Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy mma racjee

czy wam też jest przykro jak wasi faceci imprezuja a wy nie mozecie?

Polecane posty

Nie mam na mysli dyskotek w klubach, ale takie normalne spotkania przy piwku z kolegami. Jesli wy np. cala ciaze musicie leżeć i nie mozecie z nikim sie widziec, potem jak male dziecko, to tez nie i zero alkoholu. Nie zamierzam zabronic facetowi tylko dlatego, ze ja nie moge. Ale jest mi smutno, ze on sie dobrze bawi ze znajomymi, a ja nie :-(

W ciąży było mi bardzo przykro bo nie mogłam wychodzić przez ostatnie dwa miesiace a mąż łaził na piwo teraz jest tak,że on czasem wychodzi na piwo,czasem ja na piwko czy koncert i wtedy on zostaje z małą

musze lezec. wiec ew. moglby ktos przyjsc i posiedziec, ale to nie to samo, co wyskoczyc na piwko. potem jak sie dzieci urodza to pewnie tez dlugo nigdzie nie pojde (nie mowie o spotkaniach w parku z kolezanka...). Wiem, ze takie zycie i nie mam pretensji, ani nie chce meza zamknac w domu, Tylko czuje takie ukłucie, gsy on po pracy nie wraca, mowi ze jest u kolegow i nie wie kiedy wroci...

to mi jest przykro, że w Twoim rozumieniu do dobrej zabawy i przyjemnego spędzenia czasu niezbędny jest alkohol.

niestety w ciazy i z malymi dziecmi jest sie na bocznym torze jesli chodzi o zycie towarzyskie. Gdyby i ja i maz bylismy zdani tylko na siebie, to ok. Ale najzwyczajniej mu zazdrosze tych wyjsc. teraz jak nie pracuje, to mma mniej kontaktu z ludzmi (wiekkszosc moich znajomych to ludzie z pracy)., jak urodze to beda inne priorytety, a z blizniakami pewnie bedzie dluuugo ciezko sie ogarnac

kokoszko, nie chodzi o %. Tylko o rodzaj spotkania: co innego jak przyjdzie mi koleżanka, posiedzi przy łóżku i powspółczuje mi. A co innego jakis spontaniczny wypad, czy spływ kajakowy, wyjscie wieczorem do pubu, itp. Nie zaluje, zachodac w ciaze, wiedzialam, ze tak bedzie, ale jest mi przykro.

kokoszko, nie chodzi o %. Tylko o rodzaj spotkania: co innego jak przyjdzie mi koleżanka, posiedzi przy łóżku i powspółczuje mi. A co innego jakis spontaniczny wypad, czy spływ kajakowy, wyjscie wieczorem do pubu, itp. Nie zaluje, zachodac w ciaze, wiedzialam, ze tak bedzie, ale jest mi przykro.

no ale dlaczego nigdzie nie pójdziesz? z tego co czytam dziecko będzie miało ojca,więc skoro on może wyskoczyć z kolegami to i Ty z koleżankami,no chyba że chcesz chodzić na całonocne imprezy no to raczej nie tak szybko

Gość a dlaczego nie moge
wyjsc z kolezankami na drinka? Moge i wychodze:) w ciazy na bezalkoholowego oczywiscie, a po ciazy to czemu nie?:) Ja miesiac po wyjsciu ze szpitala juz poszlam opijac narodziny dziecka:P maz zostal z dzieckiem, w koncu 2 rece ma, rodzicem tez jest wiec nie widzialam powodu dla ktorego nie moglabym wyjsc

dlatego ze zamierzam karmic piersia i bede uwiazana do dzieci. przeciez takie malenstwo je co chwile, a dwojka melenstw = karmienie non stop. potem, np. za [pol roku, jak beda jesc rzadziej, to i tak pewnie bede zbyt zmeczona...

Gość a dlaczego nie moge
ale mleko mozesz odciagac co za problem? ja tez karmilam co prawda 2 miesiace tylko, ale odciagnelam pokarm i poszlam:) Malo tego odciagnelam na zapas, bo pilam alkohol i palilam nie tylko papierosy:P jesli robisz z siebie juz umeczana matke cierpietnice to nie wroze ci szczesliwego macierzynstwa:( musisz zmienic nastawienie, bo zwariujesz.

no ja nie jestem zbyt przebojowa niestety... popelniłam sporo błędów w moim związku, za które teraz płacę. Bo mój facet był zawsze strasznie zazdrosny o moich znajomych, wiec ja dla swietego spokoju sie z nimi ne spotykalam, tak kontakty sie zerwały. Pozostały nieliczne i też coraz gorzej z nimi. Oczywiscie mam gdzies to, ze sie czepia, ze sie z kims umawiam, skoro on robi to czesciej. Tylko teraz sytuacja sie zmieniła. PS ja nie chce majac male dzieci latac po imprezach, odciagac pokarm itp. Po to zaszlam w ciaze, zeby na poczatku sie im posiwecic, taka kolej rzeczy. Nie umartwiam sie, ale nie chce na sile udawac, ze jestem super rozrywkowa mimo noworodkow w domu. I nie widze w tym problemu tylko nie wiem skad ten żal, gdy on gdzies jedzie, ma swoje sprawy...

Gość a dlaczego nie moge
sluchaj problem tkwi w tym, ze twoj facet nie chce byc taki jak ty i podporzadkowac sie tobie podczas gdy ty podporzadkowalas sie jemu. Jesli chcesz siedziec w domu z dziecmi, nie chadzac na imprezy, bo jestes typem domatorki to ok. Ale swojego faceta nie mozesz do tego zmuszac. trzeba bylo ta kwestie dogadac zanim zaszlas w ciaze. Bo tak to nie mozna cie zrozumiec gdyz: - jestes zazdrosna bo on wychodzi - tez bys chciala wyjsc spontanicznie - twierdzisz ze nie bedziesz mogla wychodzic z powodu dzieci a po chwili: - nie lubisz wychodzic - nie jestes typem imprezowiczki - nie chcesz wychodzic jak sie dzieci urodza. Przemysl to, bo chyba czesciowo sama nie wiesz czego chcesz.

normalnie się w ciąży spotykałam ze znajomymi, nawet na imprezach nocnych - fakt, że nie miałam nakazu leżenia, ale kiedy pod koniec byłam już wielka i było mi ciężko to robiliśmy domówki u nas i zupełnie nie narzekałam na brak towarzystwa, to samo po porodzie, nie zamknęłam się z dzieckiem, tylko brałam pod pachę i chodziłam wszędzie gdzie się dało, wiadomo, nie przez pierwsze 3 miesiące (zresztą zima była), ale wiosną to już potrafiliśmy iść do ogródka i posiedzieć nawet dłużej a dziecku było wszystko jedno czy śpi w wózku czy w łóżku, skoro byłam obok kobiety się same zamykają w domach i same ograniczają, bo dziecko tak naprawdę nie ogranicza, jedynie wymusza zmianę stylu, ale to akurat nie przeszkadza

normalnie się w ciąży spotykałam ze znajomymi, nawet na imprezach nocnych - fakt, że nie miałam nakazu leżenia, ale kiedy pod koniec byłam już wielka i było mi ciężko to robiliśmy domówki u nas i zupełnie nie narzekałam na brak towarzystwa, to samo po porodzie, nie zamknęłam się z dzieckiem, tylko brałam pod pachę i chodziłam wszędzie gdzie się dało, wiadomo, nie przez pierwsze 3 miesiące (zresztą zima była), ale wiosną to już potrafiliśmy iść do ogródka i posiedzieć nawet dłużej a dziecku było wszystko jedno czy śpi w wózku czy w łóżku, skoro byłam obok kobiety się same zamykają w domach i same ograniczają, bo dziecko tak naprawdę nie ogranicza, jedynie wymusza zmianę stylu, ale to akurat nie przeszkadza