Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strona główna fix

Synek w dzień mało je, a w nocy płacze za butlą. Jak go "przestawić"?

Polecane posty

Gość strona główna fix

Synek ma niecałe 9 miesięcy i ma poprzestawiane pory jedzenia :( Nie wiem dlaczego. Od jakiegoś czasu w dzień jada jak wróbelek (5 łyżeczek zupki, pół słoiczka owoców, pół jogurtu, odrobina kaszy), a w nocy, począwszy od kolacji wypija 3 butle kaszy po 230 ml. Próbowałam oszukiwać go smoczkiem, wodą, ale to działa na chwilę. Nie wiem co robić, by mu to odwrócić. Macie jakieś propozycje? Będę wdzięczna.

Gość strona główna fix
up

Gość teraz bedziesz
dawaj mu tez butle w dzien, ja daje rano 2 razy butle od ok.6.00 mm 9.00 mm 11.00 troche kaszy, 13.00 obiadek, 16.00deserek, 19.00 znowu troche kaszy i 21.00 bulte na noc, i przesypia cala noc do 6.00-7.00, godziny ktore podalam to tak czasem plus jedna godzine

Gość kaszka z butelki??
hmm nie wiem, ale tak nie może być ale coś mi nie pasuje w menu.. czy w dzień dostaje mleko??? Bo z opisu wynika, że nie... I druga sprawa: dlaczego takie duże dziecko kaszę je z butelki??? Podawaj mu łyżeczką.. Czy zawsze tak miał? Zawsze jadł w nocy? I w ogóle 3 razy na dobę kasza to chyba za dużo (jeszcze w nocy, kiedy żołądek powinien odpoczywać).. Ja mam młodsze dziecko, kończy za kilka dni 4 miesiące.. ale na razie w nocy nie je.. tym bardziej nei powinno jeść starsze dziecko.. a nawet jeśli, to nie tyle!! Mleko z kleikiem dostaje po kąpieli, różnie między 19:30, 20:30 (zależy jak kąpiel)... a potem je dopiero rano, około 8.. Jak się okaże, że teraz będzie chciał jeść w nocy (bo ponoć w 5 miesiącu tak może być), to po prostu obudzę go ok 23 i zanim się położę, to on jeszcze dostanie mleka.. A jak Twoje dziecko stoi ze wzrostem i z wagą? Nie przybrał zbytnio przez takie ilości tej kaszki?

Gość teraz bedziesz
a i dodam ze mm tylko butla, reszte lyzeczka..

Gość łohohojaka mądra
"Dlaczego takie duże dziecko je kaszę z butelki?" A jak mu niby przez sen podasz łyżeczką? Poczekaj, aż twoje dziecko zechce jeść w nocy to wtedy wytłumaczysz jak je karmisz łyżeczką. Zapewne wybudzisz je ze snu, posadzisz w krzesełko i podasz łyżeczką w środku nocy, tak?? "Nie powinno jeść starsze dziecko" - poczekaj, poczekaj, spróbuj swojemu to wytłumaczyć jak rozedrze się w środku nocy, bo mu się butli zechce. Masz dopiero 4-miesięczne dziecko i to widać po tym co piszesz, serio. Powinno, nie powinno... O czym Ty piszesz?? Dziecko ma w dupie co według Ciebie powinno. Żeś zabłysnęła... Weź się nie wypowiadaj więcej.

Gość akrylik
wyluzuj po prostu taki etap, widocznie potrzebuje nabialu bardziej niz zupki, moze akurat intensywnie rosnie, a butla to dla niego znana i dajaca poczucie bezpieczenstwa metoda karmienia

Gość bghzjghj
bez jaj, moje dziecko ma 17 mies i na noc pije kasze z butelki smieszne te takie madrosci ze dziecko powinno to i tamto powinno to jedno a robi drugie wciagnie butle, zabki umyje, pokreci sie troche i spi nie widze problemu :P co do pytania autorki to sprobuj mu dac z jedna butle w ciagu dnia np przed spaniem sprobuj tez zrobic rzadsze mleko, o miarke czy dwie mniej zreszta idzie lato, upaly, moze mu sie odwidzi i wystarczy mu woda moja w zeszlym roku oduczyla sie w upaly jesc w nocy Pila wode pared ni bo bylo goraco apozniej jjuz nie chciala mleka powodzenia