Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pampersiara

PAMPERS vs DADA

Polecane posty

Gość pampersiara

Jeszcze będąc w ciąży szukałam opinii o pieluchach jednorazowych i... już nie pamiętam na jakich stronach, ale prawie każda pisze "DADY IDENTYCZNE JAK PAMPERS, RÓŻNIĄ SIĘ TYLKO CENĄ" i tu moje pytanie: wmawiacie to sobie bo nie stać Was na DADY? jesteście ślepe i nie widzicie różnicy? Miałam wątpliwą przyjemność używać pieluch DADA i szczerze mówiąc to połowę zużyłam, gdy moje dziecko przy przewijaniu siusiało (mamy synków wiedzą o co chodzi) i musiałam "złapać" siuśki.

powiem tak :) kupowalam najpeirw 1 dady i byly swietne :) zero problemow :) i pozniej kupilam 2 i masakra nie wiem czy trafilam na taka paczke czy co;/ przeciez naumialam sie juz zakladac wiec o co chodzilo ? nie wiem. i kupilam papmpers te niebieskie z rozciagliwymi paskami z boku i kupuje je od poltora roku i nie zdarzylo mi sie zeby kupa wyszla. siuski moze tak ale to z winy zapiecia :)

Gość Pampersowa
Ja używałam od początku Pampersów z serii Sleep&Play ktora jest dośc tania. Ale kiedy moje dziecko stało się bardziej mobilne, musiałam zrezygnowac bo co rusz przeciekały. Nie byłam pozytywnie nastawiona do DADY bo myślałam że to jakaś gruba cerata, ale teraz kończę pierwsze opakowanie rozmiaru 3 i jestem zadowolona. Chudziutkie, mają rozciągliwe boki (zapięcia), nie przeciekają, czyli fajnie się sprawdzają. Ale cena 28,99zł... wychodzi mi to nawet drożej niż Pampersy :-)

Gość pampersiara
ja używałam DADA i PAMPERSÓW-sleep&play, premium care, active baby no i jesteśmy na active baby. Kuba wylatuje, ale to dlatego, że bierze żelazo, kupa raz na 3 dni, ale za to taka ilość że widać że trzy dniowa :D ale dla mnie DADY były bardzo sztywne, od razu widziałam różnice.

Gość cóż......
miałam podobne doświadczenia co autorka, dady odpadają zupełnie, wolę już z rossmana te z elastycznymi rzepami ale i tak pampers są najlepsze.

Gość pampersiara
Kupa*

ale sluchajcie :) ja pempersy kupuje zawsze w sklepie tam gdzie jest promocja :) ostatnio pampers active baby kupialm za 35 zl za paczke wiec nie sa az tak drozsze od dady :) apropo dada to reklame maja fajna :D

ale sluchajcie :) ja pempersy kupuje zawsze w sklepie tam gdzie jest promocja :) ostatnio pampers active baby kupialm za 35 zl za paczke wiec nie sa az tak drozsze od dady :) apropo dada to reklame maja fajna :D

Gość mama coreczek 2ch
Ja kupiłam pampersy PAMPERS i ani jedna moja córka, ani druga nie mogła ich używać. Pupy czerwone aż w krostach i odstawiłam, do tego właśnie nam też przeciekały, jakoś ogólnie nie byłam zadowolona. Z 1 dzieckiem używałam huggesów i byłam zadowolona, teraz używam właśnie Dady bo dużo osób zachwalało:) i nie narzekam. Nic mi nie wypada, nie ma odparzeń i tp. W Makro kupiłam właśnie pampersy PAMPERS ogromną pake, nie wiem co mnie podkusiło i dupka... musiałam je oddać koleżance, ona np używa i jest ok:)

Gość Pampersowa
No ja jeszcze się nie spotkałam niestety z promocjami na active baby :(

Gość nmpppph
my też zawsze w promocji kupujemy, wcale aż tak drogo wtedy Pampersy nie wychodzą, ciągle gdzieś jest promocja...nie chce słyszeć o innych pieluchach

Gość nmpppph
pampersowa żartujesz, active są najczęściej w promocji :)

Gość Kiki D
Pampers Pampersowi nierówny. Np Sleep & Play to wg mnie jest masakra, zero chłonności. Miałam też Pampers bodajże Premium i też były średnie -zdarzały się przesikiwania, ale nie mogę ocenić np Active Baby bo nigdy nie używałam. Na długo zatrzymałam się na Huggies, bo były dla nas idealne, ale używałam też pieluch Dada i marki Tesco i były 100 razy lepsze od wymienionych przeze mnie Pampers Sleep & Play i Premium

Gość nmpppph
promobaby.pl i tam są aktualne promocje.

Gość nmpppph
premium są najlepsze, bo są najdelikatniejsze i nie perfumowane.

Ja używam Dada od samego początku (tzn może nie od samych narodzin,bo wtedy dużo dostałam Pampersów w prezencie,ale jak tylko się skończyły to kupowałam Dada) i jestem z nich bardziej zadowolona niż z Pampersów. A te białe to już w ogóle była masakra jakaś. I co to za stwierdzenie: wmawiacie sobie, że dada lepsze,bo nie stać was na (napisałaś dady, ale pewnie chodziło o pampersy) ???To uważasz, że pampersy są dla bogaczy, a dady dla biednych? Wiesz, normalna matka nie patrzy na cenę tylko na to jak jej się dana rzecz sprawdza i czy służy dziecku. Nie zawsze to co tańsze jest gorsze.

Gość nestea......
na noc i wyjscia uzywam pampers baby active (najlepsze z pampersow moim zdaniem) a tak "po domu" dady. ja wlasnie bylam milo zaskoczona dadami.

Gość kasdiaf
Ja nie wiem jakie sa DADA, ale sie wypowiem o pampersach. Uzywalam ich I Huggies, moim zadaniem Huggies byly lepsze. Potem sprobowalam zwyklych robionych dla Target(to siec sklepow tu gdzie mieszkam), kosztuja polowe mniej a nie widze zadnej roznicy. Corka nie ma odparzen, a pieluchy nie przepuszczaja I nic bokiem tez nie ucieka. Wydaje mi sie, ze nie zawsze to co drogie to najlepsze, zreszta tez zalezy od skory dziecka. Trzeba najpierw wyprobowac I potem decydowac. Ktos ci powie, ze super a inny ze nic nie warte. Najlepiej samemu sie przekonac.

Gość jdgksjkd
Pampersowa- to gdzie ty mieszkasz że u ciebie nie ma na te pampersy promocji. Ja mieszkam w mieście gdzie największym sklepem jest kaufland i właśnie teraz jest na nie promocja i kupie kilka paczek na zapas. A po dadzie mały ma uczulenie

Gość eva420
A moja mama kupowała pieluszki tetrowe i na ceratkę i jakoś żyje :D ale dylematy ...

Gość pampersiara
są promocje, ja zawsze kupuje z tesco, nie lubię kupować po paczce, ale nie raz zdarzyło się tak, że w żadnym sklepie promocji nie było, więc słucham dlaczego ktoś ciągle porównuje, że "PAMPERS SĄ IDENTYCZNE JAK DADA" gdzieś natknęłam się na stwierdzenie, że różnią się jedynie opakowaniem i szatą graficzną, a to gówno prawda są zupełnie różne

Gość Sprzedajacaaaa
ja mialam i dady ipampersy jak syn byl maly po uriodzeniu dobrze spisywal sie pampers teraz keidy jest duzy zdecydowanie wole dady tak samo gagi np pampers sie robi szybko jak flak jak dziecko nasika wystarczy wziasc dziecko na rece i wszystko sie wylewa

Gość sdgsdg
babydream dady i pampersy.najelpsze sa pampersy.

Gość szatyyyyyyynka27
A dady sa podobno robione przez firme pampers:0ja używam pampers sleep&play.a jak nie moge dostac(nie zawsze sa)to kupuje dady i tez jest ok

Gość ijgf
pampersiara - ale jestes ograniczona - przeciez ludzi tlumacza ci, ze to zalezy od dziecka, a ty nadal swoje... zarowno dady i pampersy nie sa dobre dla mojej coreczki - wszystko bokiem ucieka i ma ubranie mokre od gory do dolu. U nas sprawdzily sie babydreamy z rossmana

Gość ijgf
a poza tym po dadach i pampersach miala uczulenie

Gość Halucynacjee
Tylko pampers oryginalne. Te co piszą ze dada lepsze oszczędzają na dziecku. Albo poprostu ich nie stać. Ja raz kupiłam i raz jedyny złożyłam. A resztę wywalilam.

Pewnie, że to zależy od dziecka. Myśmy przetestowali już wiele pieluch, oryginalnych jak i dyskontowych. Pampersy są ok, choć nie przepadałam za tymi Premium Care, bo małej siatka się do tyłka przyklejała ;) Huggis masakrycznie ją odparzyły, ja w ogóle nie wiedziałam co się dzieje, a to te pieluchy nieszczęsne. Dada, ok, ale bez szału bo dziecko w nich śmierdzi (przynajmniej moje),łuna smrodu się nad nią tworzyła. zaglądam w pieluchę, a tam prawie nic. Jakieś śmierdzące są po prostu. Rossamanowskie ok, ale denerwował mnie brak gumowanych rzepów. O dziwo jesteśmy ogromnymi fanami pieluch z Kauflandu. Nie kupowałam ich długo, bo tanie i myslałam, ze jak Kauflandowskie to szajs jakiś. A tu miła niespodzianka. Przyzwoite pieluchy.

Gość gfhgjghjhkjk
Mnie są obojętne, bo i jedne i drugie mi pasją. Dada oczywiście są tańsze, ale najczęściej i tak używam Tesco Essentials. Odradzam za to chustki dada, bo są strasznie podrażniające przez to że mają tyle alkoholu.