Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiciaa123

Czy uczulenie na pyłki traw wiąże się z alergią pokarmową?

Polecane posty

Gość kiciaa123

witam. mam takie pytanie. jestem mamą 3miesięcznej córeczki i karmię ją piersią. jeśli nie jestem uczulona na żaden produkt tzn. nie mam alergii pokarmowej i ojciec dziecka też nie, to czy alergia na pyłki jest wskazaniem do omijania niektórych produktów? jesteśmy tylko uczuleni na pyłki właśnie. . . czytałam, że jeśli matka jest alergiczką to powinna unikać jedzenia niektórych rzeczy jeśli karmi, ale nie wiem o jaką alergię chodzi :/ proszę o sensowne odpowiedzi. :)

Gość euglena zielona
nie, alergia pyłkowa nie ma nic do pokarmowej, poyebana jestes? ja mam na pylki jakie tylko istnieja masakra wiec bardzo duzo wiem o tym

Gość kiciaa123
A musisz tu od razu wyklinać? :/ ty widocznie jesteś pojebana, bo napisałam, że 'proszę o sensowne odpowiedzi'. więc oczekuję odpowiedzi, a nie. . . :/

Gość Niekoniecznie,....
Alergia na pylmi niektorych drzew wiaze sie czasem z alergia pokarmowa np. Pylki leszczyny, olszyny brzozy czesto wystepuje z alergia na cytrusy

Gość ale pierniczysz
euglena. pogadaj z lekarzem a później praw swoje "mundrości" pierwsze pytanie alergologa kiedy poszłam z córką (podejrzenie alergii pokarmowej) brzmiało: "czy ktoś z rodziny jest uczulony na COKOLWIEK?" "tak, moja mama i brat, ale na pyłki..." "to nie jest istotne na co, alergie pokarmowe i wziewne się krzyżują, proszę Pani!" po czym nastąpił wykład, że np. alergen pyłków brzozy to ten sam co w marchewce itd.

Gość Niekoniecznie,....
A no wlasnie... Ja alergia na pylki to niemowle pije mm ha, bo zagrozone alergia...

Gość Niekoniecznie,....
A ty autorko poprostu musisz obserwowac dziecko I ja bym chyba jednak unikala tych najbardziej alergennych

Gość lkjlhlklg
,mn.;n

Gość paplitos
Ja tylko słyszałam że istnieją alergie tzw. krzyżowe, jako przykład była wymieniona brzoza i jabłko- że jedzenie jabłek w okresie pylenia brzozy może powodować ostrą alergię. Ale to sama wiesz po sobie i mężu, skoro macie tylko alergię na pyłki, a nie na pokarmy to widocznie możliwe że dziecko będzie miało tak samo- albo w ogóle alergii nie odziedziczy. W każdym razie nie ma co na zapas zakładać że coś uczuli, podaje się pokarmy normalnie i odstawia to po czym jest ewentualnie zła reakcja.

Gość , , , , , ,
vkvjvh

Gość Mama dwójki.
Nic nie odstawiaj bo może się okazać że na to co silnie alergizuje nie ma alergii a zwykła marchew mocno uczuli. Próbuj powoli i pojedyncze produkty i obserwuj.

Gość , ,mlbhc
vjvjvjv

Ja mam od prawie 25 lat alergie na pytki , trawy itd i nie mam alergi pokarnowej ale znam osoby ktore nagle sa na orzechy uczulone czy pomidory.

Gość no bo wiecie
no bo wiecie, że istnieją trzy rodzaje alergii, pokarmowa, wziewna i kontaktowa. i często jest tak (ale nie zawsze), że dziecko mając alergie pokarmową z czasem przechodzi na alergie wziewną, no i jak tu wcześniej wspomniała poplitos istnieja alergii krzyżowe. Mój mąz w dzieciństwie miał alergię na białko mleka, ja natomiast na sierść kota. nasze pierwsze dziecko ma alergie w tej chwili wziewną i jest na odczulaniu (trawy, roztocza kurzu domowego i mącznego), drugie dziecko jest bez alergii.