Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vitech

Pytania do mam dzieci w wieku 8-9 miesiecy.

Polecane posty

Gość vitech

1. Na jak długo wychodzicie na spacery? Czy wasze dziecko chetnie siedzi w wozku? 2. Jak wyglada jadlospis waszego dziecka? Co i ile je w jakich godzinach? 3. Co potrafia wasze dzieci? U mnie jest taki problem - moja corka jest dosc grubawa - od poczatku karmiona piersia, je innych rzeczy stosunkowo niewiele. Noca je piers 2-4 razy mimo ze jest juz duza, nie idzie jej oszukac. Ale trwa to ze 2-3 minuty i spi dalej. W zwiazku z tym, ze jest przy sobie nie siada sama jeszcze i nie raczkuje. Pelza, ale z wysilkiem. Jada tak: 5 - piers 7 -piers 10- 125 gr owocow ze sloiczka plus 60 ml sinlaca 13 - piers 15 - obiad - okolo 120 gr, to jest max, zwykle zjada mniej (buraki, kalafior, brokuly, szpinak, cukinia, baklazan, kalarepa, kukurydza, ziemniaki, pietruszka, krolik). Nie je kaszy mannej - alergia. Ani ryb i jajek - alergia. 17 -piers 19 - sinlac pol na pol z kasza jaglana, gryczana, kukurydziana lub ryzowa 1 - piers 3 -piers Nie chce nic pic z butli. Chetnie przestawilabym ja na butelke, bo ja chudne woczach (169 cm, 50 kg), ale...jak to zrobic... Nawet noca nie daje sie oszukac...

Gość vitech
Wazy10 kg. Ma 74 cm.

Gość strona główna fix
Mój synek ma 8 i pól miesiąca i tak: 1) Zależy od pogody, ale na dworze jest codziennie. jak zimno to tak ze dwie godziny max, jak ciepło to praktycznie cały dzień, bo mamy duży ogród z tarasem i tam siedzimy. W wózku siedzi chętnie, ale tylko wtedy gdy wózek jedzie, nie ma mowy o postoju :) 2) 8 - 150 ml kaszy 12 - pół jogurtu 16 - kilka łyżek zupki 18 - jeden biszkopt lub pół słoiczka owoców 20.30 - 230 ml mleka z kleikiem lub kaszą 2.00 - jak wyżej 5.00 - jak wyżej Generalnie w dzien jada mało, w nocy nadrabia. 3) Raczkuje, pełza, czołga się, jak ma się o co podciągnąć to wstaje i długo już ustoi na nóżkach, podparty już pomału chodzi, ale jeszcze nie siada i nawet posadzony z trudem trzyma równowagę.

No wazy sporo ale jest dluga. Daj jej spokoj, wszystko z nia ok. Powinna jesc wiecej zupki i odzwyczajaj ja od piersi na zadanie, przynajmniej w nocy.jak nie uznaje butli to karm lyzeczka lub naucz ja pic z niekapka, bo to juz najwyzsza pora. 1 Co do spacerow- wychodzimy na 1,5 godziny a jak jestesmy u tesciowej to siedzimy w ogrodzie lraktycznie caly dzien, nie trzymam go caly czas w wozku. Siedzi mi na kolanach, chodzimy z nim na rekach, lezy na kocyku, bawimy sie zabawkami...bo jak mu sie nudzi, to marudzi. 1 Hickary, to ty?

Strona glowna fix- a jaki jogurcik dajesz? Bo jestem na etapie poszukiwan wlasciwego, zeby zaczac mu dawac:)

Mój syn ma równe 9 miesięcy, waży 8 kg, jest strasznie drobny, nie wiem ile ma wzrosty, bo nie idzie go zmierzyć. Posiłki: 5.00-6.00- 180 ml mleka mm 8.00- 9.00- kaszka 11.00- mały jogurcik nestle 12.30 - zupa ok 170 ml 15.00 deserek 17.00 kanapka z masłem lub szynką 20.00 mleko zagęszczone kaszką 180 ml Z umiejętności to raczkuje, siedzi stabilnie, chodzi przy meblach, wspina się na łóżko. Ruchowo jest bardzo mocno do przodu, sam usiadł i zaczął raczkować zaraz przed ukończeniem 6 miesięcy, ok miesiąca później zaczął chodzić przy szczebelkach. Ze spacerami mamy wielki problem, nie chce za nic w świecie siedzieć w wózku, tylko krótkie spacery wchodzą w grę. Na szczęście mamy ogród, więc siedzimy na kocu, albo go noszę.

Gość To grube strasznie jest
Twoje dziecko, ble

dzieci na piersi są takie pyzate, te na mm nie. moja córka ma ponad 7 miesięcy i przestawiłam ją na karmienie mieszane - pierś tylko 2 razy dziennie - i przybiera wolniej. próbuj może mleko łyżeczką podawać, bo do butli się już nie przyzwyczai (ja tak robię). jeśli nie chcesz jej podtuczać, to zastąp sinlac jakąś niesłodzoną kaszką bio np. holle lub alnatura. moja bardzo sinlac lubiła, ale jest bardzo słodki i kaloryczny, więc daje inne kaszki.

To nie karm corki tak czesto, bo wszystko z ciebie wyssie. Zajmij ja czyms i przetrzymaj chociaz do 2.5 godziny. A ze nie chce pic z butelki - wiele dzieci karmionych piersia nie chce, jestes po prostu za miekka - jesli chcesz karmic z butelki musisz probowac do skutku, z kazda proba bedzie lepiej. Ja bym dziecku nie dawala kaszki sinlac na twoim miejscu - jest zbyt kaloryczna, nadaje sie dla niejadkow. Dlugosc spacerow mysle ze zalezy od upodoban dziecka - moja najstarsza corka moglaby spedzic w wozku 3 godziny albo i dluzej, siedziala sobie zadowolona i podziwiala krajobraz, mlodsza juz po 40 minutach wiercila sie i jeczala jakby usiadla na mrowisku, wiec spacery nie byly dluzsze niz max 1 godzina.

Gość ja mam od bylego
moj synek skonczyl 4 dni temu 8 miesiecy..na dworze jestesmy prawie codziennie, chyba ze pada to nie, okolo 4 godzin, siedzi w wozku i obserwuje, co potrafi, siada sam z lezenia, turla sie szybko i sprawnie albo pelza do tylu, jak mu podam rece albo sam sie zlapie mojej bluzki rwie sie do wstawania, od jakichs 2 tyg.przybiera pozycje do raczkowania i buja sie do przodu i do tylu, jadlospis: 6-7.00 mm 120ml 9.00-10.00 mm 12-13.00 kasza ok.100-120 ml podawana lyzeczka 15.00-16.00 obiadek 17-18.00 deserek 19.kasza ok.100 ml 21.00 mm ok.120ml spi do 6.7 rano bez jedzenia w nocy, wazy 9 kg, ma 72 cm

nie wiem dziewczyny, ale to chyba nie ma reguły z tą wagą. Ja karmiłam tylko piersią do ukończenia 7 miesiąca a syn od początku słabo przybierał. Do tego od urodzenia przesypia całe noce, więc nocne karmienia nam odpadały. autorko, jak chcesz trochę przystopować z wagą córci to nie dawaj jej sinlaca, przecież to najbardziej kaloryczna kaszka na rynku.