Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michal-ina

matura 2013 - j.polski

Polecane posty

Gość michal-ina

hej, mam problem. popełniłam bład na maturze i nie mogę spać przez to wszystko... nie wiem czy to kardynalny czy rzeczowy... otóz pomylłam autorów (mimo że byli podani), po prostu wrzuciłam inne nazwisko 2 razy.... tragedia jakaś, nie myślałąm, byłam ledwo przytomna - wcześniejszej nocy wgl nie spałam... czy to jest równoznaczne z nie zdaniem matury? dodam, ze pisałam temat 2. ("Przedwiośnie" - probowałam określić epokę i kojarzyłam z nazwiskami pisarzy i tak mi się pomieszałao z nerwów, cały dzień przez to płakałam).

Gość michal-ina
wiem, ale jak to jest przy ocenianiu prac? jak było we wcześiejszych latach? czy było to jednoznaczne z niezdaniem matury? wiem, że bła dkategoryczny wynika z całkowitej nieznajomości lektury - dopisywanie wydarzeń, itp... a nie wiem do której kategorii ten bład przypisać

Gość michal-ina
naprawdę??? nawet jeśli użyłam go 2 razy?

Gość blackberr
Witam Pisałam na temat o Przedwiośniu. Nurtuje mnie jedna sprawa. Napisałam i pisałam tak przez całe wypracowanie, że postacie dla Gajowca były autorytetami w czasach niewoli, a teraz w czasach wolności zapewne znajdzie też inne autorytety ponieważ to juz inne czasy, lecz pamięć o tamtych cały czas powinna być i nie moze o nich zapominać, jednak są onie teraz dla niego tylko drogowskazami, bo swoją rolę jako autorytetów spełnili bardzo dobrze ale w przeszłości. Resztę, epoka, nazwiska, imiona mam dobrze. Tylko czy to co napisałam jest prawda i nie zostanie uznane za błędy ? Proszę o możliwie szybką odpowiedz !

Gość Janwbsizjz
Nie przejmuj sie... Ja to dopiero namieszalam. Napisalam ze cezary dopytywal o te postacie, ze ich nie znal i ze mu sie spodobali, czy tam cos.. W ogole jakis dziwny szal na te bledy kardynalne, wiekszosc glupoty napisala. Widzialam kilka wpisow, ze pomylono kto komu opowiada. 3/4 musialoby nie zdac matury. Mysle ze poleca po punktach i tyle.