Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja tak on nie

ślub

Polecane posty

Gość ja tak on nie

Ja tak bardzo chce, a on... Nawet oświadczyć się nie chce... Po prostu chciałabym STAŁEGO związku, białą suknie, welon... Boże, dziś oglądałam koleżanki zdjęcia ze ślubu, z przygotowań i płakałam jak głupia :(

Gość stara panna.aaa
nie każdej dane, ja mam 29 i wiem ze nigdy nie wyjde za mąż... ech :(

jestem 10 lat w stałym związku bez ślubu moje małzeństwo trwało połowę tego czasu może na tym przykładzie zrozumiesz, że ślub to nic stałego bo jak nie zrozumiesz, to ja już nie wiem, co ci pomoże... 1

Gość stara panna.aaa
ewa ale ty chociaż byłaś żoną, ktoś Cię chciał za żonę, nie widzisz rożnicy?

Gość ja biorę ekstrakt
Ewa, ale z jakichś powodów też za pierwszym razem wzięłaś ten ślub, prawda? Nie wiem dlaczego negujesz wszystkie dziewczyny, którym tak zależy na ślubie. Przecież sama też przez to przeszłaś.

Gość popieram poprzedniczkę,
uppp

Gość stara panna.aaa
...

Gość ja tak on nie
Ja wiem, że nic nie daje gwarancji... Nie zmuszam go do tego. Raz poruszyłam ten temat. Zwiazek juz trwa 5 lat i mamy synka siedmiomiesiecznego...

tak, ktoś mnie chciał i przeszłam przez to teraz też ktoś mnie chce i nie ma to nic wspólnego ze ślubem 1 to, że ludzie chcą ślubu nie znaczy, że ślub jest czymś, co daje PEWNOŚĆ, jest czymś STAŁYM niestety skoro jest tyle rozwodów, to nie potrafię zrozumieć kobiet, które dalej sie upierają przy tych ślubach, jako pewności i stałości to chyba trzeba być głuchym, ślepym i głupim, żeby dalej wierzyć w pewnośc i stałość małżeństwa 1

Gość poli 30
a ja i mój mąż wierzymy w trwałość małżeństwa...mąż oswiadczył mi sie po 5 miesiącach bycie razem,półtora roku później braliśmy slub....w tym miesiącu obchodzili śmy 10 rocznicę slubu i jesteśmy szczęśliwi jak na początku, i strasznie sie kochamy...

no i fajnie są związki, które się nie rozpadają albo rozpadają się później ale nie ma nic wspólnego ze ślubem 1

Gość nie widze postow....
...

Gość stara panna.aaa
ewa ale o tobie nikt nie powie stara panna, bo mialas męża, ktos cię chciał.

Gość poli 30
sorki nie w tym miesiącu tylko w kwietniu mieliśmy 10 rocznice slubu

Gość nie widze postow....
..

Gość amalanda
Doświadczona już jestem i powiem Ci autorko tak- byłam młoda i głupia, że zdecydowałam się na ślub mając 22 lata, po 4 latach rozwód, później stały związek z facetem i wspólne mieszkanie, ale ślub dopiero po 17 latach życia na kocią łapę. Żadna dziewczyna w XXI wieku nie powinna mieć parcia na ślub i spieszyć się z taką decyzją.

Gość dsdsfdfdffffg
..

Gość najmadrzejsza na kaaafe
ech dziewczyny bo związek powinien wygladac tak, ze spotykacie się, seksicie, jest wam dobrze, myślicie o spędzeniu zycia razem, legalizujecie związek (slub) i zamieszkujecie razem a wy mieszkacie razem, seksicie się, a potem zdziwione, ze facet nie chce slubu... a po co ma chcieć? ma posprzątane, ugotowane, w nocy zamoczy i dla niego jest ok

wyszłam za mąż w wieku 24 lat, w tamtym czasie BYŁAM JUŻ starą panną, co mnie w ogóle nie martwiło, a wręcz przeciwnie, nie miałam zamiaru zmieniac tego stanu rzeczy zrobiłam to na usilną prośbę ex zupełnie niepotrzebnie 1

Gość tyrttyty
a co za różnica czy się pieprzą ze sobą razem mieszkając czy nie, skoro i tu i tu nie ma slubu? :O

Gość ja tak on nie
przeciez napisałam, ze NIC nie daje gwarancji trwałego związku, związek na kocią łapę też nie!! Napisałam, że marzy mi się ślub, ślub jest dla mnie definicją stałego związku, mój syn kiedyś powie dziewczyna mojego taty, albo chłopak mojej mamy. Faktycznie, on ma Wszystko na tacy, a ślub dla niego to niepotrzebny koszt ;/ nie myślałam w ten sposób.