Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość assssia28766

staralam sie o dziecko ponad rok - zaszlam w ciaze i bardzo sie boje.

Polecane posty

Gość assssia28766

Hej. Staralam sie o dziecko rok I 3 miesiace. W koncu zaszlam w 1 upragniona ciaze. To juz 8 tydzien a ja tak bardzo boje sie poronienia :( Tak bardzo sie boje, ze jak bede miala 1 usg to bedzie cos nie tak. 1 usg bede miala za 4 tygodnie. Zabija mnie to czekanie ale niestety nic nie moge zrobic - mieszkam w uk I tutaj jest taki system. Czy kazda ma takie obawy? Czy gdyby bylo cos nie tak to bym krwawila?

Gość tez z uk jestem
ja raz poronilam i gdy drugi raz zaszlam w ciaze to myslalam ze z niepewnosci zwariuje,poszlam do gp powiedzialam ze strasznie sie denerwuje ze mam silne bole brzucha i krzyrza i czy mogliby sprawdzic czy wszystko ok,naklamalam ze to 9 tydz :)tak naprawde to byl 6 wszystko bylo ok,dzis mam piekna corcie,nie martw sie i sprobuj isc o lekarza moze akurat wysle cie na usg

Gość martusiakubusia
wiem co czujesz, tez mieszkam w uk, jestem w 6 tygodniu ciazy i nikt sie nie interesuje.. dla nich to nie ciaza. czekac tez musze... ja jeszcze 6 tygodni. a wiesz ze czasami dopiero w 14 tygodniu masz pierwsze usg.. zalezy jak wypadnie. chce mi sie plakac:(

Wiem co czujesz bo tez mieszkam w uk i najgorsze jest tu to czekanie... ale strach kobiety jest zawsze czy przy pierwszej czy przy kolejnej ciazy bo nie wiesz czy ciaza jest prawidlowa... ja przez pierwsze dwa mce zawsze na termin miesiaczki mialam brazowe plamienia, bardzo sie balam ale tu nic nie mozna zrobic. Gdy cos bedzie nie tak napewno to wyczujesz- jakies mocne bole brzucha, plamienia itp ale najwazniejsze to sie nie stresowac bo to tez szkodzi! Powodzenia Wam zycze!

Gość bimut
ja tez mieszkasz w uk a wy gdzie dokłanie mozecie isc do prywatnego lekarza:)

Spokojnie, jesli to juz 8 tydzien, to ryzyko poronienia jest niewielkie. I tak, kazda kobieta ma obawy zwiazane z ciaza, wiec lepiej jak sie przyzwyczaisz :)

Gość assssia28766
co tak pozno? eh :(

Gość mama trojaczkow :)
Ja tez z uk,ale na opieke nie moge narzekac mam naprawde super.Nie martwcie sie bo to nie pomoze a tylko zaszkodzic moze,u mnie w 3 scanie wyszlo,ze jeden z maluszkow sie nie rozwija,co ja przezylam to moje mialam takie czarne mysli ze szok,na nastepnym scanie juz bylo wszystko ok,widocznie taki etap mial,a moze brat go "podjadal" ;) Nie ma co sie martwic na zapas,wiecie na pewne sprawy i tak nie mamy wplywu,wiec glowy do gory i myslcie pozytywnie to pomaga :)

Gość assssia28766
prywatny lekarz chce potwierdzenie ciazy - czego jeszcze nie mam bo dopiero czekam na karte. Poza tym kosztuje 150 f - jest tylko 1 prywatna klinika i trzeba czekac na termin. ja juz wole poczekac te 4 tygodnie i tak to wczesne usg nic nie zmieni - tutaj nie daja tabletek na podtrzymanie ciazy, nic.

Gość assssia28766
dzieki za mile slowa :)

Gość assssia28766
Ratuje mnie to, ze mam potworne mdlosci i bol piersi cykliczny. a to chyba dobrze swiadczy? ze z ciaza jest wszystko ok? :)

Gość martusiakubusia
Najgorzej, ze moj chlopak jest anglikiem i juz mnie nie moze sluchac. Powiedzial, ze nie interesuje go co sie w polsce dzieje bo jestem w uk hehe

Gość mama trojaczkow :)
No i ten chlopak ma racje :) Bedzie dobrze

ziemia obiecana ,nie pisz głupot poronić można w każdym tygodniu ciąży . Ja też miałam problemy z zajściem a potem z donoszeniem ,na patologi ciąży byłam 3 razy