Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość druga a jedank niepewnosc

symptomy porodu czy falszywy alarm?

Polecane posty

dziewczyny to moja druga ciaza, myslalam ze bede wszytsko wiedziec a tu duupa..:)zaczynam 38 tydz , od wczoraj mialam 3 bolesne skurcze,cholernie boli mnie pipa, tak ze nie moge chodzic i sie ruszac,leze caly czas a przewrcoenie sie z boku na bok to mega bol!boli tez kosc ogonowa, czy ktos tak mial?w pierwszej ciazy wszytsko byko inaczej,nie wiem czy mam leciec do lekarza z tym mega bolem pipy i ud czy cosw sie rozkrreca?

Gość Siedź w domu
nie panikuj.

Gość zonaKraka
Hm, podobno niektóre kobiety nie poznają w ogóle skurczy... a to ciągły ból czy taki okresowy? Trochę to mi rozwieranie przypomina :) Przy skurczach bolał mnie tylko krzyż, w brzuchu nic nie czułam. No ale to były zdecydowane skurcze- łapało i puszczało. A przy skurczach podobno jak weźmiesz prysznic i miną, to fałszywy alarm, jak nie miną... hm, to jesteś umyta do porodu.

Gość mandra6
ja miałam termin na wczoraj, dzisiaj byłam na ktg, wszystko ok, na kolejne badanie ktg mam się głosić w niedzielę, jeżeli do tego czasu nie urodzę. Tylko że mi twardnieje brzuch, tak jakby stawia się, oprócz tego ból w kroczu taki jakby mi się tam kości rozstępowały. W szpitalu stwierdzili że to jeszcze nic takiego. Boję się że nie rozpoznam że to już powinnam jechać na porodówkę, a mam do szpitala 40 km . Dodam że to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak mam rozpoznać że poród się rozpoczął?

surczy nie przegapie, w pierwszej ciazy mialam je 3 doby :) teraz tylko jeden wielki ciagly bol pipy przy ruszaniu sie , jak leze nie ruchomo nic nie czuje, maly ruch -bol jak cholera,doslownie nie do wytrzymania ,zahacza on tez o uda

Ja już 39 tc i czasami też tak czuję rozrywanie kości łonowych przechodzące lekko na uda. Skurcze tylko czasami mam, ale niebolesne. Również się zastanawiam jak to będzie tym razem, bo w pierwszej ciąży kompletnie nic nie czułam i nic mnie nie bolało aż tu nagle 4 dni po terminie dostałam lekkich ale regularnych skurczy i dopiero pojechaliśmy do szpitala.