Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ernix1993

co robiie dzisna obiad? potrzebuje inspiracji

Polecane posty

Gość miniaminia
Ja właśnie też tylko drobiową :) Jabłko dodaję pokrojone w takie plastry grubości około 1 cm jak tylko troche obsmaże wątrobki z dwóch stron. Normlanie kłade na patelni, na mięsku - pycha. Oprócz mojego meża i mnie samej nie znam nikgogo, kto by to lubił ;)

Gość dzisiaj taki obiadek robię
ogórkowa i leniwe kluseczki z cukrem masełkiem i cynamonem :)

Gość amatorka_koneserstwa
salatka z pomidorow, wlasnie zjadlam

Gość deszczowa piosenkaaaa
U mnie dziś smażona ryba (chyba miruna), surówka z kapusty kiszonej i młode ziemniaki, chcę być wege, ale mama ciągle się mnie czepia, że jestem bardzo blada i pewnie mam anemię, więc zjem dziś tę rybę. Smacznego wszystkim :)

Gość dla fanow watrobki
a kiedy dodaje sie cebule? dodajcie kolejnosc-nigdy nie robilam, ale mam problemy z zelazem i musze zaczac jesc, tylko napiszcie kiedys smazyc mieso kiedy cebule czy to dusic o co kaman:) po kolei dla oslicy:)

do miniaminia: u mnie ja to lubię, ale tylko ja. Ja daje jeszcze majeranek, ścieram palcami trochę.

ja robie tak, ale uprzedzam ze lubię mocno przyrumienioną wątróbkę: na patelni rozgrzewam troche tłuszczu, oleju najczęsciej, daję watróbki oplukane ale BEZ soli. Jak się podsmażą, daję cebulę pokrojona w piórka, podsmażam, jak cebula miękka daję dopiero sól, mieszam i wtedy jabłko w ósemki i majeranek , pod przykryciem zasmażam trochę, z 10 min i potem mieszam albo i nie, pyszne jest. :)