Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karamara.

Jakie owoce w 9 miesiącu?

Polecane posty

Gość Karamara.

Córka bardzo mało mi pije - nie chce, mimo że dostęp do butelki z wodą ma cały dzień. Daje jej owoce, bo zawierają dużo wody, co nas ratuje przed odwodnieniem. Głownie jabłka i gruszki. Co mogę jej jeszcze podawać, co można kupić w sklepie?

Gość zonaKraka
Mój od początku jeszcze banany, morele, brzoskwinie, maliny, jagody też można ale naszych jeszcze nie ma. Chociaż akurat po jagodach mój miał zaparcia. Po 9 mcu jadł już właściwie wszystko, bo zaczął cytrusowe i inne egzotyczne, na pewno ananas i liczi lubił. W lecie to już nasze letnie będą, porzeczki, agrest, sok z aronii. Ale jak twoja tak pomalutku je, to też nie wszystko na raz.

Gość Karamara.
Zono Kraka a jak z ananasem? On jest dość soczysty. Można już dawać? Winogrona?

Gość zonaKraka
Sok z winogron jest już w słoiczkach praktycznie od początku, nawet do obiadków dodają, winogrona też szybko, więc ja dawałam, starałam się domowe, ale sok z domowych winogron też szybko pił. A ananas mu posmakował, za pierwszym razem zjadł dużo za dużo bo tatuś nie wiedział że to pierwsze podejście i dał dziecku ile chciało ;) Ale po prostu kroiliśmy na małe kawałki i wsuwał, rzadko koktajle pił.