z ww funduszu?

Gość gyugiuyiu
Pieniądze dostaniecie z funduszu gwarancyjnego, po to on właśnie jest. A fundusz będzie ściągał pieniądze od sprawcy wypadku, więc nie ty musisz się o to martwić.

Gość vvva
dziękuję za pomoc.

Gość gość
Nie ufałabym pomocy drogowej, znajdą Ci takiego ubezpieczyciela, ze jeszcze przy okazji zgarną dla siebie 50% kasy. Normalna praktyka. Osobiście mogę polecić firmę odszkodowawczą, w moim przypadku było to noRisk i bardzo sobie cenie. U mnie zakończyło się polubownie, ale jestem pewna, że gdyby sprawa poszła do sądu także by Ci pomogli. A! I co ważne, pieniądze biorą dopiero po wygranej więc nie martw się brakiem funduszy :)