Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agNIESZKa tez samotna

dlaczego w dzisiejszych czasach matki tak skakaja nad dzieciakami???

Polecane posty

nie wiem dlaczego skakają - ja pamiętam, jak była kilka lat temu impreza na działce u mojej siostry, miała wówczas 5-letniacórkę i rocznego syna, ktoś na imprezie się jej zapytał, czemu nie porobi nic na tej działce (bo cała zarośnięta trawami po pas, nic nie kwitło itp.) a ona odpowiedziała, że nie ma kiedy (nie pracowała wtedy, więc tylko zajmowała się dziećmi). Ja się wtedy zapytałam, czym jest taka zajęta, chodzeniem do marketu? Skończyło się obrazą majestatu ...

Tzn. co do opieki nad dziećmi w domu, to też nie jestem zwolenniczką, że dziecko całe dnie w kącie się samo bawi np. 2 letnie, a mamuśka ciągle coś sprząta, gotuje, czy pielęgnuje ogród...coś takiego też wcale dobre nie jest. Po prostu często brakuje sensownego wyważenia...bo albo matka non stop stoi nad dzieckiem, albo wcale, bo ono ma się samo sobą zająć.

Gość no masz racje
metafora . - siostra miała racje ze się obraziła .Pewnie sama nie masz dzieci ale przy rocznym dziecku jest co robić.

Gość goraliiiiiiik
no masz racje------no blagam Cie....Jej siostra jest poprostu niezaradna i tyle!Dobrze jej powiedziala....,roczne dziecko chyba spi w dzien ,prawda...?a 5-letnie potrafi sie samo zabawic...kiedy mama moze pielic dzialke czy wsadzac kwiatki...:Otaki 5-latek moze miec niezla zabawe ,,pomagajac mamie''.Wystarczy dobrze czas zorganizowac.Lenie i obiboki tego nie potrafia....

Widzisz migotka, tylko problem polega na tym, że ona właśnie nie siedziała z dziećmi non stop, nie czytała im, nie bawiła się z nimi, nie ćwiczyła, nie chodziła na zajęcia itp. Zabawa, a właściwie bardziej edukacja trwała może godzinę-dwie w ciągu dnia, a tak to sprzątała dom, a dziecko się bawiło samo, a ona tylko miała oko na niego, chodziła właśnie na zakupy z koleżankami-mamusiami itp. A jej chodzenie na działkę polegało na opalaniu się i wstawieniu dziecka do basenika. Ja też nie mam nic przeciwko siedzeniu z dzieckiem cały dzień, pod warunkiem, że ten czas jest spędzony z tym dzieckiem aktywnie.

Skakają bo muszą wkoncu cos robic wiec skakają,aby nie było ze caly dzien nic nie robią :p A tak powaznie to przyniesie fatalne zniwa z wiekiem,juz przynosi, tylko nie wszyscy chcą to dostrzedz

Gość hehdhf
Metafora zazdrosna jestes czy co? Trzeba miec jakies zycie poza dzieckiem,a ty widac nie masz,chcesz to sie mu poswiecaj totalnie,ale przestan innych krytykowac za odmienne podejscie meczennico

O co Ci chodzi? Gdzie napisałam, że siedzę z dzieckiem non stop, jak nawet go jeszcze nie mam? Moja plany wychowawcze są nieco inne niż spędzanie czasu wyłącznie z dzieckiem, więc tym bardziej nikomu takiej postawy nie narzucam! Kiedyś nie rozumiałam, jak można nie zdać nowej matury z polskiego, ale na kafeterii widzę, że jednak tacy ludzie chodzą faktycznie po Ziemi...

Gość no no ...
ToksycznaKobita - no jasne lepiej zapisać 3 miesięczne dzieci do żłobka byle jak najmniej spędzać z nimi czasu .Do tego zero uczuć ,zero czułości bo przecież dla ciebie to tylko dzieci.