Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małpka801054

test uczuleniowy farbowanie

Polecane posty

Gość Małpka801054

czy jeśli w czasie testu uczuleniowego (z użyciem tylko farby, bez utleniacza, zgodnie z instrukcją. L'Oreal INOA) skóra za uchem była w 2 dzien lekko zaczerwieniona i bardzo delikatnie swędziała, ale po upływie ok 50h od nałożenia farby już było wszystko ok, to znaczy to że mam na tę farbę uczulenie?

Gość tralala xxx
Tak jestes uczulona , wez pod uwage ze tylko troche nałozyłas jesli ja nałozyc z utleniaczem na włosy wsciekniesz sie i skutki moga byc tragiczniejsze niz teraz za uchem

Gość Małpka801054
to co, próbować z inną farbą? innej firmy? i przy kolejnym teście robić próbę z utleniaczem czy bez? od lat farbuję i nie było problemów, ale ostatnio farbowałam u fryzjera farbą podobno bardzo delikatną, odpowiednią dla kobiet w ciąży, może dlatego nie było problemu...

Gość tralala xxx
Zrób test z utleniaczem a nie lepiej zebys wydała troche wiecej pieniedzyi kupiła farbe delikatna np dla kobiet w ciazy .Albo jesli masz dobre relacje z fryzjerka spytaj sie jej jaka to farba była , jesli chodzisz sporadczycznie to ci nie powie .... :)Ale jest sporo dobrych delikatnych farb na allegro własnie dla kobiet w ciazy albo idz do sklepu fryzerskiego i ci Pani- Pan doradzi bo musi miec wiedze na ten temat pracujac w takim sklepie

Gość tralala xxx
Nie wiem jak Inoa ale w marijel sie dodaje mała ilosc utleniacza wiec ta farba loreal juz ma w sobie juz utleniacz

Gość Małpka801054
ja wiem co to była za farba ale ją trochę ciężko dostać, przynajmniej tu w UK, i nie bardzo wiem jak zmieszać. Farouk CHI ionic. @tralala no właśnie w INOA jest 1:1 więc nie wiem...

Gość Małpka801054
ale popatrzyłam na składy i w INOA jest PPD a w CHI nie ma. Natomiast jest pochodna PPD - TDS. Czy można być uczulonym na PPD ale nie TDS? tak się zastanawiam, czy zostawić i nie farbować tylko iść do fryzjerki za jakieś 3 tyg moge iść (miałam nie no ale), tylko wtedy czy może sie zdarzyć że mnie nagle uczuli ta farba która do tej pory nie uczulała?

Gość tralala xxx
Tak może . tak byc ze farba która Ciebie nie uczulała moze uczulić .Ale musisz zaryzykować fryzjer wie co zrobic w takiej sytuacji jak cos sie dziac zacznie .A moze poprostu kupisz sobie balsam koloryzujacy i bedziesz sobie nakładała ?sa takie ale troszke zachodu z tym jest .Wiem ze jest tez farba Goldwell jakos tak farbka utrzymujaca sie do 10 myc cos w tym stylu nie niszczaca włosa w ogóle ale jak sie nazywa nie wiem , wiem ze firma Goldwell