Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana93Lili

Niedoczynność tarczycy. Czy to ciąża? Euthyrox

Polecane posty

Gość Załamana93Lili

Witam! Jestem chora na niedoczynność tarczycy, biorę od stycznia EUTHYROX. Z początku dawkę 25, a później 50 do teraz.. Na okres świąteczny wyjechałam do rodziny i zapomniałam tabletek. Nie brałam ich przez tydzień, później znów zaczęłam.. W międzyczasie zachorowałam i brałam antybiotyki. Okres miał być 2.04, a spóźnił się i zaczął 6.04 wieczorem. Wcześniej się to nie zdarzało.. Zawsze był regularny cykl co 31 dni... Myślałam, że to ze względu na przerwę w branu leku i antybiotykach. Okres był taki jak zwykle nie tylko krew, ale i błonki itp. Po spóźnieniu okres w tym miesiącu powinien być 7.05, ale nadal go nie ma.. Wyniki z TSH są dobre, biorę regularnie EUTHYROX 50. Współżyłam, ale nie doszło do wytrysku we mnie. Był stosunek przerywany. Czy mogę być w ciąży? Czy lek mi przestawił cykl? Nie mam żadnych objawów ciąży...

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Już Ci pisałam, że Euthyrox nie ma wpływu na cykl. Ale skoro współżyłaś, to możesz być w ciąży!

Gość Załamana93Lili
Zrobiłam dziś test, Jest wyraźnie 1 kreska, nawet pod światło. Współżyłam w nocy z 26/27.04, a okresu nadal nie ma :( Co mam robić?

Gość Załamana93Lili
Pomóżcie!

Gość hgfdfdd
zrob bete

Gość fanka Manchesteru United
Ja sama biorę te tabletki co Ty, ale właśnie dzięki nim okres tym bardziej mi się uregulował :) A biorę je już ponad 3 lata.

Gość hgfdfdd
tez choruje na nidoczynnosc tarczycy i to jest mozliwe ze ta choroba zabuzyla ci cykl. malo prawdopodobne abys byla w ciazy

W ciąży owszem, możesz być, jednak proponowałabym jeszcze odczekać trochę z robieniem testu. Jeśli do tygodnia jeszcze go nie będzie dopiero wtedy rób.

Gość Załamana93Lili
A ja nie wiem co się dzieje, test wskazywał 1 kreskę, czyli brak ciąży. Był wykonany w dzień planowanej miesiączki i ponad 12 dni po współżyciu. Nie mogę raczej być w ciąży, prawda?

Gość Załamana93Lili
Wtedy badanie krwi betaHCG?

Gość Załamana93Lili
Wie ktoś ile takie badanie kosztuje?

Nie, wtedy normalnie powtórz test zwykły ciążowy i wszystko będzie w 100% wiadome :) Ale nie stresuj się tak bardzo, może to przez te antybiotyki tak Ci się okres rozregulował, bo to by było bardziej prawdopodobne.

Gość Załamana93Lili
Ale antybiotyki brałam przed poprzednim okresem :( Od 2 do 7 kwietnia, więc wątpię by miały wpływ na majowy okres..

Miałaś może jakieś stresujące momenty? Zmieniłaś swoje nawyki żywieniowe? Lub np. zaczęłaś więcej ćwiczyć? Drastycznie schudłaś etc? To też ma wbrew pozorom ogromny wpływ na okres.

Gość Załamana93Lili
Matury teraz mam, śpię tylko dłużej niż dotychczas...

Jeśli stresujesz się tymi maturami, to nie przejmuj się, raczej to może być przyczyną spóźniającego się okresu :)

Gość Załamana93Lili
Dostałam okres.. Jak myślicie mam robić po nim test? Albo iść do lekarza? Miesiąc temu spóźnił się 4 dni, teraz 5 dni... Jak radzicie?

Gość Załamana93Lili
?

Gość Zalamana93Lili
Mam okres i takie ogromne kawałki komórki.. Czy to mogło być poronienie? Skoro test nie wykazał ciąży?

Gość Załamana93Lili
Pomocy!!